ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/1/17

Χωρίς διασώστες το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας- Ανάγκη αναδιάρθρωσης του Οργανισμού


Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Χωρίς διασώστες το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας- Ανάγκη αναδιάρθρωσης
life2day.gr

Η ανάγκη αναδιάρθρωσης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ, όπως έχει προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠ ΕΚΑΒ), έρχεται για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο με τις τεράστιες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε εγκαταστάσεις στα ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας.

Στα τέλη Ιανουαρίου φαίνεται να ξεκινάει η μετακόμιση στο νέο κτίριο του ΕΚΑΒ στην Κοζάνη, τη στιγμή που το κτίριο αν και ολοκληρωμένο και εγκαινιασμένο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμά Σαραφίδη, μέχρι τα τέλη του μήνα θα αρχίσουν να μετακινούνται τα πρώτα πράγματα (γραφεία κ.λπ.) από το παλιό κτίριο, το οποίο σήμερα στεγάζεται στο πίσω μέρος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η μετακόμιση θα χρειαστούν κάποιοι μήνες, ίσως να φτάσουμε μέχρι και το Πάσχα.

Παρ’ όλα αυτά, το σοβαρό πρόβλημα με τις διακομιδές για τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, παραμένει. Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί συνεχώς προβλήματα και δυσχεραίνει το έργο των διασωστών, ενώ το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ διαμαρτύρεται συνεχώς ζητώντας προσλήψεις προσωπικού.

Μόλις εννέα ασθενοφόρα «βγαίνουν» ανά βάρδια σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, ενώ σε περίπτωση που τύχει κάποιο τροχαίο (όπως π.χ. το απόγευμα της Τρίτης στην Πτολεμαΐδα, με πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων ευτυχώς χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό), το ασθενοφόρο έσπευσε στο συμβάν μόλις ολοκλήρωσε διακομιδή ορθοπεδικού περιστατικού.

Την ίδια στιγμή η ΠΟΠ ΕΚΑΒ πιέζει για να υλοποιηθεί η πρόταση της για αναδιάρθρωση του Οργανισμού του ΕΚΑΒ, με στόχο να ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες της κοινωνίας μας. Η ολοκληρωμένη πρόταση της Ομοσπονδίας έχει σταλεί από το 2015 τόσο στον Οργανισμό του ΕΚΑΒ, όσο και στο Υπουργείο Υγείας.

“Ως το επίσημο από την πολιτεία όργανο εκπροσώπησης των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και προάσπισης των Δικαιωμάτων τους, έχουμε την νόμιμη υποχρέωση να σας ενημερώσουμε ότι από το 2015 έχουμε καταθέσει στην υπηρεσία μας καθώς και στο Υπουργό Υγείας, ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ, με στόχο να ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες της κοινωνίας μας” αναφέρει η ΠΟΠ ΕΚΑΒ.


Δημοσιεύτηκε 5/1/2017

Πηγή: life2day.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews