ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/1/17

Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ στη Κω-Ασθενοφόρο μόνο πρωινές βάρδιες και ελάχιστα απογεύματα!!Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ

Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Κω: Ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μόνο πρωινές ώρες και ελάχιστα απογεύματα…
aegeanews.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΑΒ

Τεράστιες ελλείψεις  αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ σε προσωπικό Πανελλαδικά και στο Νοσοκομείο της Κω με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Αν και το νοσοκομείο μας διαθέτει παράρτημα του ΕΚΑΒ από το 2014 μετά την λήξη της σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ από τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη ο συγκεκριμένος τομέας έμεινε αποδεκατισμένος.

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες του  πληθυσμού αυξάνονται λόγω  και του προσφυγικού   κύματος  και μπροστά στην καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εκρηκτική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασθενοφόρο στο νοσοκομείο παρά μόνο τις πρωινές ώρες και ελάχιστα απογεύματα. Να σημειώσουμε ότι παρ όλο που ζητήθηκε βάση των πάγιων αναγκών του τόπου μας να προκηρυχτούν τουλάχιστον άλλες 8 θέσεις, η νέα προκήρυξη προβλέπει μόνο 2!
Nα επισημάνουμε ότι το πλήρωμα ασθενοφόρου αποτελείται απαραίτητα από 2 διασώστες  ανά βάρδια  όπου και προσφέρουν τις  πρώτες βοήθειες. Δεν μεταφέρουν απλά ένα περιστατικό σαν οδηγοί.

Ποιος επιλέγει την ώρα που θα αρρωστήσει; Ποιος παίρνει την ευθύνη  για το κενό που προκύπτει; Οι εργαζόμενοι όσο στον συγκεκριμένο τομέα όσο και σε όλη τη δομή του νοσοκομείου, έχουν βάλει πλάτες όλα αυτά τα χρόνια. Δεν φτάνουν μόνο αυτές οι φιλότιμες προσπάθειες. Καλούμε τον κόσμο και όλους τους φορείς να πάρουν την ζωή στα χέρια τους. Όχι άλλη κοροϊδία, να δοθεί  τώρα λύση.

Άμεση στελέχωση του σταθμού ΕΚΑΒ του νησιού μας με μόνιμο προσωπικό.

Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

Καμία επιχειρηματική    δράση στο χώρο της υγείας.

Λειτουργία του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο όλο το 24 ωρο.

Το σωματείο

16/1/2017

Πηγή: aegeanews.gr

ΕΚΑΒNews
Η δύναμη του ΕΚΑΒ στην Κω είναι 6 διασώστες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κενές βάρδιες καθώς για την 24ωρη στελέχωση του Τομέα απαιτούνται τουλάχιστον 10 διασώστες.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ με δελτίο τύπου στις 10/11/2016 έχει επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα στην επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ στο νησί.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

+


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews