ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/12/16

Κομφούζιο με τις διακομιδές του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου


Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ… Καταγράφει το κομφούζιο με τις διακομιδές ΕΚΑΒ
imerazante.gr

Την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί με τις διακομιδές από το Νοσοκομείο του νησιού εκφράζουν έγκυρες επιστημονικές πηγές του ιδρύματος οι οποίες κάνουν λόγο για εκβιαστικές ενέργειες από τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Γρηγόρη Μπαράκο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπαράκος υποχρεώνει τους Αγροτικούς Ιατρούς του Νοσοκομείου να συνοδεύουν τα περιστατικά διακομιδών με το ΕΚΑΒ και μάλιστα με τρόπο που πόρρω απέχει από αυτόν που επιβάλλεται από την ιατρική επιστήμη: η συνοδεία του ιατρού γίνεται μέχρι την Κυλλήνη. Εκεί ο ασθενής/τραυματίας μεταφέρεται σε άλλο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ανεξάρτητα από τις καιρικές ή άλλες συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι και, χωρίς πλέον τη συνοδεία ιατρού, το περιστατικό διακομίζεται στο Νοσοκομείο που θα τον υποδεχτεί.

Όλη αυτή η διαδικασία οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού των ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα τη συνοδεία να καλούνται να καλύψουν οι Αγροτικοί Ιατροί, ως πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Μάλιστα για τον κ. Μπαράκο αναφέρεται πως ο ίδιος δίνει εντολές στους ιατρούς πως, αν δεν δεχτούν να συμμετέχουν ως πλήρωμα του ΕΚΑΒ, δεν θα γίνεται η διακομιδή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση της υγείας ή τη ζωή του διακομιζόμενου.

Έγκυρες πηγές από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου κάνουν λόγο για «εκβιαστικές τακτικές» του κ. Μπαράκου απέναντι στους αγροτικούς ιατρούς αλλά και τους γιατρούς του Νοσοκομείου αφού οι Ειδικοί και οι Ειδικευόμενοι ιατροί απειλούνται πως, αν δεν συνοδεύσουν το περιστατικό, καθίστανται υπεύθυνοι για τη ζωή του. Ζητούν μάλιστα να επέμβει Εισαγγελέας για τη υπόθεση.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχουν ενημερωθεί η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου αλλά και το υπουργείο Υγείας. Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, η κα Τσαρίδου συμφωνεί με τις θέσεις των ιατρών που διαμαρτύρονται αλλά δεν έχει συνδράμει στη βελτίωση ή την αλλαγή της κατάστασης με αποτέλεσμα η τακτική αυτή να συνεχίσει να τηρείται.

Πηγή: imerazante.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews