ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/1/17

Βόλος: Πληρώματα του ΕΚΑΒ πάλευαν με τον απίστευτο χιονιά


Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας σε όλες τις βάρδιες, όπως Αλμυρό και Αργαλαστή, καθώς και τα πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα που έχουν καθηλωθεί στα συνεργεία όπως του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας σε όλα τα μέτωπα.

Πληρώματα του ΕΚΑΒ πάλευαν με τον απίστευτο χιονιά
taxydromos.gr

Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να μεταφερθεί ασθενής από την Κοκκίνα στο Βόλο
Σε πολύ αντίξοες συνθήκες και μόνο με αλυσίδες γίνονταν η κίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ χθες όλη την ημέρα. Μετά πολλών εμποδίων χθες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και χάρη στην υπερπροσπάθεια του πληρώματος, αφού στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να ανοίξει ο δρόμος, κατάφερε να προσεγγίσει απομακρυσμένη περιοχή στον οικισμό της Κοκκίνας στο Περίβλεπτο του Δήμου Ρήγα Φεραίου για να παραλάβει ασθενή που έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας σε όλες τις βάρδιες, όπως Αλμυρό και Αργαλαστή, καθώς και τα πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα που έχουν καθηλωθεί στα συνεργεία όπως του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας σε όλα τα μέτωπα.

Προκειμένου να υπάρξει κάλυψη σε όλο το εύρος των περιοχών χθες από το πρωί ήταν σε διαρκή επιφυλακή τέσσερα ασθενοφόρα με τα πληρώματά τους και η κινητή υπερσύγχρονη μονάδα για να παράσχει υπηρεσίες εφόσον καταστεί ανάγκη.

Ακόμη και για μέσα στην πόλη του Βόλου τα ασθενοφόρα «φόρεσαν» αντιλιοσθητικές αλυσίδες, προκειμένου να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς εκτός όπου πάγωνε το θαλασσινό νερό που είχε πέσει πάνω στο οδόστρωμα ήταν εξίσου επικίνδυνο με το χιόνι.

Πηγή: taxydromos.gr


Με αντιολισθητικές αλυσίδες τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Βόλο
magnesianews.gr

Με αντιολισθητικές αλυσίδες κυκλοφορούν από νωρίς σήμερα το πρωί τα τέσσερα ασθενοφόρα βάρδιας του ΕΚΑΒ στο Βόλο, λόγω του παγετού.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η κίνηση αυτή έγινε διότι οι κεντρικές αρτηρίες στην πόλη μπορεί να είναι καθαροί, αλλά οι παράδρομοι και τα στενά δεν έχουν καθαριστεί, είναι χιονισμένα και έχουν παγώσει. Μάλιστα, λόγω των αντιολισθητικών αλυσίδων τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δεν μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα άνω των 30 χλμ., διότι θα καταστρέψουν τα ελαστικά τους.

Στο μεταξύ χθες Τετάρτη ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν στο Νοσοκομείο περίπου 10 ορθοπεδικά περιστατικά κυρίως ηλικιωμένων που έβγαιναν από τα σπίτια τους για να πάνε να ψωνίσουν, ενώ σήμερα, κυριαρχούν παθολογικά περιστατικά και μεταφορές ασθενών από το Νοσοκομείο στη Λάρισα για εξετάσεις.

Πηγή: magnesianews.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews