ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/1/17

Ερώτηση στην Βουλή: «Ακόμα δεν έχουν αλλάξει τα ασθενοφόρα σαράβαλα στο ΕΚΑΒ»

Ακινητοποιημένα ασθενοφόρα οχήματα στην κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ερώτηση 20 βουλευτών της ΝΔ για το ΕΚΑΒ
skai.gr

Τις υποσχέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, ένα χρόνο πριν, για την αλλαγή των υπαρχόντων ασθενοφόρων, υπενθυμίζουν με ερώτηση τους 20 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Βασίλη Οικονόμου.

Τις υποσχέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, ένα χρόνο πριν, για την αλλαγή των υπαρχόντων ασθενοφόρων, υπενθυμίζουν με ερώτηση τους 20 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Βασίλη Οικονόμου.

Τονίζουν ότι «ένα χρόνο μετά, τα σε άθλια κατάσταση ασθενοφόρα παραμένουν στη θέση τους και ρωτούν τον υπουργό "ποτέ προτίθεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό με σκοπό την αντικατάστασή τους και ποιος ήταν ο λόγος της τόσο μεγάλης καθυστέρησης».

Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Το κλίμα αποδόμησης της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας καλά κρατεί, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά το ΕΚΑΒ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις αρχές του 2016 αφορούσαν την αλλαγή των υπαρχόντων καταπονημένων ασθενοφόρων μέσω διαγωνισμού και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα χρόνο μετά, τα σε άθλια κατάσταση ασθενοφόρα παραμένουν στη θέση τους χωρίς άμεση πρόθεση αντικατάστασής τους, όπως φαίνεται. Όλη αυτή η κατάσταση έχει άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, με το ενδεχόμενο ακόμα και να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο, αφού τα ήδη υπάρχοντα ασθενοφόρα δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για χρήση λόγω της παλαιότητας τους.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1)Πότε προτίθεστε να προχωρήσετε σε διαγωνισμό με σκοπό την αντικατάσταση των ακατάλληλων αυτών οχημάτων;

2)Ποίος ήταν ο λόγος της τόσο μεγάλης χρονικά καθυστέρησης για την αντικατάσταση των εν λόγω ασθενοφόρων, ενώ οι υποσχέσεις σας ένα χρόνο πριν μιλούσαν για άμεση εξαγγελία διαγωνισμού;

Είκοσι βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Βασίλη Οικονόμου

Πηγή: skai.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews