ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/1/17

Απάντηση του υπουργείου Υγείας για το στόλο του ΕΚΑΒ!


Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Στον «αέρα»  ο νέος διαγωνισμός καθώς βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία έκδοσης έγκρισης σκοπιμότητας!! Και εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα των κατά τόπους Περιφερειών, καθώς και από την εξέλιξη των επαφών με γνωστό ίδρυμα για τη δωρεά 145 οχημάτων!!

Με δελτίο τύπου απαντά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε ερώτηση που κατέθεσαν 20 βουλευτές της Ν.Δ. με θέμα: «Ακόμα δεν έχουν αλλάξει τα ασθενοφόρα σαράβαλα στο ΕΚΑΒ».

Επί της ουσίας όμως δεν δίνονται απαντήσεις για:
Πότε θα αντικατασταθούν τα υπάρχοντα ασθενοφόρα στις 5 περιφέρειες της χώρας, τα οποία σύμφωνα με το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ έχουν διανύσει από 500 έως 900 χιλιάδες χιλιόμετρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρησιακή τους ικανότητα και ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών….
Πότε θα ξεκινήσει ο νέος διαγωνισμός καθώς έχουν περάσει ήδη 12 μήνες από την ματαίωση του προηγούμενου…

Θυμίζουμε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Νέα Ασθενοφόρα» 22/12/2015 στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Σε ότι αφορά την προμήθεια των επιπλέον 96 οχημάτων και κινητών μονάδων για τις λοιπές πέντε Περιφέρειες, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διοικητικές πράξεις προκειμένου να  εξασφαλιστεί πλήρως η ένταξη της προμήθειας στα πλαίσια των Περιφερειακών Επιχειρησιακών  Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και συμφερότερους οικονομικούς όρους»

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για το στόλο του ΕΚΑΒ
Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2017

Σοβαρή υποψηφιότητα για Χρυσό Βατόμουρο Κωμωδίας θέτει η Νέα Δημοκρατία, με την κατάθεση ερώτησης 20 βουλευτών της για το στόλο των ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Η ερώτηση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως κακόγουστη διασκευή της ελληνικής ταινίας «Φωνάζει ο Κλέφτης».

Ερωτά για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ η Νέα Δημοκρατία, η οποία είχε προκηρύξει διαγωνισμό προμήθειας ασθενοφόρων το 2007, ο οποίος διαγωνισμός περιπλανιόταν ως άλλος Οδυσσέας για 10 περίπου χρόνια στα συρτάρια των αρμοδίων. Κι αν ο Οδυσσέας δεν «εξώκειλε» στην Ανθεμόεσσα, μαγεμένος από τον ήχο των Σειρήνων, οι σειρήνες των νέων ασθενοφόρων δεν ηχούσαν, καθώς οι «μνηστήρες» δεν τα έβρισκαν στη μοιρασιά των προικιών.

Ο εν λόγω διαγωνισμός αφορούσε στην προμήθεια 186 συνολικά ασθενοφόρων. Το πρώτο σκέλος που αφορούσε στην προμήθεια 90 ασθενοφόρων με αντίτιμο 48.000 ευρώ ανά ασθενοφόρο, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, το περασμένο φθινόπωρο και τα νέα ασθενοφόρα έχουν ήδη παραδοθεί στο σύνολό τους στις περιφέρειες για τις οποίες προορίζονταν. Το δεύτερο σκέλος του διαγωνισμού, το οποίο αφορούσε στην προμήθεια 96 ασθενοφόρων ακυρώθηκε καθώς το αντίτιμο ήταν 63.000 ευρώ ανά ασθενοφόρο, ενώ οι προδιαγραφές ήταν ακριβώς ίδιες με αυτές του πρώτου σκέλους.

Ενδιαφέρον έχει να αναφερθούν τα πεπραγμένα του ΕΚΑΒ σε σχέση με την ανανέωση του στόλου του, από πέρυσι τον Οκτώβριο:
  • Προμήθεια 90 ολοκαίνουριων ασθενοφόρων με την ολοκλήρωση του προαναφερθέντος διαγωνισμού.
  • Προμήθεια 9 ασθενοφόρων, με ελάχιστα χιλιόμετρα (1.000 – 9.000 χλμ.) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
  • Παραχώρηση από Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία και Δήμους, 61 μεταχειρισμένων, πλήρως λειτουργικών ασθενοφόρων.
  •  Δωρεά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών 3 ολοκαίνουριων ασθενοφόρων.
  • Δωρεά της Ελβετικής Πρεσβείας 2 ολοκαίνουριων ασθενοφόρων.
  • Δωρεά της Αυστριακής Πρεσβείας 1 ολοκαίνουριου ασθενοφόρου.
  • Δωρεά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2 ολοκαίνουριων ασθενοφόρων.
  • Δωρεά του Δήμου Σικυωνιών 1 ολοκαίνουριου ασθενοφόρου.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται δωρεά του Ιδρύματος Λεβέντη, η οποία αφορά σε 2 ολοκαίνουρια ασθενοφόρα.
  • Στη διαδικασία έκδοσης έγκρισης σκοπιμότητας βρίσκεται νέος διαγωνισμός του ΕΚΑΒ, ο οποίος αφορά στην προμήθεια 233 ολοκαίνουριων ασθενοφόρων. Ο αριθμός των οχημάτων που τελικά θα αγορασθούν εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα των κατά τόπους Περιφερειών, καθώς και από την εξέλιξη των επαφών με γνωστό ίδρυμα για τη δωρεά 145 οχημάτων.

Το σύνολο λοιπόν ανέρχεται στα 404 ασθενοφόρα, 334 ολοκαίνουρια και 70 μεταχειρισμένα οχήματα. Καλό θα ήταν λοιπόν, οι 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που κατέθεσαν τη σχετική ερώτηση, να τη μετατρέψουν σε επίκαιρη ώστε να μην απαντηθεί γραπτώς, αλλά εντός της Βουλής. Να μην παραλείψουν βέβαια να προσκομίσουν και τα πεπραγμένα του ΕΚΑΒ για την ανανέωση του στόλου του, επί των δικών τους κυβερνήσεων, ώστε να μπορεί να γίνει και η σύγκριση.

Υπενθυμίζεται στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι οι ερωτήσεις έχουν σκοπό τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου και όχι την προάσπιση συγκεκριμένων συμφερόντων. Οι πληροφοριοδότες τους, προφανώς απορροφημένοι από τον καημό τους, λόγω απώλειας των προνομίων τους, αγνοούν βασικές πληροφορίες τις οποίες θα έπρεπε να γνωρίζουν, με συνέπεια να εκθέτουν τους βουλευτές του κόμματος, στο οποίο ανήκουν.

Πηγή: moh.gov.gr

Όλη η αλήθεια για την εξέλιξη του τελευταίου διαγωνισμού από το ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews