ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/1/17

Σε «κρίση» τα Επείγοντα στα βρετανικά νοσοκομεία

42 μονάδες επειγόντων περιστατικών αναγκάστηκαν την περασμένη εβδομάδα να στείλουν ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Σε «κρίση» τα Επείγοντα στα βρετανικά νοσοκομεία
efsyn.gr

Τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) βρίσκονται σε οριακό σημείο επάρκειας τόσο για την ασφάλεια των ασθενών όσο και για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών και χρειάζονται επειγόντως χρήματα, προειδοποιεί ο Βρετανικός Ερυθρός Σταυρός.

Οι γιατροί επισημαίνουν μεγάλα προβλήματα σε μονάδες εντατικής θεραπείας και σε προσωπικό.

Ο Ερυθρός Σταυρός κάλεσε την κυβέρνηση να εκταμιεύσει κονδύλια για να καταστεί δυνατόν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, την ώρα που το ένα τρίτο των νοσοκομείων στην Αγγλία είχαν προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο ότι χρειάζονται βοήθεια για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του χειμώνα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 42 μονάδες επειγόντων περιστατικών αναγκάστηκαν την περασμένη εβδομάδα να στείλουν ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης των περιστατικών- αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015.

Στα Επείγοντα ( Accident & Emergency department) δικαίωμα περίθαλψης έχουν οι πάντες, είτε είναι Βρετανοί υπήκοοι είτε όχι.

Τα... ράντζα

Μιλώντας στο BBC ο Τζον Φρίμαν είπε ότι η σύζυγός του Πολίν, που είχε υποστεί εγκεφαλικό, πέρασε 38 ώρες σε φορείο επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια.

«Ηταν ξαπλωμένη σε ένα φορείο σε διάδρομο, δίπλα στην έξοδο κινδύνου και βεβαίως δεν μπόρεσε να ησυχάσει διότι μπαινόβγαιναν τα φορεία και χτύπαγαν πάνω στις πόρτες», είπε.

«Υπήρχαν περίπου 20 τέτοια φορεία στο διάδρομο. Είναι σαν να επιστρέφουμε στην Μεσαίωνα».

Το ένα τρίτο των διοικήσεων νοσοκομείων στην Αγγλία προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα ότι χρειάζονται επείγουσα βοήθεια για να διαχειριστούν τον αυξημένο αριθμό ασθενών.

Στις πιο κρίσιμες περιπτώσεις από αυτές, επτά από τις διοικήσεις αυτές ενημέρωσαν ότι τα νοσοκομεία τους δεν μπορούν πλέον να παράσχουν στους ασθενείς ολοκληρωμένη περίθαλψη.

Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του BBC, έχουν αναβληθεί εγχειρήσεις και οι ασθενείς βρίσκονται σε αναμονή στους διαδρόμους πάνω σε φορεία.

Έχουν αναφερθεί και δυο θάνατοι στο νοσοκομείο Worcestershire Royal, οι οποίοι ερευνώνται: ο ένας ήταν ασθενής που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ασθενής ο οποίος μεταφέρθηκε με καρδιακή προσβολή και τελικώς πέθανε αφού ήταν σε αναμονή 35 ώρες και ο άλλος που πέθανε από ανεύρυσμα. 

Οι επικεφαλής των διοικήσεων των νοσοκομείων προσφεύγουν πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παροτρύνουν τους πολίτες να μην απευθύνονται στα Επείγοντα εκτός και εάν πρόκειται για μια κρίσιμη περίπτωση.

Ο δε Ερυθρός Σταυρός προσέφερε υποστήριξη στο προσωπικό της υπηρεσίας ασθενοφόρων στο Νότιγχαμ, το Λιντς, το Λίνκολν, το Κέτερινγκ και το Νορθάμπτον, προκειμένου να βοηθήσουν στη γρήγορη μεταφορά των ασθενών πίσω στα σπίτια τους για να ελευθερωθούν κλίνες στις μονάδες.  

«Μαύρος» συναγερμός

Το Βασιλικό Κολέγιο Επείγουσας Ιατρικής Περίθαλψης υποστηρίζει ότι το προσωπικό στις μονάδες αυτές εργάζεται υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης, ενώ η ομοσπονδία των εργαζομένων σε αυτές τις μονάδες προειδοποιεί ότι αυτός ο Ιανουάριος μπορεί να είναι ο χειρότερος για το βρετανικό ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος του Κολεγίου, δρ. Taj Hassan, υποστήριξε ότι όλα τα νοσοκομεία στο Εσεξ βρίσκονται σε κατάσταση «μαύρου συναγερμού» και ότι τα Επείγοντα στην περιφέρεια εργάζονται « πέρα από τις δυνατότητες τους».

«Το σύστημα έκτακτης περίθαλψης έχει γονατίσει» πρόσθεσε, «παρά τις τεράστιες προσπάθειες  του προσωπικού που παλεύει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η κλίμακα της κρίσης που επηρεάζει το σύστημα επείγουσας περίθαλψης έχει φθάσει σε νέα υψηλά επίπεδα, όπως είχαμε προβλέψει, κυρίως λόγω της έλλειψης επενδύσεων και για κλίνες και για προσωπικό».

Πηγή: efsyn.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews