ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/1/17

Ομόφωνο ψήφισμα του ΠΣ Ιονίων Νήσων για την απαξίωση του Γ. Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Ζακύνθου!


Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ζητάει την στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ Ζακύνθου και την άμεση επιστροφή του καινούργιου ασθενοφόρου που σήμερα βρίσκεται στο ΕΚΑΒ Πατρών!

Ομόφωνο ψήφισμα του ΠΣ Ιονίων Νήσων για την απαξίωση του ΓΝ Ζακύνθου
ergasianet.gr


Σχετικά με το σοβαρότατο πρόβλημα της από ενάμισι μήνα αναστολής των χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, επειδή θεωρούμε ότι τα χειρουργεία είναι εγγύηση για την ζωή και την ασφάλεια πρωταρχικά των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών στο νησί της Ζακύνθου, προτείνουμε:

1. Άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση με ευθύνη της Διοίκησης και της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας να εξασφαλιστεί χειρουργική αίθουσα με καινούργιο εξοπλισμό και ανεξάρτητη παροχή αερίων, για να σώζονται σε αυτή ανθρώπινες ζωές σε πολύ επείγουσες και οξείες καταστάσεις. Επίσης πρέπει το συντομότερο να αποκατασταθεί με ασφάλεια η δυνατότητα διενέργειας όλων των προγραμματιζόμενων χειρουργείων για τα οποία σήμερα οι Ζακυνθινοί μεταβαίνουν εκτός Ζακύνθου προκειμένου να αντιμετωπιστούν. .

2. Πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα την διεύθυνση της διερεύνησης του συγκεκριμένου πολύ σοβαρού προβλήματος, να την αναλάβει επιτόπου η Διεύθυνση του Νοσοκομείου μαζί με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και υπευθύνους του Υπουργείου Υγείας.

3. Επειδή το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα που μόλις πριν από τρία χρόνια παραδόθηκε πιστοποιημένο από την κατασκευάστρια εταιρία, προτείνουμε να ζητηθεί από αυτήν να εντοπίσει τυχόν προβλήματα σε υποδομές και μηχανήματα.

4. Να στελεχωθεί επιτέλους με πλήρες προσωπικό , χωρίς καμία καθυστέρηση , το τοπικό ΕΚΑΒ με οδηγούς και κυρίως διασώστες , στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολύ αυξημένων αναγκών , δεδομένου ότι το σύνολο πια των προς χειρουργείο περιστατικών διακομίζεται εκτός Ζακύνθου. Προτείνουμε επίσης να επιστραφεί άμεσα το καινούριο ασθενοφόρο που έχει δοθεί στο ΕΚΑΒ Ζακύνθου και που σήμερα βρίσκεται στο ΕΚΑΒ Πατρών.

6. Να στελεχωθεί άμεσα και να λειτουργήσει η πλήρως εξοπλισμένη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Κέρκυρα, 22-01-2017

Δημοσιεύτηκε 23/1/2017

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΓΝ Ζακύνθου, με αφορμή την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα

Πηγή: ergasianet.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. γι αυτο τοσα χρονια ζητατε αεροδιακομιδες γιατι εχετε αξιουσ χειρουργους εκει και κρατανε περιστατικα αν και ειχατε χειρουργικες αιθουσες που τωρα λετε οτι δεν εχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews