ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/1/17

ΤΡΙΤΟΚΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ στα δημόσια νοσοκομεία! Νεκροί και ζωντανοί στον ίδιο θάλαμο!


Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Realnews

ΤΡΙΤΟΚΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ στα δημόσια νοσοκομεία! Νεκροί και ζωντανοί στον ίδιο θάλαμο
star.gr

Πεθαίνουν άνθρωποι και επειδή δεν επαρκούν οι τραυματιοφορείς, οι σοροί παραμένουν στον προθάλαμο

Ολοένα και χειρότερη είναι η κατάσταση  σε δημόσια νοσοκομεία.

Στο Σωτηρία, εκτός από το ότι –όπως έγραφε η Real News- ζητούν από ασθενείς να φέρουν από το σπίτι τους φάρμακα και σεντόνια, εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ζωντανοί και νεκροί βρίσκονται για ώρες στον ίδιο θάλαμο ελλείψει τραυματιοφορέων!

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων, Γιώργος Κουτσοθανάσης, είχε καταγγείλει τις τραγικές ελλείψεις που επικρατούν.

«Καθημερινά ψάχνουμε σε άλλα νοσοκομεία να δανειστούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας», έλεγε. Σήμερα, όπως τονίζει, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. «Πεθαίνουν άνθρωποι και επειδή δεν υπάρχουν τραματιοφορείς, παραμένουν στον θάλαμο μαζί με άλλους ασθενείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται εντόνως και με το δίκιο τους. Πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο. Ακόμα και αν βρεθεί τραυματιοφορέας εύκαιρος, προτεραιότητα δίνεται στους ασθενείς που πρέπει να μεταφερθούν στο χειρουργείο για εξετάσεις», αναφέρει ο κύριος Κουτσοθανάσης, προσθέτοντας «Οι ασθενείς είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Οι γιατροί αναγκάζονται να εξετάζουν δεκάδες άτομα με τα ίδια γάντια. Η κατάσταση θα χειροτερέψει προσεχώς, καθώς ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της γρίπης».


Αραιώνουν το σαπούνι με νερό
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκο, στα νοσοκομεία οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές. «Δεν υπάρχει σαπούνι και το προσωπικό σκουπίζει τα χέρια του ακόμα και με μαξιλαροθήκες» και προσθέτει πως δεν γίνεται σωστή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στις ΜΕΘ όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις το 30-40% των ασθενών προσβάλλονται από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ενώ ένας στους τέσσερις είναι καταδικασμένος να πεθάνει.

Πηγή: star.gr

Realnews
Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews