ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/1/17

Το ιπτάμενο ασθενοφόρο που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας.

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews
Βίντεο που παρουσιάζει πως τα ιπτάμενα ρομπότ (Drone) θα μπορούσαν  στο μέλλον  να χρησιμοποιηθούν  και ως ασθενοφόρα για την άμεση μεταφορά ασθενών από περιοχές με δύσκολη πρόσβαση. 

Η ιστοσελίδα της βρετανικής Daily Mail παρουσίασε ένα υπερσύγχρονο και ολοκαίνουργιο  drone ambulance που θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα στην επείγουσα διακομιδή ασθενών.

Το ιπτάμενο ασθενοφόρο έχει το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, δεν χρειάζεται οδηγό και μπορεί να μεταφέρει έναν διασώστη μαζί με τον ασθενή του.
Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, έχει πολλά πλεονεκτήματα μιας και το ιπτάμενο ασθενοφόρο, (Drone) , δεν θα κολλήσει ποτέ σε μποτιλιάρισμα, ενώ λόγω μεγέθους μπορεί να προσγειωθεί σχεδόν παντού, ακόμη και σε έναν αστικό  δρόμο σε αντίθεση με τα ογκώδες διασωστικά ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται έως τώρα από τις υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας.
Το ιπτάμενο ασθενοφόρο (drone)  έχει σχεδιαστεί από την Argodesign, μια εταιρεία με έδρα το Όστιν του Τέξας και εξακολουθεί να είναι απλά ένα φιλόδοξο σχέδιο μιας και οι σχεδιαστές δεν έχουν  προχωρήσει ακόμη στην κατασκευή του πρότυπου.


Ο Mark Rolston, ιδρυτής της εταιρίας δήλωσε πως αν και είναι ακόμη νωρίς, θεωρεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την χρήση Drone στην επείγουσα προνοσοκομειακή βοήθεια.
 «Θα ήταν ωραίο να το δούμε να χρησιμοποιείται στην καθημερινότητα μας ως διασωστικό και όχι για άλλο ένα μη επανδρωμένο φωτογραφικό σκάφος του στρατού».

Το πρότυπο μοντέλο θα έχει τη μορφή quadcopter, θα κατευθύνετε από ένα  GPS, έναν πιλότο, ή και από συνδυασμό και των δύο.
Θα μπορούσε να συνδράμει γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με την άμεση μεταφορά ενός διασώστη στον τόπο του ατυχήματος αλλά και την μεταφορά του ίδιου του ασθενή στο νοσοκομείο.

Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι στη Βρετανία τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι το χρόνο αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο εν αναμονή κάποιας βοήθειας.

Το κόστος για την κατασκευή του προτύπου αναμένετε να φτάσει τις  £ 800.000 λίρες (1 εκατομμύριο $) - αρκετές φορές πιο ακριβά από ότι ένα τροχοφόρο ασθενοφόρο όχημα.

Δείτε το βίντεο: πηγή: www.dailymail.co.uk

Για το ΕΚΑΒNews: Χουλιάρας Βασίλης

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews