ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/1/17

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη των αγώνων των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία


Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στη συνεχιζόμενη επίθεση και τις απαξιωτικές, υβριστικές εκφράσεις  του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων

στη Δημόσια Υγεία

Την τελευταία χρονική περίοδο γινόμαστε μάρτυρες της συνεχιζόμενης επίθεσης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, μέσω των social media, κατά της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και γενικά στις δομές της Δημόσιας Υγείας, επειδή ενοχλεί τους Υπουργούς Υγείας και την Κυβέρνηση η αγωνιστική στάση των εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ.

Η στάση της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει αλλάξει σε όλη τη διάρκεια των μνημονιακών ετών. Πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια των μνημονιακών Κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ και στις πολιτικές που διάλυσαν την Δημόσια Υγεία. Ο Υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Π. Πολάκης όταν ήταν στην αντιπολίτευση προχωρούσαν σε καταλήψεις γραφείων Διοικητών Νοσοκομείων για να αναδείξουν τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναδεικνύει τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία που οφείλονται στην υποστελέχωση και στην υποχρηματοδότηση και είναι σαφές ότι είναι υπαρκτά, παρά τις δηλώσεις των Υπουργών Υγείας για αθρόες προσλήψεις την τελευταία διετία στα νοσοκομεία και για επαρκή χρηματοδότηση.

Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.500 και οι μόνιμες προσλήψεις είναι περίπου 600 από την προκήρυξη της προ-προηγούμενης Κυβέρνησης. Παραμένουν 150 κλίνες ΜΕΘ κλειστές και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα σε μία περίοδο που υπάρχουν 70 άρρωστοι στη λίστα για μία θέση σε κλίνη σε ΜΕΘ.

Η κρατική χρηματοδότηση 2016 και 2017 είναι 1,15 δις τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 1,3 δις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να παρατηρούνται ελλείψεις υλικών.

Σε αυτά πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση και όχι με απαξιωτικές, υβριστικές εκφράσεις να βάλουν κατά της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τους αγώνες και της κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Πηγή: adedy.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΜΙΛΑΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΟΥ ΑΜΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΚΑΛΛΟΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΡΕΧΟΜΕΝΕς ΥΠΗΡΕΣΙΕ\Σ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ [ΥΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΕΣ] ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΑ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ Ο ΝΟΔΣΟΚΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews