ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/1/17

Μέσω ιδιωτικής εταιρείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) οι προσλήψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων στους Τομείς ΕΚΑΒ Αιγαίου!!


Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Η ΑΕΜΥ Α.Ε. έχει την δυνατότητα να προσλαμβάνει προσωπικό με Ατομικές Συμβάσεις Έργου χωρίς εργασιακά δικαιώματα!

Μέσα σε ένα έτος καθιερώθηκε στο ΕΚΑΒ η πρόσληψη προσωπικού με «ευέλικτες» συμβάσεις εργασίας (μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ και τώρα ΑΕΜΥ Α.Ε.) και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ιδιωτικοποίηση μέρους των υπηρεσιών που παρέχει το ΕΚΑΒ (δυνατότητα σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες), ο μοναδικός δημόσιος φορέας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας της χώρας!

Με αφορμή την αναφορά του βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, ο οποίος ζητούσε να παραμείνουν στις θέσεις τους στο Νοσοκομείο της Χίου και στο ΕΚΑΒ οι 21 εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις έληγαν (μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ), ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Π. Πολάκης στην απάντηση που έδωσε έκανε γνωστό, ότι έχει αποστείλει έγγραφο στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ σε νησιά του Αιγαίου με σκοπό την ενίσχυση τους σε προσωπικό (διασώστες) με δικαιούχο του προγράμματος την ΑΕΜΥ Α.Ε.!!
Δηλαδή οι προσλήψεις των διασώστων ή των οδηγών (δεν γνωρίζουμε τα απαραίτητα προσόντα) με συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα γίνουν από την Ανώνυμη Εταιρεία ΑΕΜΥ!!

Ο κος υπουργός αναφέρει τα εξής:
«Επίσης έχει ζητηθεί και έχει αποσταλεί στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας έγγραφο με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ σε προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τους τομείς ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, Σάμου, Χίου, Κω, Λέρου και Ρόδου στα πλαίσια πρότασης που θα κατατεθεί από το Υπουργείο Υγείας με δικαιούχο του προγράμματος τη ΑΕΜΥ Α.Ε. με σκοπό την ενίσχυση των Δημόσιων Δομών Υγείας στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου εξαιτίας της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης.»


Πως φτάσαμε μέσα σε ένα χρόνο από τις μόνιμες προσλήψεις μέσω Υπουργείου Υγείας, σε 8μηνες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα αδειών και ασθενειών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και τώρα σε προσλήψεις προσωπικού μέσω Ανώνυμης Εταιρείας;
Η κυβέρνηση με τον Ν.4368/2016 ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε4 (ΦΕΚ Α/21-2-2016) άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου αλλοίωσης του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Υγείας (ιδιωτικοποίηση του συστήματος) εντάσσοντας με προγραμματική σύμβαση στο ΕΣΥ, το Νοσοκομείο Θηρών που θα λειτουργεί με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.).
Με βάση τον Ν.4368/2016 η διοίκηση του ΕΚΑΒ στις 26/8/2016 υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε., της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και του ΕΚΑΒ, με σκοπό την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στα νησιά των Κυκλάδων!Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ από την πρώτη στιγμή διαφώνησε. Με ανακοίνωση (5/9/2016) καταγγέλλει την διοίκηση του ΕΚΑΒ:
«Το αποκορύφωμα όλων αυτών των πρόχειρων και επικίνδυνων ενεργειών γα το μέλλον του ΕΚΑΒ είναι το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε πριν λίγες μέρες η Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την ΑΕΜΥ Α.Ε.  στην Σαντορίνη. Για πρώτη φορά διασώστες του ΕΚΑΒ θα εργάζονται μαζί με υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας για να καλύπτονται κενές βάρδιες ενώ ο αριθμός διασωστών που χρειάζεται να προσληφθεί για να λειτουργήσει χωρίς κενά ο τομέας Σαντορίνης είναι μόλις 5 άτομα !!!!

Είναι το νέο εργασιακό μοντέλο που επιδιώκει για τον τομέα υγείας το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΚΑΒ, με όποιες συνέπειες για την ασφαλή αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού αλλά και της μελλοντικής Πανελλαδικής ανάπτυξης και λειτουργίας του ΕΚΑΒ.»

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ ζητάνε την κατάργηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΕΚΑΒ με την ανώνυμη εταιρεία ΑΕΜΥ ΑΕ στην Σαντορίνη.

Σε Δελτίο τύπου (14/7/2016) η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει για την ΑΕΜΥ Α.Ε.: 
«Η ΑΕΜΥ Α.Ε. εξελίσσεται στο μεγάλο Επιχειρηματία της Υγείας. Η κυβέρνηση τις παραχωρεί Νοσοκομεία (το Νοσοκομείο Σαντορίνης είναι μόνο η αρχή), Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες, την Ψυχική Υγεία, την Αποκατάσταση, Προνοιακές Υπηρεσίες κλπ.
Τους παρέχει το δικαίωμα να απασχολούν Δημοσίους Υπαλλήλους από μετακινήσεις με μειωμένες αποδοχές και τσαλακωμένα εργασιακά δικαιώματα. Τους δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνουν προσωπικό με Ατομικές Συμβάσεις Έργου χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Το Υπουργείο Υγείας προβάρει το νέο μοντέλο απασχόλησης στο Δημόσιο που ήδη προαποφασίστηκε με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Συμβάσεις Έργου χωρίς κανονική άδεια, αναρρωτική άδεια αν και πληρώνουν εισφορές στο ΙΚΑ, σπαστά ωράρια, 5ωρα με 450ευρώ το μήνα χωρίς ΒΑΕ, χωρίς αργίες κ.α.
Ήδη ξεκίνησε η εφαρμογή του με τους εργολαβικούς εργαζόμενους.
Η ΑΕΜΥ Α.Ε. εξελίσσεται στο ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΤΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα (προσυμφωνημένο με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ) θα καταλήξει στο χρηματιστήριο ως πολυμετοχική εταιρεία και η πλειοψηφία των μετοχών θα περάσει στους ιδιώτες. Όπως οι άλλες ΔΕΚΟ.
Να τους χαιρόμαστε τους κυβερνώντες. Κάνουν μεταρρυθμίσεις.»Δυνατότητα μίσθωσης μέσων (αεροπλάνα, ελικόπτερα, ασθενοφόρα οχήματα) από το ΕΚΑΒ
Ακολούθησε τον Οκτώβριο του 2016 με τον Ν. 4430 (ΦΕΚ 205 /31-10-2016), Άρθρο 61 (Ιδιωτικοποίηση ΕΚΑΒ) η δυνατότητα από το ΕΚΑΒ σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων (αεροπλάνα, ελικόπτερα, ασθενοφόρα οχήματα) ύστερα από έγκριση του Υπουργού Υγείας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του!!

Μέσα σε ένα έτος δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ιδιωτικοποίηση μέρους των υπηρεσιών που παρέχει το ΕΚΑΒ, ο μοναδικός δημόσιος φορέας προνοσοκομειακής φροντίδας της χώρας.

Η απάντηση του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη στην αναφορά του βουλευτή Χίου Νότη ΜηταράκηΔείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

7 σχόλια :

 1. θα ανοιγω την σελιδα για να στενοχωριεμαι με τα νεα και για να ακουω την τελεια μουσικη σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κυριε Κιτσοπουλε ειστε ψευτης ΜΟΝΙΜΑ ΨΕΥΤΗΣ συκοφαντεις πανευκολα και ακολουθεις τον πιο σκληρο δρομο της δεξιας παρενθεσης Η ιδιωτικη εταιρεια που αναφερεις ανηκει στο Υπουργειο Υγειας Τρομοκρατεις για ιδιωτικοποιηση του ΕΚΑΒ και μεσα σου ματωνεις γιατι ξερεις οτι κοροιδευεις τους συναδελφους σου Εχεις δημιουργησει εναν επικοινωνιακο βοθρο που οι μυρωδιες του εδιωξαν τους ψηφοφορους σου Υμνεις τον χαμο του ΕΚΑΒ μονο για ενα λογο Να αλλαξει η κυβερνηση Ευκολα βαζεις φωτια στο σπιτι σου για να αποδειξεις οτι η κακη κυβερνηση δεν εχει πυροσβεστικα οχηματα Εκμεταταλευεσαι την ελευθερια του λογου και αντι να κανεις οπλα δημοκρατιας κανεις οπλα συκοφντιας και σπιλωσης της ανθρωπινης αξιοπρεπειας Oi αντιληψεις για το τι ΕΚΑΒ θελουμε δεν μπορει να εχουν αποσταση μεταξυ τους Αληθεια πιστευεις οτι δεν βλεπουμε τις ελλειψεις στον αριθμο ασθενοφορων η μηπως η δωρεα γνωστου ιδρυματος δεν μας γεμισε χαρα και αισιοδοξια; Παρ οτι κυκλοι διαδιδουν οτι η διοικηση ηταν αρνητικη στη δωρεα για να υμνησουν την επισκεψη του Κυριακου Μητσοτακη και την υποτιθεμενη παρεμβαση του για την αποδοχη της δωρεας καλλιεργειται ενα αθλιο παρασκηνιο Κυριε Κιτσοπουλε εμεις με μνημονιο και με τις δυναμεις που εχουμε θα δημιουργουμε αντιθετα με τα προηγουμενα χρονια που βαφτιζατε τον ελεφαντα κεφτε και λεγατε στους εργαζομενους οτι μπορουν να τον καταπιουν Εχετε δυο μαγαζια στο ΕΚΑΒ του βορρα και του νοτου σας ενδιαφερουν οι δυνατοτητες για ρουσφετια και μεταθεσεις Λοιπον Αξιοκρατια -αξιοπρεπεια-δημοκρατια-δικαιοσυνη Αν και με εχεις συκοφαντησει για τρομοκρατη αρχη μου ειναι να μην απαντω σε ανοησιες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απάντηση στις ύβρεις του κυρίου Μιλτιάδη Μυλωνά

   Κύριε Μυλωνά.
   Συνήθως οι πιο ανήθικοι είναι οι επαγγελματίες ηθικολόγοι, οι πιο διεστραμμένοι είναι οι υποστηρικτές της ηθικής τάξης, οι πιο βαθιά διεφθαρμένοι είναι όσοι υπερβάλλουν με το ηθικό τους πλεονέκτημα…

   Για μένα δεν υπάρχουν δεξιές και αριστερές παρενθέσεις. Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε συνέχεια. Έτσι γίνεται στην δημοκρατία. Τις αλλάζουν οι πολίτες με την ψήφο τους. Αλλιώς θα είχαμε δικτατορία..

   Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές δεν κάνουν πολιτική όπως κάνεις εσύ και η μοναδική (κομματική) παράταξη που σε στηρίζει στο ΕΚΑΒ. Κάνουν συνδικαλισμό. Πράγμα φαντάζομαι άγνωστο για σένα. Αλλά δυστυχώς και για αυτούς.

   Μιλάς συνέχεια για δημόσιο ΕΚΑΒ και επί ημερών σας στο ΕΚΑΒ για πρώτη φορά όχι μόνο εργάζεται επικουρικό προσωπικό αλλά προσλαμβάνεται μέσω άλλων οργανισμών (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ) και τώρα μέσω ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. Με ατομικές συμβάσεις εργασίας χωρίς δικαίωμα στην ασθένεια στις άδειες και στα εξαιρέσιμα. Αυτό το καταφέρατε εσείς και η πολιτική ηγεσία που σας διόρισε..
   Θυμίζω επίσης ότι με Ν. 4430, Άρθρο 61 ψηφίστηκε (αν ισχύε γιατί άραγε έπρεπε να ξανανομοθετηθεί;) η δυνατότητα από το ΕΚΑΒ σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων. Μήπως για να προσπαθήσετε να καλύψετε την υγειονομική κάλυψη στα 14 αεροδρόμια της Fraport που εσείς ιδιωτικοποιήσατε;
   Οι εργαζόμενοι αυτό δεν θα το επιτρέψουν να γίνει Κύριε Μυλωνά..

   Με την διαχειριστική σας ανεπάρκεια οδηγείτε το ΕΚΑΒ στην διάλυση. Πείτε μας για τις προθέσεις σας για τον νέο οργανισμό ή το κρατάτε και αυτό κρυφό;

   Καταλαβαίνω βέβαια ότι ο παχυλός μισθός σας, τα εκτός έδρας με διανυκτερεύσεις, τα δωρεάν κινητά και τα τραπεζώματα για την εύνοια σας (έχουν αρχίσει οι διαρροές!!) δεν θα τα βρίσκατε αλλού και υπερασπίζεστε αυτούς που σας διορίσανε. Τους υπακούτε τυφλά.

   Κατηγόρησες το EKABNews για επικοινωνιακό βόθρο. Εμείς αναδεικνύουμε το σημαντικό έργο που προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, τις προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι για να κρατήσουμε το ΕΚΑΒ όρθιο, τα προβλήματα του οργανισμού στον οποίο σας διορίσανε και μας βρήκατε, τις ανακοινώσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ομοσπονδιών χωρίς καμία εξαίρεση, τις απόψεις των εργαζομένων, με ονοματεπώνυμο, χωρίς καμία εξαίρεση καθώς και τα δίκαια θεσμικά και οικονομικά αιτήματα μας.
   Επικοινωνιακός βόθρος κύριε Μυλωνά είναι οι δηλώσεις σου κατά εκλεγμένων συνδικαλιστών και μη αρεστών εργαζομένων. Προσπαθείτε να γίνεται ένας «μικρός» Πολάκης και αισιοδοξείτε να μετακομίσετε στο δίπλα μεγαλύτερο γραφείο του δευτέρου ορόφου..

   Προσωπικά δεν ζήτησα καμία θέση. Έχω.. στο ασθενοφόρο... στο δρόμο.. μαζί με την πλειοψηφία των εργαζομένων. Βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή χωρίς να με ελέγχει κανένας. Το ίδιο και πολλοί συνάδελφοι μου.

   Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να συκοφαντείς τα σωματεία και τις ομοσπονδίες και τους μη αρεστούς. Τα σωματεία είναι θεσμός. Αυτό υπηρετούμε. Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα. Εξάλλου αυτά αλλάζουν. Τα θέλεις ελεγχόμενα και παραμάγαζα της πολιτικής σου ηγεσίας. Δεν θα το καταφέρεις. Εμείς θα νικήσουμε γιατί οι εργαζόμενοι μας εμπιστεύονται και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα αρκεστείς στα 5-10 τσιράκια σου πανελλαδικά.

   Προσπαθείτε να αυξήσετε την συνδικαλιστική σας επιρροή με ρουσφετάκια. Για πια αξιοκρατία μιλάς; Για τις μετακινήσεις που γίνονται κάθε μέρα με αποφάσεις προέδρου και αντιπροέδρου; Για αντικαταστήσεις έμπειρων και ικανών Δ/ντων, προϊσταμένων και υπευθύνων με μοναδικά κριτήρια την τυφλή υπακοή στις εντολές σας και τα πολιτικά τους φρονήματα; Για την κατάργηση της μοριοδότησης; Για τις μεταθέσεις που έχεις σκοπό να κάνεις χωρίς να εφαρμόσεις τον προτεινόμενο από τους εργαζόμενους κανονισμό μεταθέσεων;

   Διαγραφή
 3. ΑΥΤΌ ΛΕΩ ΕΓΩ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΚΑΒ:Τελικά «Μπήκαν...... ορέ μπήκαν....τα γίδια στο μαντρί.......»

  https://www.youtube.com/watch?v=6QiSNg9VSzU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστω κυριε Κιτσοπουλε που με το γραπτο σας επιβεβαιωνεται τις αποψεις μου Σας ευχαριστω πολυ δεν το περιμενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν επιβεβαιώνω καμία άποψη σου κύριε Μυλωνά! Όπως ήρθες (σε έφερε ο φίλος σου όπως ο ίδιος καυχιόταν) χωρίς να σε ξέρει κανείς για να ασκήσεις μόνο πολιτική-έτσι θα φύγεις και δεν θα σε θυμάται κανείς!
   Αν νομίζεις ότι επειδή έβαλες δύο φωτογραφίες με αριστερούς στο γραφείο σου, έχεις ιδεολογική και ηθική υπεροχή… είσαι βαθιά γελασμένος. Οι πράξεις σου είναι βαθιά νεοφιλελεύθερες!

   Διαγραφή
 5. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ για τα καλα σας λογια Να σαι παντα καλα
  Καλο Πασχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews