ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/1/17

Ερώτηση στην Βουλή: Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη προσωπικού του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα!


Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων από τον Μάνο Κόνσολα για τις ελλείψεις διασωστών στους Τομείς του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα.

«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη προσωπικού του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα»
dimokratiki.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου προς το Υπουργείο Υγείας κρούει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για την υποστελέχωση των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Κάρπαθο.
Ο Μάνος Κόνσολας επικαλείται, μάλιστα, το περιστατικό στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κω, την περασμένη εβδομάδα, παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά το οποίο δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η διακομιδή του ασθενούς στο νοσοκομείο έγινε με όχημα του Ναυτικού Σταθμού Κω.
Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, αφού μετά τη λήξη της σύμβασης 26 συμβασιούχων διασωστών, που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι αδύνατον να καλυφθούν οι βάρδιες και οι ανάγκες.
Στην Κω καθίσταται αδύνατη η 24ωρη λειτουργία του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες που έχουν απομείνει, με αποτέλεσμα να θέτονται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στην Κάλυμνο, αφού οι βάρδιες του ΕΚΑΒ, λόγω έλλειψης προσωπικού, καλύπτουν μόλις το των αναγκών του μήνα Ιανουαρίου.
Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει Ερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα από τις 28 Νοεμβρίου 2016, προειδοποιώντας για το πρόβλημα αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση από το Υπουργείο Υγείας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2017
Αρ.πρ.: 2691 18-01-2017

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη προσωπικού του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα»

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και τρεις μήνες, η λειτουργία των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Κάρπαθο, βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Μετά τη λήξη της σύμβασης 26 συμβασιούχων διασωστών, που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι αδύνατον να βγουν οι βάρδιες και να καλυφθούν οι ανάγκες.
Στην Κω, ιδιαίτερα, και στην Κάλυμνο υπάρχει έντονο πρόβλημα με αποτέλεσμα να μη μπορούν να λειτουργήσουν οι τομείς του ΕΚΑΒ και να εντείνεται το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.
Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου της Ν.Δ., κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Δημαρχείο της Κω και κατά την ώρα σύσκεψης με τους φορείς, προέκυψε έκτακτο περιστατικό αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί ο ασθενής στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η μεταφορά του να γίνει με όχημα του Ναυτικού Σταθμού Κω.
Ειδικά στην Κω καθίσταται αδύνατη η 24ωρη λειτουργία του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες που έχουν απομείνει, με αποτέλεσμα να θέτονται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στην Κάλυμνο, αφού οι βάρδιες του ΕΚΑΒ, λόγω έλλειψης προσωπικού, καλύπτουν μόλις το των αναγκών του μήνα Ιανουαρίου.
Τονίζω ότι, μετά τη λήξη των συμβάσεων των διασωστών δεν έχει υπάρξει μέριμνα για την αναπλήρωσή τους.
Επίσης, ελλείψεις υπάρχουν και στους υπόλοιπους τομείς ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα και σε προσωπικό αλλά και στην κατάσταση των οχημάτων ΕΚΑΒ.
Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση είναι οριακή και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Σας υπενθυμίζω, αλλά και επισημαίνω, ότι είχα καταθέσει σχετική Ερώτηση από τις 28 Νοεμβρίου 2016 με αρ. πρωτ. 1545, στην οποία ουδέποτε έλαβα απάντηση.
Η Πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τους πολίτες των νησιών ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οφείλει άμεσα να ενισχύσει με προσωπικό τους τομείς του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και το οποίο είχα αναδείξει και με ερώτηση μου από τις 28-11-2016 (αρ.πρ. 1545) για την οποία δεν έλαβα απάντηση.
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση ενίσχυση με προσωπικό των τομέων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Κάρπαθο;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Πηγή: dimokratiki.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews