ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/1/17

Πρόταση οκταήμερου προγράμματος την περίοδο του Πάσχα στο ΕΚΑΒ Αθήνας


Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Η εκ περιτροπής ανάπαυση των εργαζομένων την περίοδο των εορτών, αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο έχει λυθεί σε όλες τις υπηρεσίες 24/7 (Πυροσβεστική, Αστυνομία και Νοσοκομεία). Ακόμα και στα κατά τόπους παραρτήματα του ΕΚΑΒ, πανελλαδικά. Ωστόσο, στο ΕΚΑΒ Αθηνών το 2017, αποτελεί ακόμα ένα ζητούμενο υπό διαπραγμάτευση. Όπως και το 1996 όπου η αλλαγή του προγράμματος επήλθε έπειτα από αίτημα των εργαζομένων, έτσι και σήμερα υπάρχει ένα γενικευμένο αίτημα για εκ περιτροπής ανάπαυση τις περιόδους των εορτών (μία χρονιά μέσα-μία χρονιά έξω).
Το πρόγραμμα εργασίας που παρουσιάζεται, αφορά μία ποσοτικοποιημένη πρόταση για την περίοδο του Πάσχα και στήθηκε πάνω σε πέντε βασικές παραμέτρους.
α) Το γενικευμένο αίτημα των συναδέλφων για εκ περιτροπής ανάπαυση στις γιορτές.
β) Οι ημέρες ανάπαυσης να είναι τέσσερις, όπως δηλαδή δικαιούται κάθε εργαζόμενος είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο τομέα (από Μ. Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα).
γ) Να μην υπάρχουν extra βάρδιες.
δ) Να είναι νόμιμο και ε) να καλύπτει τα standards που έχει θέσει το Γραφείο Κίνησης (50 ασθ/ρα στην Πρωινή βάρδια, 50 στην Απογευματινή και 25 στην Νυχτερινή).
Η βάση του προγράμματος είναι απολύτως δίκαιη, με ίσο αριθμό βαρδιών και ίσο αριθμό ρεπό για όλους τους συναδέλφους. Σε παρουσίασή του στο Δ.Σ του ΕΚΑΒ Αθηνών στις 13/1/2017, έτυχε καθολικής αποδοχής από όλα τα μέλη που ήταν παρόντα.
Στόχος είναι να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι συνάδελφοι, και να παρθεί απόφαση μέσω Γενικής Συνέλευσης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλους τους συναδέλφους, ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα 24/7 που να ικανοποιεί στο 100% όλους τους εργαζόμενους. Το παρόν πρόγραμμα βρίσκεται σίγουρα  σε ορθολογικότερη κατεύθυνση σε σχέση με το σημερινό. Μελετώντας το πρόγραμμα κάθε συνάδελφος, είναι σημαντικό να αφήσει στην άκρη το πρόγραμμα που έχει στην τσέπη του ή στο πορτοφόλι του, και να το δει προοπτικά με ορίζοντα το υπόλοιπο της σταδιοδρομίας του στα Ασθενοφόρα. Ξεκινώντας με αυτήν την a priori σκέψη, θεωρώ ότι μπαίνουν τα θεμέλια για ένα ορθολογικό και καθολικά δίκαιο πρόγραμμα εργασίας.

Με εκτίμηση προς κάθε συνάδελφο Διασώστη-Πλήρωμα Ασθενοφόρου
Ευθύμης Αραβανής
ΚΙΜ Ηλιούπολης.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνήστε στο mail.Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Κλάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Από αυτούς που το ψήφισαν πόσοι δουλεύουν στο δρόμο? Αν έχεις οικογένεια είναι πολύ δύσκολο να το ακολουθήσεις. Επίσης 5 συνεχόμενες νύχτες στην Αθήνα είναι σχεδόν ακατόρθωτο να βγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews