ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/1/17

Το περιπολικό έγινε… «ασθενοφόρο» στην Ιεράπετρα!


Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Πρωτοφανές: Το περιπολικό έγινε… "ασθενοφόρο" στην Ιεράπετρα! (photos)
neakriti.gr

Τριτοκοσμικές καταστάσεις εξελίχθηκαν στις 4:30 το απόγευμα της Τρίτης, στο κέντρο της Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας όταν μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε αλλοδαπός Βουλγαρικής υπηκοότητας.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας Αλβανικής υπηκοότητας βρέθηκε τραυματίας στο οδόστρωμα, ενώ ένας άλλος φίλος του ο οποίος τον ακολουθούσε με τη δική του μηχανή κατάφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, με ελιγμό να ανεβεί στο πεζοδρόμιο και να αποφύγει τη σύγκρουση.Οι περίοικοι πετάχτηκαν στο δρόμο από το θόρυβο που προκάλεσε η σφοδρότατη σύγκρουση και πήγαν πάνω από τον νεαρό ο οποίος σφάδαζε στην άσφαλτο.Το ασθενοφόρο έλειπε σε διακομιδή

Όπως υποστηρίζει ο κ. Χ. Καρτσάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, κάλεσε αμέσως το 166, αλλά με απογοήτευση άκουσε από το κέντρο του ΕΚΑΒ ότι το μοναδικό ασθενοφόρο της Ιεράπετρας, που ήταν απογευματινή βάρδια, έλειπε σε διακομιδή ασθενούς στο Ηράκλειο.

Το ΕΚΑΒ είπε στον πολίτη, που είχε πάρει τηλέφωνο το 166 ότι θα έπρεπε να περιμένει ο τραυματίας γύρω στη μία ώρα για να φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο.


Μεταφορά σε περιπολικό

Έτσι οι κάτοικοι τη Γρα Λυγιάς, υποχρεώθηκαν αφού είχαν περάσει σαράντα λεπτά, με το νεαρό να κείτεται στην άσφαλτο και να έχουν δημιουργηθεί ουρές πολλών χιλιομέτρων. καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας - Βιάννου, να φέρουν ένα αυτοσχέδιο ξύλινο φορείο και να βάλουν πάνω τον νεαρό, να ρίξουν τα πίσω καθίσματα του περιπολικού της αστυνομίας και να τον βάλουν μέσα στο περιπολικό για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Δυστυχώς, αυτές οι τριτοκοσμικές καταστάσεις είναι συχνές σε ολόκληρο το νομό Λασιθίου, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων στους τομείς του ΕΚΑΒ στον ανατολικότερο νομό της Κρήτης.

Στο μεταξύ το neakriti.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και γενικό γιατρό του νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Γιάννη Πετράκη, ο οποίος είπε ότι «ο νεαρός είναι πολύ καλά στην υγεία του έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο, έχει υποστεί απλά ένα κάταγμα στο πόδι, το οποίο θα αντιμετωπιστεί στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου Ιεράπετρας».

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιεράπετρας.Πηγή: neakriti.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews