ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/1/17

Κοινή δράση μεταξύ των διοικήσεων του ΕΚΑΒ και της 5ης ΥΠΕ!


Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Απάντηση του ΕΚΑΒ στις δηλώσεις Ροντούλη «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΤΥΡΝΑΒΟΥ σχετικά με τη λειτουργία της Βάσης του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

Το ΕΚΑΒ για τη βάση του Τυρνάβου
businessnews.gr

Ο πολιτικός λαϊκισμός και η πολιτική αναίδεια «ξαναχτύπησαν». Οι πρόσφατες καταγγελίες του επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Ροντούλη για τη λειτουργία της Βάσης του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο ίδιος διαθέτει πολιτική μνήμη χρυσόψαρου, ένδεια ουσιαστικών πολιτικών επιχειρημάτων και κυρίως ελλιπέστατο βιογραφικό έργων και παρεμβάσεων σχετικά με την επείγουσα προσονοκομειακή φροντίδα στον Τύρναβο!

Προς ενημέρωση του κ. Ροντούλη και κάθε ενδιαφερόμενου, αναγκαζόμαστε να παραθέσουμε τι ακριβώς έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τη δημιουργία βάσεων ΕΚΑΒ στην περιοχή ευθύνης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και δη στο Κ.Υ. Τυρνάβου, θέλοντας ταυτόχρονα να καταδείξουμε με τον τρόπο αυτό και ότι δεν έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα αυτό.

Μετά από συμφωνία για κοινή δράση μεταξύ των διοικήσεων του ΕΚΑΒ και της 5ης ΥΠΕ, ήδη τους τελευταίους μήνες προχωρήσαμε στη δημιουργία και λειτουργία Βάσεων του ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, στα Κέντρα Υγείας Τυρνάβου και Φαρσάλων, ενώ ο σχετικός μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός περιλαμβάνει και το Κέντρο Υγείας Αγιάς.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, τόσο των Κέντρων Υγείας όσο και του ΕΚΑΒ, η αποτελεσματικότερη και αμεσότερη αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, καθώς και η ορθολογικότερη κατά το δυνατόν αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στη μείωση εξόδων μέσω οικονομίας κλίμακος. Ήδη η 5η ΥΠΕ μέχρι σήμερα έχει παραχωρήσει στο ΕΚΑΒ, τέσσερα ασθενοφόρα που υπήρχαν στη διάθεσή της και τα οποία είχε εφοδιαστεί μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς και άλλα οχτώ ασθενοφόρα.

Ειδικότερα για τ ην περιοχή του Τυρνάβου και μέχρι πριν τη δημιουργία Βάσης Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, το Κ. Υ. διέθετε δύο ασθενοφόρα τα οποία ήταν εντελώς παρατημένα. Η διαπίστωση αυτή έγινε κατά διάρκεια επίσκεψης του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ και του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ στο Κ.Υ. Στο πλαίσιο της δημιουργίας της βάσης ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα αυτά επισκευάστηκαν πλήρως, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η λειτουργία των διακομιδών με 2 εργαζόμενους, με στόχο σταδιακά να επανδρωθεί η βάση με όλο το απαραίτητο προσωπικό, που θα εξασφαλίζει την κάλυψη της περιοχής με ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση.

Προφανώς ο κ. Ροντούλης, αισθανόμενος «εκτεθειμένος» για την πλήρη πολιτική του απραξία όλα τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα αυτό και μην έχοντας πολλές πολιτικές επιλογές πλέον, πέρα από το να αντιπολιτεύεται σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, προσπαθεί να υποβαθμίσει και να ισοπεδώσει οτιδήποτε θετικό πραγματοποιείται προς όφελος των πολιτών της τοπικής κοινωνίας του Τυρνάβου, μόνο και μόνο για να το προσαρμόσει στα δικά του πολιτικά μέτρα.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, πρόκειται να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την προσπάθειά τους, υπό το επιβληθέν δημοσιονομικό καθεστώς και την επιτροπεία της χώρας, για τη διεύρυνση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, την αποκέντρωσή τους και την ενίσχυση της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια, τη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης στα επείγοντα περιστατικά και τη συνέχιση της στελέχωσης των βάσεων στα Κ.Υ. με το απαιτούμενο προσωπικό, με μοναδικό στόχο την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών προς την κοινωνία, προς όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος και φύλου.

Πηγή: businessnews.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews