ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/1/17

Κατερίνα Παπακώστα: Το υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του ΕΚΑΒ!


Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Κατερίνα Παπακώστα: Το υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του ΕΚΑΒ!
ygeia360.gr

Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα προέβη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

"Το Υπουργείο Υγείας σχολίασε την Ερώτηση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ειρωνείες και παρουσιάζοντας «πεπραγμένα» που αφορούν στην ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ και υποτίθεται πως πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο 2015 έως σήμερα. Η «Μελωδία της Ευτυχίας» που παρουσιάζεται, είναι ωστόσο καρπός σκληρής δουλειάς, ο οποίος αποδίδεται σήμερα στους πολίτες.

Συνυπολογίστηκαν οι ενέργειες, που δρομολογήθηκαν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και υλοποιούνται σήμερα;

Συνυπολογίστηκαν οι δωρεές ασθενοφόρων που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση του ΕΚΑΒ;

Συνυπολογίστηκε επίσης δωρεά, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, όπως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ο νέος διαγωνισμός του ΕΚΑΒ για την προμήθεια 233 καινούργιων ασθενοφόρων; Όπως αναφέρει η ίδια η ανακοίνωση, βρισκόμαστε ακόμη στην διαδικασία έκδοσης έγκρισης σκοπιμότητας, συνεπώς ο διαγωνισμός δεν έχει καν δημοσιευθεί. Άρα, έως την υλοποίηση του έργου θα κυλήσει νερό στο αυλάκι…

Συνυπολογίζοντας τα παραπάνω, το Υπουργείο Υγείας παρουσιάζει ένα σύνολο 404 ασθενοφόρων, εκ των οποίων τα 235 δεν ανήκουν στα πεπραγμένα, αλλά στο σχεδιασμό του.

Καλό θα ήταν, ο κινηματογράφος να παραμείνει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με την δημόσια υγεία. Παράλληλα, να μην ξεχάσει τον πολιτισμό που πρέπει να διατρέχει το Υπουργείο Υγείας, να στηρίζει δηλαδή τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, όπως είναι τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής".

Από    Βασίλη Βενιζέλο

Πηγή: ygeia360.grΔείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews