ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/1/17

Αποστάσεις από τον Πολάκη κρατά ο Ξανθός: Προφανώς δεν είμαι ικανοποιημένος από το ΕΣΥ, Βίντεο


Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews


Αποστάσεις από τον Πολάκη κρατά ο Ξανθός: Προφανώς δεν είμαι ικανοποιημένος από το ΕΣΥ
protothema.gr

«Γίνονται βήματα»

Έχουμε καλές σχέσεις με τον κ. Πολάκη, διευκρινίζει πάντως ο υπουργός Υγείας και προαναγγέλλει νέες προσλήψεις για το 2017

«Έχουμε καλές σχέσεις με τον κ. Πολάκη ο καθένας έχει την ιδιοσυγκρασία του, όλοι κρινόμαστε από τον τόπο που ασκούμε το αξίωμα μας» τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ερωτηθείς για τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, από τον οποίο πάντως κράτησε αποστάσεις, σχετικά με τη δήλωσή του πως είναι «σαφώς ικανοποιημένος» από την κατάσταση στην Υγεία: «Προφανώς δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του συστήματος υγείας σήμερα, αλλά η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Ξανθός εξήγγειλε αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των γιατρών και 2.500 προσλήψεις τον Ιανουάριο ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής. Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με την πρόσληψη 4.000 εργαζομένων, όπως νοσηλευτές, οι οποίοι θα προσληφθούν με 12μηνη σύμβαση και με πλήρη δικαιώματα εντός Φεβρουαρίου. Όπως αποσαφήνισε, οι προσλήψεις θα είναι στοχευμένες με γιατρούς όπως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ειδικά στα μεγάλα νοσοκομεία. Αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει σε επίπεδο χειρουργείων εξήγησε.

«Γίνονται βήματα σταδιακής βελτίωσης και αναβάθμισης... Αλλάζει το κλίμα» επέμεινε, επικρίνοντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τη δήλωσή της ότι «όποιος δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει». «Ήταν απολύτως άστοχο αυτό που είπε Γεννηματά» δήλωσε ο υπουργός στον Σκάι, παραδέχθηκε πάντως πως υπάρχει ζήτημα αξιοποίησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ έχει αναστραφεί, με τις δαπάνες υγείας να ανέρχονται σε 5,1% του ΑΕΠ το 2016, από το 4,7% του ΑΕΠ το 2014. «Το ποσό είναι ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει και την αυξημένη ανάγκη που έχει προκαλέσει και η ιδία η κρίση… Η ανάταξη του συστήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση» αναγνώρισε πάντως.

«Πέρυσι προσλάβαμε 1.300 επικουρικούς γιατρούς και 3.500 προσωπικό γενικότερα για άμεσες ανάγκες και έτσι σταθεροποιήθηκε πέρυσι» πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr


Ξανθός: Προφανώς δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος από το ΕΣΥ – ΒΙΝΤΕΟ
enikos.gr

"Προφανώς δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του συστήματος υγείας σήμερα" τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

"Αυτό το οποίο λέμε εμείς είναι ότι έχει γίνει μια πολύ συστηματική προσπάθεια" πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι "είναι σαφώς καλύτερη η κατάσταση από ό,τι την παραλάβαμε".

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε χθεσινή του συνέντευξη είχε δηλώσει ευχαριστημένος από την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας.

"Γίνονται βήματα σταδιακής βελτίωσης και αναβάθμισης. Αλλάζει το κλίμα" τόνισε ο κ. Ξανθός, επικρίνοντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τη δήλωσή της ότι "όποιος δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει".

Ερωτηθείς σχετικά με τον κ. Πολάκη, ο κ. Ξανθός σημείωσε μεταξύ άλλων:

"Στο επίπεδο της πολιτικής συνεργασίας και συνεννόησης δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ο καθένας όμως έχει την ιδιοσυγκρασία του, όλοι κρινόμαστε από τον τρόπο που ασκούμε το αξίωμα μας".

 Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:


Ανδρεας Ξανθός από Enikos_gr

Πηγή: enikos.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews