ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/12/16

Το ΕΚΑΒ Σητείας εκπέμπει SOS - Περιμένουν ακόμη τις δεσμεύσεις του υπουργού!!


Δευτέρα, 12/12/2016
ΕΚΑΒNews

Οι μόλις 6 διασώστες που έχουν απομείνει αδυνατούν να παρέχουν 24ωρη κάλυψη στην περιοχή της Σητείας με αποτέλεσμα διασώστες από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου σε εβδομαδιαία βάση να καλύπτουν τις κενές βάρδιες με μεγάλο οικονομικό κόστος!


SOS Από το ΕΚΑΒ στη Σητεία - Περιμένουν τις δεσμεύσεις του υπουργού
flashnews.gr

Τραγική είναι η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Σητείας με τους εργαζομένους να μην φτάνουν για να καλυφθούν οι απαραίτητες βάρδιες.

Η μοναδική λύση για την ώρα και μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού για προσλήψεις κοστίζει 270 ευρώ. Και αυτό γιατί για να μπορέσει το ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού, τρεις φορές την εβδομάδα τις βάρδιες καλύπτει πλήρωμα από το Ηράκλειο το οποίο όπως είναι φυσικό έχει έξοδα για τη μεταφορά κα διαμονή του στη Σητεία.

Μάλιστα τα έξοδα είναι και μειωμένα καθώς ξενοδόχος της Σητείας αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα διαμονής των πληρωμάτων από το Ηράκλειο σε μια ακόμη κίνηση από αυτές που συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια οι ιδιώτες καλύπτοντας τα κενά του κράτους.

Η έλλειψη εργαζομένων οφείλεται σε πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι απευθύνουν έκκληση στον υπουργό Υγείας να υλοποιήσει επιτέλους τις δεσμεύσεις προχωρώντας άμεσα σε προσλήψεις.

Πηγή: flashnews.gr

ΕΚΑΒNews
Απόσπασμα από Δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ 1/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Στον Τομέα ΕΚΑΒ Σητείας έχουν απομείνει 6 Διασώστες/ Πληρώματα Ασθενοφόρων. Χρειάζονται τουλάχιστον 10 για να υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ΕΚΑΒ. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Καλείτε Ασθενοφόρο από Ιεράπετρα ή Άγιο Νικόλαο που για να φτάσει στα χωριά της Σητείας καθυστερεί 1,5 ώρα. Σύντομα θα θρηνήσουμε και εκεί ανθρώπινες ζωές. Οι ευθύνες ανήκουν εξολοκλήρου στους Υπουργούς Υγείας και την ανεκδιήγητη Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Δείτε στο ΕΚΑΒNews




Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews