ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/1/17

Εξώδικη διαμαρτυρία των εργαζομένων σε διοίκηση του ΕΚΑΒ και Αν. υπουργό


Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Επίσχεση εργασίας από 6-2-2017 μέχρι την ικανοποίηση των μισθολογικής φύσης αιτημάτων μας!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 16-01-2017

Υπόψιν κάθε αρμόδιου Δικαστηρίου

Εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση

του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ

ΚΑΤΑ
Του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας,                        
Του Προέδρου και του Δ.Σ του ΕΚΑΒ

Εδώ και πολύ καιρό το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ έχει αναδείξει με συνεχείς επιστολές όλα τα προβλήματα του ΕΚΑΒ σε σχέση με τα ασθενοφόρα και τα προβλήματα που δημιουργεί η παλαιότητα και η δυσκολία συντήρησής τους, λόγω συχνών βλαβών, την  έλλειψη καθαριότητας και απολύμανσης των ασθενοφόρων καθώς και όλες τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην οργάνωση και ομαλή  λειτουργία του ΕΚΑΒ. Είμαστε ακόμη μια φορά στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορεί με αποτελεσματικότητα να ανταποκριθεί στον σημαντικό ρόλο του. Δυστυχώς αντί να ασχοληθείτε με την επίλυση όλων των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων του ΕΚΑΒ, μπαίνουν σε προτεραιότητα μετακινήσεις-αποσπάσεις εργαζομένων χωρίς κανένα κριτήριο αξιοκρατίας, στοχοποιούνται και μετακινούνται συνάδελφοι.
Επανειλημμένα και συνεχώς το Σωματείο μας, σας έχει εκθέσει με κάθε λεπτομέρεια τις απαράδεκτες και αφόρητες ή κατά περίπτωση τριτοκοσμικές συνθήκες υπό τις οποίες οι Διασώστες - Πληρώματα Ασθενοφόρων επιτελούν το έργο της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Περίθαλψης των πολιτών χωρίς όμως δυστυχώς αποτέλεσμα γιατί δεν έχετε δώσει λύση σε κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματά μας.
Εκτός από τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα που σας αναφέραμε, έχουμε και τις οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζομένους.
Με το παρόν επανερχόμαστε και διαμαρτυρόμαστε διότι καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί στην πληρωμή των αμοιβών εκτός έδρας των υπαλλήλων μας, στους οποίους οφείλονται οι αμοιβές για όλο το έτος 2016, ούτε ένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για την έγκριση δαπάνης για την προμήθεια στολής για το έτος 2017,πράγμα που συνδέεται με την υγιεινή και ασφάλεια των διασωστών στους χώρους εργασίας.
Σε ότι αφορά την στολή, αποτελεί για τους Διασώστες- Πληρώματα Ασθενοφόρων πέρα από το διακριτικό είναι και Ατομικό Μέσο Προστασίας στην εκτέλεση των καθηκόντων των Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, διότι προφυλάσσουν το σώμα τους , το οικογενειακό τους περιβάλλον και τον προσωπικό τους ιματισμό από μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. Στις 24-11-2015 σε συνάντηση στο Υπουργείο μας είχατε αναφέρει ότι η δαπάνη για την προμήθεια στολής θα δοθεί για το 2016 και για μετά θα γινόταν διαγωνισμός. Σήμερα μετά από 14 μήνες διαγωνισμός δεν έχει ξεκινήσει αλλά και τώρα να άρχιζαν οι διαδικασίες δεν ξέρουμε αν θα καταστεί άγονος ή  όχι και σε τι χρονικό ορίζοντα θα παραδοθεί ο αναγκαίος ρουχισμός (στολή) στους Διασώστες. Αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που θα ξεπεράσει το ένα έτος ίσως και περισσότερο και μέχρι τότε οι Διασώστες θα πληρώνουν από δικά τους χρήματα, που ειλικρινά δεν τους περισσεύουν, για την αγορά στολής.
Για το δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2014 που οφείλεται στους εργαζόμενους, ενώ υπήρξε τον Δεκέμβριο του 2016 νομοθετική ρύθμιση δεν έχει γίνει από την Διοίκηση καμία ενέργεια ώστε να βρεθούν οι πόροι για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για την εργασία που προσέφεραν και μάλιστα σε εορταστική περίοδο.
Κατόπιν τούτου, διαμαρτυρόμενοι εντονότατα σας καλούμε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να έχετε προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων των Διασωστών- Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για το έτος 2016 και τη δαπάνη προμήθειας στολής.
Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε επίσχεση εργασίας αρχομένης από την 06-02-2017 μέχρι την ικανοποίηση των ανωτέρω μισθολογικής φύσης αιτημάτων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews