ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/1/17

ΟΕΝΓΕ: Παράνομη η συνοδεία ιατρών του νοσοκομείου στις διακομιδές περιστατικών του ΕΚΑΒ!


Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Πολλές διακομιδές λόγω έλλειψης προσωπικού, γίνονται με έναν μόνο διασώστη και έναν ιατρό του Νοσοκομείου ο οποίος συνοδεύει το περιστατικό, παραβιάζοντας τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ!

ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΕΚΑΒ: Παράνομη η συνοδεία ιατρών του νοσοκομείου στις διακομιδές
imerazante.gr

Εντελώς παράνομα οι νοσοκομειακοί γιατροί συνοδεύουν περιστατικά διακομιδών με το ΕΚΑΒ, εκτός Ζακύνθου, δηλώνει με απόλυτη σαφήνεια η ΟΕΝΓΕ. Όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Νίκος Παπανικολάου, η αξιοποίηση νοσοκομειακών ιατρών για την κάλυψη κενών στο ΕΚΑΒ εκδόθηκε το 2004 για τις ανάγκες της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και, όποιος επικαλείται αυτή την εγκύκλιο σήμερα.
Αρνήθηκε κατηγορηματικά την ισχύ της εγκυκλίου στις μέρες μας και δεσμεύτηκε πως αμέσως μετά τη συνάντηση με τους Νοσοκομειακούς γιατρούς, θα επικοινωνούσε με το Διοικητή του ΕΚΑΒ, κ. Καρακατσιανόπουλο, καθώς, το γεγονός της υποκατάστασης του προσωπικού του ΕΚΑΒ με νοσοκομειακούς γιατρούς κρίνεται απαράδεκτο και πως αν το ΕΚΑΒ χρειάζεται στελέχωση, να τη διεκδικήσει και όχι να βρίσκει την εύκολη λύση των νοσοκομειακών γιατρών για την κάλυψη των κενών.
Μάλιστα τόνισε πως το γεγονός της μη έγκυρης χρήσης Νοσοκομειακών γιατρών στο ΕΚΑΒ είναι απολύτως γνωστό στη διοίκηση του ΕΚΑΒ σε βαθμό μάλιστα που έβαλε ένα είδος στοιχήματος: ο ίδιος ο διοικητής του ΕΚΑΒ θα αρνηθεί κάθε ανάμειξη στο θέμα και θα ρίξει την ευθύνη στους γιατρούς του Νοσοκομείου που δέχτηκαν να το κάνουν και πως ο ίδιος θα δηλώσει πως δεν έχει ιδέα.

«Να κόψουν το λαιμό τους»
Ο Διοίκηση της ΟΕΝΓΕ γνωρίζει πολύ καλά τι επικρατεί με τη στελέχωση των ασθενοφόρων με νοσοκομειακούς γιατρούς. Είναι γνωστό, όπως είπε, ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου μας κάνουν λόγο για «εκβιαστικές» τακτικές και ενέργειες από τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τις οποίες αγροτικοί και νοσοκομειακοί γιατροί της Ζακύνθου υποχρεώνονται να συνοδεύουν τα περιστατικά διακομιδών του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομεία εκτός νησιού και κρίνονται υπεύθυνοι για τη ζωή του διακομιζόμενου.
Συμβαίνει δε σχεδόν πάντα να συνοδεύουν το περιστατικό, ακόμη και αν οι γιατροί κρίνουν πως δεν απαιτείται ιατρική συνοδεία, κάτι που αναφέρεται εγγράφως, αλλά και πάλι η διοίκηση του ΕΚΑΒ διατάσει τη συνοδεία γιατρού, διαφορετικά δεν διακομίζει το περιστατικό. Ο κ. Παπανικολάου τότε απάντησε: «Αν ο επιστημονικά θεράπων υπεύθυνος κρίνει πως δεν απαιτείται συνοδεία γιατρού, να μην πηγαίνετε! Αν στο ΕΚΑΒ χρειάζονται προσωπικό, να κόψουν το λαιμό τους να βρουν. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί δεν είναι παραπαίδια κανενός».

Πηγή: imerazante.grΔελτίο Τύπου ΟΕΝΓΕ για Νοσοκομείο Ζακύνθου
eina.gr

Την Δευτέρα 16/1/17 αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ αποτελούμενη από τον Γ.Γ και τον Ταμία της Ε.Γ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Συναντήθηκε με την Διοικήτρια και τον Αντιπρόεδρο Διοίκησης του Νοσοκομείου, με τους γιατρούς του Νοσοκομείου και με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων. Επίσης με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

Σε ότι αφορά το φλέγον θέμα των χειρουργείων που παραμένουν τελείως κλειστά εδώ και 50 μέρες, οι αντιπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα τεκταινόμενα από τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου, από τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, από τον Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας, από τους λοιπούς γιατρούς του νοσοκομείου και από το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων. Στην συνάντηση με την διοίκηση θέσαμε τον προβληματισμό πώς είναι δυνατόν να παρατείνεται για πάνω από 50 μέρες αυτή η κατάσταση και να μην υπάρχει ούτε μια (1) χειρουργική αίθουσα διαθέσιμη ούτε καν για τα πιο επείγοντα περιστατικά που δεν προλαβαίνουν να διακομιστούν εκτός νησιού. Τονίσαμε πως θα πρέπει άμεσα να δοθεί αυτή η λύση με την έγγραφη δέσμευση ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων (διοίκησης νοσοκομείου, διοίκησης 6ης ΥΠΕ και επιτροπής που η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας όρισε) πως αυτή η λύση θα είναι ασφαλής για τους ασθενείς. Η διοικήτρια του νοσοκομείου δεσμεύθηκε πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας (ως την επόμενη Παρασκευή) θα εξασφαλιστεί η λειτουργία μιας τουλάχιστον χειρουργικής αίθουσας για τα άκρως επείγοντα περιστατικά και με εγγυημένες από τους αρμόδιους της 6ης ΥΠΕ συνθήκες ασφάλειας.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 50 μέρες μετά το κλείσιμο των χειρουργείων κανείς από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. δεν έχει επισκεφτεί το νοσοκομείο Ζακύνθου.
Μετά από τις καταγγελίες των συναδέλφων  για απαράδεκτη συμπεριφορά των αρμοδίων του ΕΚΑΒ, που απαιτούν να καλυφθούν τα κενά σε διασώστες από γιατρούς του νοσοκομείου Ζακύνθου, έγινε επί τόπου τηλεφωνική παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και απαιτήθηκε άμεσα διευθέτηση του ζητήματος.
Συζητήθηκαν με τους συναδέλφους τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, το νέο καταστροφικό ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, την εργασιακή εφημεριακή υπερεξόντωση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις κλπ.
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου θα ξαναενημερώσει άμεσα την ΟΕΝΓΕ για το θέμα των χειρουργείων, και θα επανέλθουμε στις 19/1/17 μετά την συνεδρίαση του Γενικού μας Συμβουλίου.

Απαιτούμε :

Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη όλων των κενών στο Γ.Ν Ζακύνθου και των Κέντρων Υγείας στο νησί.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και εξοπλισμός με ασθενοφόρα. Να σταματήσει άμεσα ο εξαναγκασμός των γιατρών του νοσοκομείου Ζακύνθου να καλύπτουν κενά διασωστών του ΕΚΑΒ.

Πηγή: eina.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews