ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/1/17

Μόλις 50% η στελέχωση του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής!Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Μόλις 50% η στελέχωση του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής
ygeionomikoi.gr

Με το μισό προσωπικό, συγκριτικά με όσους χρειάζεται, λειτουργεί το ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική, όπως αποκάλυψαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο TV100 της Θεσσαλονίκης.

Ως αποτέλεσμα, χάνονται τουλάχιστον 15-20 βάρδιες κάθε μήνα. Οι διασώστες αναγκάζονται συχνά να κρύβουν (!) τα ανενεργά ασθενοφόρα για να μην ξεσπούν επάνω τους οι συγγενείς των ασθενών, οι οποίοι μες στον πόνο τους αδυνατούν να καταλάβουν ποιος φταίει για την αδράνεια.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη το καλοκαίρι, όταν ο πληθυσμός του νομού πολλαπλασιάζεται λόγω του τουρισμού. Μάλιστα, ο Δήμος Κασσάνδρας έχει φτάσει στο σημείο να προσφέρει δωρεάν διακοπές σε οικογένειες διασωστών από άλλες περιοχές της χώρας, με αντάλλαγμα συμμετοχή των τελευταίων στις βάρδιες των ασθενοφόρων κατά τη θερινή άδειά τους!

Προβληματικό είναι επίσης το καθεστώς συντήρησης των ασθενοφόρων που ανήκουν σε διαφορετικούς από το ΕΚΑΒ φορείς. Όπως αναφέρθηκε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ελλείψει των απαραίτητων κονδυλίων, η σειρήνα ασθενοφόρου του Νοσοκομείου Πολυγύρου επισκευάστηκε με χορηγία εμπορικού συλλόγου.

Ολόκληρη η εκπομπή βρίσκεται ΕΔΩ.

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews