ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/1/17

Εντυπωσιακή άσκηση (σεισμός, πυρκαγιά, εγκλωβισμούς και λοιμώδες νόσημα) με την συμμετοχή και του ΕΚΑΒ στο Σισμανόγλειο


Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Άσκηση με τη συμμετοχή του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών ΕΚΑΒ.

Σισμανόγλειο: Εντυπωσιακή άσκηση με σεισμό, πυρκαγιά, εγκλωβισμούς και λοιμώδες νόσημα
iatronet.gr

Διασώστης της Πυροσβεστικής κατέβασε από τον τρίτο όροφο ασθενή με φορείο, μέσω σχοινιών που συνέδεαν το μπαλκόνι με το έδαφος.

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο “Σισμανόγλειο”.

Συμμετείχαν έξι υπηρεσίες (Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ, ΟΑΣΠ, Αστυνομία, ΓΕΕΘΑ) και τρία νοσοκομεία (“Σισμανόγλειο”, “Αμαλία Φλέμινγκ”, Παίδων Πεντέλης).
 "Σισμανόγλειο": Εντυπωσιακή άσκηση με σεισμό, πυρκαγιά, εγκλωβισμούς και λοιμώδες νόσημα

Στόχος της άσκησης ήταν να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας του προσωπικού του νοσοκομείου (επαγγελματίες Υγείας και λοιπό προσωπικό).
Αφορούσε περιστατικό ισχυρού σεισμού και υλοποιήθηκε το σχέδιο “Σώστρατος” για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στο νοσοκομείο (μαζικά ατυχήματα από φυσικές καταστροφές, καταστροφές από βιομηχανικά ατυχήματα ή από Ραδιο – Βιο - Χημικούς παράγοντες).

Το σενάριο, που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), προέβλεπε κτιριακές και ηλεκτρομηχανικές ζημιές σε χειρουργεία, εργαστήρια και μαγειρεία, χρήση μονάδας απομίανσης (από χημικό παράγοντα), απεγκλωβισμό παγιδευμένων και μεταφορά ασθενών από τμήμα νοσηλείας, μεταφορά περιστατικού από θάλαμο αρνητικής πίεσης (λοιμώδες περιστατικό).

Απομόνωση
Η μεταφορά των περιστατικών από το “Σισμανόγλειο” έγινε στο “Αμαλία Φλέμιγκ” και η νοσηλεία τους στο παθολογικό Τμήμα και σε θάλαμο απομόνωσης.
Έγινε και υποδοχή περιστατικών (κυρίως περίοικοι) που είχαν πληγεί από το σεισμικό συμβάν. Η διενέργεια των εργαστηριακών εξετάσεων που εκκρεμούσαν στο “Σισμανόγλειο” έγιναν στο Παίδων Πεντέλης.
Η μονάδα καταστροφών του ΕΚΑΒ έστησε μία ειδική σκηνή στο προαύλιο του νοσοκομείου, όπου έγινε η διαλογή των περιστατικών που επρόκειτο να διακομιστούν.

Μολυσματικό
Μεταξύ αυτών, περιλαμβανόταν και ένα μολυσματικό περιστατικό, το οποίο διακομίστηκε με ειδικό ασθενοφόρο, φορείο με αρνητική πίεση και προσωπικό με ειδικές στολές.
Την παράσταση έκλεψε ο απεγκλωβισμός ασθενούς από τον τρίτο όροφο. Διασώστης της Πυροσβεστικής κατέβασε τον ασθενή με φορείο, μέσω σχοινιών που συνέδεαν το μπαλκόνι με το έδαφος.
Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου ανέφερε ότι στόχος των ασκήσεων είναι να εντοπίζονται τυχόν προβλήματα και αδυναμίες.
Στη συγκεκριμένη άσκηση, διαπιστώθηκε πως η επιλογή της κεντρικής εισόδου για διαχείριση όλων των περιστατικών δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.
Δημ.Κ.

Πηγή: iatronet.gr

Φωτογραφίες Facebook Λάμπρος ΓεωργατσώναςΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews