ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/1/17

Πως θα γίνει η στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων με διασώστες του ΕΚΑΒ;


Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Πως θα γίνει η στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων με διασώστες του ΕΚΑΒ τη στιγμή που τα Κέντρα Υγείας των νησιών είναι υποστελεχωμένα με πολλές κενές βάρδιες;

Πως θα γίνει η στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων με διασώστες του ΕΚΑΒ;
taxydromos.gr

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η στελέχωση των αεροδρομίων στα νησιά, που έχουν παραχωρηθεί στην εταιρία Frapport, με διασώστες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Η συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στη γερμανική εταιρία Frapport μετά την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων είναι η εξασφάλιση πυροπροστασίας με τη στελέχωση των Πυροσβεστικών Σταθμών των αεροδρομίων, αλλά και η εικοσιτετράωρη κάλυψή τους με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Πρόκειται για μια συμβατική υποχρέωση, η οποία είναι αδύνατον να τηρηθεί δεδομένου της έλλειψης σε οδηγούς και ασθενοφόρα στο νησί της Σκιάθου. Επανειλημμένως, έχω τοποθετηθεί για το ζήτημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, με σειρά ερωτήσεων που έχω καταθέσει και οι οποίες είτε δεν έχουν απαντηθεί είτε η απάντηση που έλαβα είναι ελλιπής, χωρίς να έχει δοθεί μέχρι στιγμής λύση στο χρόνιο ζήτημα της έλλειψης οδηγών και διασωστών ασθενοφόρων. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ενώ το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας προβλέπει πέντε θέσεις οδηγών ασθενοφόρων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι βάρδιες, αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. Σκιάθου υπάρχει μόλις ένας οδηγός.

Είναι απορίας άξιο για το πώς θα μπορέσει να καλυφθεί η συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στη Frapport, για εικοσιτετράωρη διασωστική κάλυψη με ασθενοφόρα και οδηγούς του ΕΚΑΒ. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και άλλα νησιά, όπου δεν υπάρχει τομέας και σταθμός ΕΚΑΒ.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Με ποιον τρόπο θα γίνει η στελέχωση των αεροδρομίων στα νησιά, που έχουν παραχωρηθεί στην εταιρία Frapport, με διασώστες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τη στιγμή που τα Κέντρα Υγείας των νησιών και κυρίως της Σκιάθου είναι υποστελεχωμένα από οδηγούς και διασώστες, ενώ παρουσιάζουν και σημαντικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Δημοσιεύτηκε 17/1/2017

Πηγή: taxydromos.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews