ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/12/16

Συνέντευξη του πρώην αντιπροέδρου Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Βασίλη Ξυπολυτά στο thetoc.gr - Αφανείς ήρωες της καθημερινότητας οι διασώστες και οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ


Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο κος Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016.

Β. Ξυπολυτάς: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται για σαρωτική ανανέωση
thetoc.gr

Ο Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς, εκπροσωπεί τη λεγόμενη γενιά των 35ηδων στην πολιτική και τη ΝΔ.

Ο Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς, εκπροσωπεί τη λεγόμενη γενιά των 35ηδων στην πολιτική και τη ΝΔ και είναι Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, από το Harvard University, από το Kings College και από το Coventry Business School, έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα και είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης δύο εταιρειών. Επίσης εκλέγεται επί δέκα έτη σε θέσεις διοίκησης στο Δήμο Κηφισιάς (Αντιδήμαρχος κτλ).

Στη συνέντευξή του στο Thetoc σημειώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσωπικά δεσμευτεί για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ, αλλά όπως λέει οι ψηφοφόροι είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν σε πιο βαθμό θα υπάρξει ανανέωση, ενώ θέτει τον ίδιο στη διάθεση του προέδρου του κόμματος προς αξιοποίησή, σε οποιοδήποτε ρόλο κρίνει εκείνος.

Στην ερώτηση γιατί ένας 35αρης να ασχοληθεί με την πολιτική απαντά «είμαι εδώ γιατί αγαπώ αυτό που κάνω και όχι γιατί ζω από την πολιτική και έτσι θα πρέπει να συμβαίνει με όσους ασχολούνται με τα κοινά».

Η πρόσφατη ανακοίνωση της «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ κατά πολλούς δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η σκιώδης κυβέρνηση πάντα αποτελείται από εκλεγμένους βουλευτές και αυτό γιατί μέσα από την βουλή ελέγχεται η εκάστοτε Κυβέρνηση. Πέραν αυτού, είναι λίγο άδικο αυτό που λέτε, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών είναι σχετικά καινούργιοι βουλευτές.

Η κοινωνία όμως, πράγματι ζητάει σαρωτική ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα βάλει και νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια. Από εκεί και πέρα όμως... μόνο οι ψηφοφόροι μπορούν να αποφασίσουν σε πιο βαθμό θα υπάρξει ανανέωση.

Τι κάνει έναν νέο και καλοσπουδασμένο άνθρωπο που έχει επιδόσεις στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα να ασχοληθεί με την πολιτική;

Για μένα , η ενασχόληση με την πολιτική, είναι μια εσωτερική ανάγκη για προσφορά. Από όπου έχω περάσει έχω αφήσει συγκεκριμένο έργο, παραδείγματος χάριν, ως Αντιδήμαρχος στο Δήμο Κηφισιάς, έχω πραγματοποιήσει μια σειρά από καινοτομίες όπως: το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημόσιο κτήριο στην Ελλάδα, τα πρώτα δημόσια ψηφιακά σχολεία στην Ελλάδα, τη χρήση της άμεσης δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων, την κομποστοποίηση στη πηγή για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πολλά άλλα.

Θέλω να πω, ότι είμαι εδώ γιατί αγαπώ αυτό που κάνω και όχι γιατί ζω από την πολιτική και έτσι θα πρέπει να συμβαίνει με όσους ασχολούνται με τα κοινά.

Πως σας φάνηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Κούβα;

Αφού φιλοξενήσαμε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ζητώντας την παρέμβασή του για το θέμα του χρέους, ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά, επισκέφτηκε την εχθρική προς τις ΗΠΑ, Κούβα. Σημειωτέον δε, ότι ήταν ο μοναδικός αρχηγός δυτικού κράτους που πήγε στην κηδεία του Κάστρο. Σκεφτείτε πόσο σοβαρά παίρνουν τον κ.Τσίπρα οι δυτικοί ηγέτες!

Και δεν είναι μόνο αυτό , μην ξεχνάμε ότι έφυγε για την Κούβα την ίδια στιγμή που τα ελληνο-τουρκικά είναι σε έκρυθμη κατάσταση και τις ίδιες μέρες η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση. Από πού να το πρωτοπιάσεις το θέμα...

Διατελέσατε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ. Είναι τελικά η έλλειψη πόρων το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΕΚΑΒ ή υπάρχουν και άλλες παθογένειες;

Ανέλαβα Eκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ με τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και παρέμεινα, παρά την αλλαγή 4 Yπουργών υγείας από 3 διαφορετικά κόμματα, μεταξύ των οποίων 2 υπουργών από το Σύριζα. Δεν σας το κρύβω ότι είμαι πολύ περήφανος για την υπέρ-κομματική αναγνώριση της δουλειάς μου. Η κύρια αρμοδιότητα που μου είχε ανατεθεί από το τότε ΔΣ, ήταν αυτή της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη προμήθεια νέων ασθενοφόρων. Πράγμα που συνέβη μετά από μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε το Ελληνικό δημόσιο, μετά από 10 χρόνια, να καταφέρει να ξεμπλέξει με τους καλύτερους όρους, από μια πονεμένη ιστορία.

Το ΕΚΑΒ έχει πολλά προβλήματα, με πρώτο αυτό της χρηματοδότησης και αν κρατιέται όρθιο… αυτό οφείλεται στους εργαζόμενους του, που τόσα χρόνια χωρίς οχήματα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επιτελούν το έργο τους. Για μένα οι άνθρωποι που είναι στα ασθενοφόρα είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας των Ελληνικών πόλεων.

Παθογένειες υπάρχουν πολλές, αλλά όσο υπάρχουν αντιδράσεις στις αναγκαίες αλλαγές τόσο θα αποδυναμώνεται ο οργανισμός. Πάντως δεν  χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Φτάνει να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε τις ορθές πρακτικές αντίστοιχων οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα εσχάτως που σας εμφανίζουν υποψήφιο στη Β΄ Αθήνας με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές στο πλαίσιο της ηλικιακής ανανέωσης της Κ.Ο. του κόμματος την οποία έχει υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σας έχει γίνει κάποια σχετική πρόταση;

Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για υποψηφιότητες. Θα σας πω μόνο, ότι είμαι στη διάθεση του προέδρου της ΝΔ προς αξιοποίησή μου, σε οποιοδήποτε ρόλο κρίνει ότι μπορεί η ενέργειά μου, η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου να βοηθήσουν τη προσπάθειά του.

Ο κος Βασίλης Ι. Ξυπολυτάς

Πηγή: thetoc.gr


Στο περίπτερο του ΕΚΑΒ στη ΔΕΘ 2016

Με τους ιπτάμενους διαδώστες και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ στην Βάση Αεροδιακομιδών την ημέρα της Πρωτοχρονιάς 2016

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews