ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/1/17

«Πεθαίνει η υγεία στην Κω»-Στοιχεία που σοκάρουν. Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες από τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ!


Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, όλο το 24ωρο το ασθενοφόρο στην Κω!

«Πεθαίνει η υγεία στην Κω»-Στοιχεία που σοκάρουν. Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες από τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ!
kosnews24.gr

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις προσωπικού του τομέα ΕΚΑΒ Κω με τα στοιχεία να προκαλούν σοκ, δείχνοντας ταυτόχρονα πόσο αβοήθητοι είναι οι πολίτες της Κω όσον αφορά και στην προνοσοκομειακή τους φροντίδα.

Το υπάρχον προσωπικό του Τομέα ΕΚΑΒ Κω, που λειτουργεί από το Μάιο του 2014, δίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους Κώους, με τα 6 άτομα (εξειδικευμένο προσωπικό) που υπηρετούν αυτή τη στιγμή, να καλύπτουν ακόμα και επείγοντα περιστατικά εκτός βάρδιας! Υπολείπονται ακόμη τουλάχιστον 8 άτομα προσωπικό.

Όπως είναι αναμενόμενο με τέτοιες ελλείψεις, η υπηρεσία του ΕΚΑΒ δεν μπορεί να λειτουργήσει επί 24ωρου βάσεως, με αποτέλεσμα να προσφέρει υπηρεσίες μόνο το πρωί και κάποια απογεύματα. Για να λειτουργήσει  ένα  ασθενοφόρο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, χρειάζονται 10 άτομα. Ακόμα όμως και εάν στελεχωθεί επαρκώς το ένα ασθενοφόρο, δεν υπάρχει η δυνατότητα για προσθήκη και δεύτερου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ επί 24ωρου βάσεως, πράγμα που δεν λύνει το πρόβλημα την καλοκαιρινή περίοδο όταν και τα περιστατικά είναι δεκάδες!

Αξίζει να αναφερθεί ότι χάθηκε ένα ασθενοφόρο Πρωί-Απόγευμα σε καθημερινή βάση το οποίο στάθμευε στο Κ.Υ. Αντιμάχειας και παρείχε κάλυψη (για 12 ώρες περίπου) στους κατοίκους του νότιου μέρους του νησιού και όχι μόνο.

Στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ προβλέπονται 100 θέσεις για να καλυφθούν κενά στο ΕΚΑΒ , σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 2 θέσεις είναι για τον τομέα ΕΚΑΒ Κω. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για να καλυφθούν αυτές οι θέσεις, για την περάτωση όμως της διαδικασίας απαιτούνται 6 μήνες!

Το ΕΚΑΒ βέβαια προσπαθώντας να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Κω, έχει προχωρήσει σε ενέργειες για εσωτερική μετακίνηση υπαλλήλων του από άλλες περιοχές της Ελλάδας, με έναν υπάλληλο, από το ΕΚΑΒ Κρήτης όπως φαίνεται, να έχει δεχθεί την πρόσκληση. Η διάρκεια παραμονής τού συγκεκριμένου ατόμου στην Κω θα είναι το λιγότερο 2 μήνες.

Ακόμα το ΕΚΑΒ περιμένει την έγκριση για ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, έτσι ώστε να γίνει  προκήρυξη για την πρόσληψη 40 ατόμων πανελλαδικά σε περιοχές που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό. Από τις 40 θέσεις που θα προκηρυχθούν οι 6-9 θα αφορούν την Κω.

Δημοσιεύτηκε 27/1/2017

Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, όλο το 24ωρο το ασθενοφόρο στην Κω

Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, όλο το 24ωρο το ασθενοφόρο στην Κω
kosnews24.gr

Το Kosnews24.gr συνεχίζοντας το ρεπορτάζ για την απελπιστική κατάσταση στον τομέα Υγείας στην Κω και ειδικότερα στην προνοσοκομειακή φροντίδα(δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), ενημερώθηκε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν γρήγορα να καλυφθούν τα κενά και να υπάρξει η δυνατότητα να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές οι τρόποι που προτείνονται από τους αρμοδίους είναι τρεις:
  • Να στελεχωθεί το ασθενοφόρο από το Στρατό (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ)
  • Το Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Κω ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ να διαθέσει οδηγό και υγειονομικό προσωπικό (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ).
  • Ενώ η τελευταία λύση είναι να διαθέσει άτομα ο Δήμος Κω ή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω. 

Με την αποδοχή των παραπάνω υπηρεσιών, το ΕΚΑΒ θα στείλει κλιμάκιο στην Κω έτσι ώστε να υπάρξει εξατομικευμένη εκπαίδευση στο προσωπικό για όσο χρόνο χρειαστεί.

Δείτε παρακάτω την τροπολογία Κουρουμπλή με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και των οικείων ΟΤΑ να επανδρώνουν ασθενοφόρα των κέντρων υγείας της περιοχής τους. Η παραπάνω πρόβλεψη αφορά περιοχές όπου δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό για τη μεταφορά ασθενών,όπως η Κως.

Να τονίσουμε όμως ότι τόσο από την πλευρά της πυροσβεστικής όσο και από την πλευρά των Ο.Τ.Α., όταν είχε δημοσιευθεί η σχετική τροπολογία υπήρξαν έντονες αντιδράσεις , 'μιλώντας για "ανικανότητα" ''ασχετοσύνη'' ''τσαπατσουλιά''. Αντίδραση υπάρχει  και από την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία) όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη διακομιδή ασθενών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μιλούν για επιστροφή σε εποχές Μεσαίωνα.
trop
trop1
trop2
Δημοσιεύτηκε 27/1/2017

Πηγή: kosnews24.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews