ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/12/16

Eκτός κυβερνητικών σχεδιασμών βρέθηκε το ΕΚΑΒ Κέρκυρας!-Εξαιρέθηκε από τις προσλήψεις διασωστών/πληρωμάτων ασθενοφόρουΠαρασκευή, 16/12/2016
ΕΚΑΒNews


Συνέντευξη το μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας Θωμάς Μπαντάς

«Ξέχασαν» πάλι το ΕΚΑΒ Κέρκυρας
kerkyrasimera.gr

Eκτός κυβερνητικών σχεδιασμών βρέθηκε η Κέρκυρα αναφορικά με την ενίσχυση του πολύπαθου ΕΚΑΒ, τη στιγμή που η υπηρεσία στο νησί αντιμετωπίζει σοβαρά και χρόνια ζητήματα υποστελέχωσης.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στο νησί ήρθε με την εξαίρεση της Κέρκυρας από το πρόγραμμα προσλήψεων προσωπικού (διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων). Το εξωφρενικό δε, όπως επιβεβαίωσε στην Κ.Σ. ο εκπρόσωπος τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θωμάς Μπαντάς είναι ότι η Κέρκυρα είναι το μόνο νησί από τα Ιόνια αλλά και πανελλαδικά, το οποίο εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα προσλήψεων.
Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Υγείας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, προκήρυξε 56 θέσεις πανελλαδικά, σε πρόγραμμα για μακροχρόνια άνεργους…

Λείπουν 15 άτομα
«Το ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα λειτουργεί με 8 εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει να καλύψουν τρεις βάρδιες ημερησίως και 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο» όπως δήλωσε ο κ. Μπαντάς και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να ενισχυθεί η δύναμή μας. Από όλο το Ιόνιο πήρε η Λευκάδα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος. Εμείς τίποτα. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 άτομα προσωπικό ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε τομέα στη Νότια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στη Λευκίμμη, όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά και στο Βορρά ώστε να μη χρειαζόμαστε μία ώρα μέχρι να πάμε σε αυτές τις περιοχές και να χάνεται πολύτιμος χρόνος στα περιστατικά και ιδίως τα έκτακτα» .

Μόνο να καταγγείλουμε
Ο κ. Μπαντάς απέδωσε το γεγονός σε κακή κατανομή της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, ενώ άφησε αιχμές για τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας στην οποία υπάγεται το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, (σ.σ. στα Ιωάννινα), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μας έχει στο κόκκινο».
Κατά τον ίδιο το μόνο που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι να διαμαρτυρηθούν μέσω καταγγελιών, αφού δεν μπορούν να απεργήσουν.


Τα’ χαν πει του Περιφερειάρχη
Πρόσφατη ήταν δε, η επίσκεψη και ενημέρωση του Περιφερειάρχη Ι.Ν. για τα μεγάλα προβλήματα στελέχωσης του ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Γαλιατσάτος, στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής ενημέρωσε για την πάγια θέση του ότι θα πρέπει να ανασυσταθεί η Υγειονομική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να υπάρχει ενιαία και στοχευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υγεία στα Ιόνια Νησιά καθώς και για την αναγκαιότητα ενιαίας Περιφερειακής υπηρεσίας των ΕΚΑΒ στα Ιόνια για την καλύτερη ενίσχυση της δομής και την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση των περιστατικών στη νησιωτική περιοχή του Ιονίου.

Η ανακοίνωση-καταγγελία του ΕΚΑΒ Κέρκυρας

Σε ανακοίνωση-καταγγελία που δημοσιοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αναφέρουν:

«Το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, αντιμετωπίζει πάγια και διαρκή προβλήματα, τα οποία δεν έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται διαρκώς, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του νησιού μας, καθώς και το αξιόμαχο των εργαζομένων που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν.

Η ενίσχυση σε προσωπικό από το Υπουργείο Υγείας για άλλη μία φορά δεν υλοποιήθηκε. Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι στην τελευταία προκήρυξη μέσω ΟΑΕΔ σε φορείς της υγείας δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΙΑΣΩΣΤΗ/ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας αλλά ούτε και ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς και στα αφημένα στην τύχη τους Κέντρα Υγείας του νησιού μας.

Λίγους μήνες πριν, για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας δεν υπήρχε και πάλι ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΙΑΣΩΣΤΗ/ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ σε προκήρυξη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουμε σε προσωπικό.

Σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις των υπουργών υγείας θα βγει προκήρυξη του ΕΚΑΒ με 100 θέσεις ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ/ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ. Αν και το ΕΚΑΒ Κέρκυρας δεν περιέχονταν στην αρχική κατανομή, έχουμε δεσμεύσεις τόσο από βουλευτές του νησιού μας όσο και από κυβερνητικά στελέχη ότι τελικά θα υπάρχουν θέσεις για το νησί μας έστω και λίγες.

Βάσει των παραπάνω, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι θα πρέπει άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ να πράξει τα δέοντα. Σε διαφορετική περίπτωση είναι σαφές ότι το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ θεωρεί τους πολίτες του νησιού μας δεύτερης κατηγορίας.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την  διάκριση που υφίσταται το ΕΚΑΒ Κέρκυρας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι  θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους μας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας μας».
ΑΛΚΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΥΔΗ

Πηγή: kerkyrasimera.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews