ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/1/17

Απίστευτο!!! Μόνο μισό ευρώ το χρόνο για τη νοσηλεία κάθε ανασφάλιστου


Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Απίστευτο!!! Μόνο μισό ευρώ το χρόνο για τη νοσηλεία κάθε ανασφάλιστου
ygeionomikoi.gr

Τα όρια δαπανών που όρισε ο κ. Χουλιαράκης φαίνεται ότι λειτούργησαν ως κόφτης με πρώτο θύμα τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για την περίθαλψη των ανασφαλίστων.

Όπως προκύπτει τόσο από την εγκύκλιο του Υπ.Οικονομικών (σελίδα 21 σημείωση 1) για πιστή τήρηση των ορίων του προϋπολογισμού δεν υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση των νοσοκομείων για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφαλίστων αλλά οι ανάγκες αυτές θα καλυφθούν από την τακτική χρηματοδότηση (1.157 εκατ. ευρώ). Η χρηματοδότηση αυτή βεβαίως είναι η ίδια με αυτή που είχε προσδιοριστεί για το 2016 όταν η κάλυψη των ανασφάλιστων δεν είχε νομοθετηθεί.

Επιπλέον το ίδιο το Υπ. Υγείας στην κατανομή πιστώσεων και δαπανών για το 2017 προβλέπει μέσα στα πλαίσια της κρατικής χρηματοδότησης το ποσό του 1 εκατ. ευρώ !!! για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφαλίστων στα δημόσια νοσοκομεία για το 2017. (σελίδα 14 κωδικός 2323)

Αν κάποιος υπολογίσει ότι διατίθεται 1 εκατ. ευρώ για 2 τουλάχιστον εκατομμύρια που είναι ο αριθμός των ανασφάλιστων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση διαθέτει από μισό ευρώ για την νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία  για κάθε  ανασφάλιστο.

Οι εξαγγελίες λοιπόν της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για πλήρη κάλυψη της νοσηλείας των ανασφαλίστων στα δημόσια νοσοκομεία και η επιχορήγησή τους με 100 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι απλώς ήταν επικοινωνιακές φούσκες.

Όπως έχουμε κατά κόρον επισημάνει ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών η δημόσια υγεία μέσα στα πλαίσια των μνημονίων ασφυκτιά και τα λεγόμενα παράλληλα προγράμματα αποτελούν απλώς εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα. Μοναδική λύση για να «ανασάνει» η δημόσια υγεία και να καλυφτούν οι λαϊκές ανάγκες είναι η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις υπηρετούν.

Πηγή: ygeionomikoi.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews