ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/1/17

Συμβαίνει και στην Αγγλία.. - Γιαγιά 103 χρόνων χρειάστηκε να περιμένει τρεις ώρες για ασθενοφόρο, όταν έπεσε και άνοιξε το κεφάλι της σε γηροκομείο


Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Γιαγιά 103 χρόνων χρειάστηκε να περιμένει τρεις ώρες για ασθενοφόρο, όταν έπεσε και άνοιξε το κεφάλι της σε γηροκομείο, στην Αγγλία
hellenicrevenge.blogspot.com

Ηνωμένο Βασίλειο, Λίβερπουλ,το Woodlands Rest Home έκανε κλήση για ασθενοφόρο για την 103χρονη υπερήλικη γιαγιά Edna Spears που έπεσε, άνοιξε στο κεφάλι της πληγή 5 εκατοστών και αιμορραγούσε.
Η άτυχη γιαγιά  χρειάστηκε να περιμένει τρεις ώρες για το ασθενοφόρο, πεσμένη στο πάτωμα και σκεπασμένη με κουβέρτα (αφού δόθηκε η οδηγία να μη μετακινηθεί καθόλου)
Η North West Υπηρεσία Ασθενοφόρων Οχημάτων είπε ότι δίνεται προτεραιότητα στα πιο βαριά περιστατικά.
Μάλιστα δυο ώρες μετά την κλήση στο 999, το προσωπικό του ασθενοφόρου τηλεφώνησε και ρώτησε εάν υπάρχει ακόμα ανάγκη, για τη διακομιδή της γιαγιάς στο νοσοκομείο...
 η 43χρονη Rachel Dever εγγονή της 103χρονης, (από το Childwall στο Λίβερπουλ) δήλωσε ότι "αυτή η γυναίκα επέζησε από δυο Παγκόσμιους Πολέμους και περίμενε για τρεις ώρες με τραυματισμένο κεφάλι. Αν και βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας, όπου προσπάθησαν να ανακόψουν την αιμορραγία, ήταν απαραίτητη η βοήθεια έκτακτης ανάγκης.
Ήμουν τόσο σοκαρισμένη και αισθάνθηκα ανήμπορη, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι χρειαζόταν μια τρίωρη αναμονή σε τέτοιες καταστάσεις"
Ο 43χρονος σύζυγός της Mark Dever, που είναι πυροσβέστης,δήλωσε ότι αυτό το περιστατικό αναδεικνύει την πίεση εργασίας στο προσωπικό του ασθενοφόρου. ΄οταν αυτό έφτασε, οι υπάλληλοι έδειξαν μεγάλη συμπόνια και φροντίδα στη γιαγιά.
δυστυχώς πολλοί καλούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χωρίς σοβαρή αιτία, μερικοί μάλιστα γνωρίζουν πως να διατυπώσουν την κλήση για να εξυπηρετηθούν με προτεραιότητα"

ένας εκπρόσωπος για την North West Ambulance Service δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι θα θέλαμε να φτάσουμε σε όλους τους ασθενείς μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, λόγω της μεγάλης ζήτησης σε κλήσεις για περιστατικά "απειλητικά για τη ζωή" που λαμβάνουμε.
Η "Trust" πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα πιο βαριά περιστατικά. Αν και δόθηκε η κλήση στα επείγοντα για ασθενοφόρο, η κλήση αυτή δεν κατηγοριοποιήθηκε στα "απειλητικά για τη ζωή" περιστατικά, έτσι εκείνη την ώρα, εξυπηρετήσαμε πρώτα, άλλα επείγοντα περιστατικά της περιοχής.
γνωρίζουμε ότι η αναμονή για ασθενοφόρο είναι πολύ οδυνηρή, και μόλις ένα έγινε διαθέσιμο, το αποστείλαμε.
Μερικά νοσοκομεία της περιοχής διατηρούν το ασθενοφόρο σε ετοιμότητα ακόμη και μέχρι 7 ώρες προτού επιτραπεί, να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Η γιαγιά Edna Spears μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Whiston, όπου της έκαναν  αξονική τομογραφία και βρέθηκε ότι δεν είχε εσωτερική αιμορραγία, έτσι πέντε ώρες αργότερα, ήταν σε θέση να επιστρέψει πίσω, στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews