ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/1/17

KIDS SAVE LIVES: Ανασκόπηση 2016, θετικά αποτελέσματα σε μια Ελλάδα που ζει την κρίσηΠαρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ανασκόπηση 2016, θετικά αποτελέσματα σε μια Ελλάδα που ζει την κρίση
kidssavelives.gr

2016, μια χρονιά που θα την θυμόμαστε καιρό.

Ποιος είπε πως η οικονομική κρίση μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα και τις πράξεις μας?
Η μείωση κονδυλίων για την υγεία και την παιδεία μας προτρέπει με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο στο να δουλέψουμε περισσότερο με στόχους αλλαγών για την Ελληνική κοινωνία σε βάθος δεκαετίας.

Οι ξεκάθαροι στόχοι, η όρεξη για καλή δουλειά και οι άξιοι συνεργάτες όπως η Εεεπφ, το Κέντρο Υγείας Κασσανδρειας, η Dreamlab Technologies Limited και πολλοί άλλοι, βοήθησαν έτσι ώστε το 2016 να πετύχουμε τα παρακάτω.

+ Εκπαιδεύσεις σε Σχολεία, Σωφρονιστικά καταστήματα και διάφορους φορείς
::  31 Μαρτίου 2016, Γυμνάσιο – Λυκείο Πευκοχωρίου
::  01 Απριλίου 2016, 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης
::  04 Απριλίου 2016, 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης
::  05 Απριλίου 2016, Δημοτικό Σχολείο Γαλάτιστας
::  06 Απριλίου 2016, 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης
::  12 Απριλίου 2016, 1ο ΓΕΛ Νέας Μηχανιώνας
::  22 Απριλίου 2016, Γυμνάσιο Γαλάτιστας
::  02 Νοεμβρίου 2016, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλάνδρας
::  03 Δεκεμβρίου 2016, Πολιτιστικός Σύλλογος Σημάντρων
::  12 Δεκεμβρίου 2016, Σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας
::  14 Δεκεμβρίου 2016, Σωφρονιστικό κατάστημα Νέων Διαβατών
::  18 Δεκεμβρίου 2016, Πολιτιστικός Σύλλογος Χειμάρρου Σερρών
και δεκάδες πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις (BLS – ERC) μαθητών,
εκπαιδευτικών και απλών πολιτών σε συνεργασία με την Ελληνική
Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ – www.eeepf.gr)
 + Mass Training Events – Μαζικές εκπαιδεύσεις μαθητών και απλών πολιτών
::  13 Μαίου 2016, Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας  με διεθνή συμμετοχή της ΕΕΕΠΦ.
Διοργάνωση »KIDS SAVE LIVES», για πρώτη φορά ίσως στον κόσμο μικρά παιδιά αντιμετώπισαν με υποδειγματικό τρόπο την καρδιακή ανακοπή της καθηγήτριας τους και την επανέφεραν στη ζωή.
::  15 Σεπτέμβρη 2016, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, Διοργάνωση Wheeling2help
Υποστήριξη εθελοντικής ομάδας με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων.+ Δημιουργία video >150 παιδιών που σώζουν ζωές
Ο φωτογράφος Γιώργος Ατέσης, ο Σταύρος Καιτεζίδης και οι υπέροχοι συνεργάτες τους, βοήθησαν εθελοντικά στο να δημιουργηθεί ένα υπέροχο video γεμάτο με μηνύματα, όπου οι μαθητές που συμμετείχαν στο διεθνές Συνέδριο του Μαίου απέδειξαν πως μπορούν με επαγγελματισμό να αντιμετωπίσουν την καρδιακή ανακοπή ενός ενήλικα.
Παρακολουθήστε το ελπιδοφόρο video και ονειρευτείτε μαζί μας το μέλλον της Ελλάδας, όπου η πρόληψη και η αναζωογόνηση θα πάρουν την θέση που τους αξίζει.
Στα Σχολεία δηλαδή και στην προτεραιότητα όλων των ενηλίκων…

Kids Save Lives in Greece ( ERC / WHO )
Kids Save Lives Τα παιδιά σώζουν ζωές

Δημοσιεύτηκε στις 9 Νοε 2016

+ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
::  14 Μαίου 2016, 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με διεθνή συμμετοχή
::  24 Σεπτεμβρίου 2016, 3η Επιστημονική Νοσηλευτική Διημερίδα Νοσοκομείου Δράμας

::  07 Νοεμβρίου 2016, Εκδήλωση Αγωγής Υγείας 4ης ΥΠΕ+ ΔΙΑΔΟΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ (AEDs)
Σχολεία: πρώτοι απινιδωτές σε Σχολεία της Ελλάδας
::  Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Χαλκιδικής
::  Γυμνάσιο- Λύκειο Αρναίας Χαλκιδικής
::  14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης
::  Γυμνάσιο – Λύκειο Πευκοχωρίου Χαλκιδικής

Χωριά – Δημόσιοι χώροι:

>20 απινιδωτές σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πέλλα

+ Δημιουργία ιστοσελίδας με δωρεάν εφαρμογή δικτύου απινιδωτών
Συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαναγιωτάκη και την εταιρεία του Dreamlab Technologies Limited.
O Δημήτρης και η υπέροχη παρέα του μαζί με τον συνιδρυτη μας Κώστα Τζιατζιά, δημιούργησαν κάτι σωτήριο για την Ελλάδα, έναν ηλεκτρονικό χάρτη όπου μαθητές και απλοί πολίτες μπορούν να βρουν σε πραγματικό χρόνο τις θέσεις των απινιδωτών (AEDs) στην Ελλάδα ( http://www.kidssavelives.gr/ ). Η εργασία τους ήταν εντελώς δωρεάν και τους ευγνωμονούμε για την κοινωνική τους προσφορά προς τον Οργανισμό μας και τα πιθανά θύματα που θα ευεργετηθούν από την έγκαιρη άφιξη και χρήση απινιδωτή.


+ Δημιουργία δικτύου ανανηπτών και πρωτότυπων εφαρμογών
Το 2016, ο αεικίνητος εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, εκπαιδευτής του ERC και ιδρυτικό μέλος του Kids Save Lives Αναστάσης Σαμαράς, κατόρθωσε να δημιουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα δίκτυο πιστοποιημένων ανανηπτών του ERC στα χωριά της ορεινής Χαλκιδικής , οι οποίοι προμηθεύτηκαν απινιδωτές που στο επείγον επικοινωνούν μέσω προσχεδιασμένων μαζικών μηνυμάτων στα κινητό τους. Για πρώτη φορά επίσης στην Ελλάδα, οι συνεργάτες του Αναστάση Σαμαρά δημιούργησαν κουτιά απινιδωτών ελέγχου της θερμοκρασίας, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν την ισχύ της μπαταρίας και το gel των ηλεκτροδίων.+ Δημιουργία λογοτύπου Kids Save Lives, του Θάνου Παλάτου UK
O αγαπημένος μας συνεργάτης Θάνος Παλάτος μας έκανε δώρο το λογότυπο του Οργανισμού μας, όπως επίσης τα banner που χρησιμοποιούμε στις εκπαιδεύσεις μας, εμπνέοντας ουσιαστικά όλους εμάς που ασχολούμαστε με την εκπαίδευση των παιδιών.


:: Τα χρώματα είναι φωτεινά, ζωηρά γιατί απευθύνονται σε μικρά παιδιά
:: Τα παιδιά είναι δύο, γιατί η αντιμετώπιση μιας καρδιακής ανακοπής είναι ομαδικό άθλημα
:: Οι χρωματιστές »σαπουνόφουσκες»  σχηματίζουν μια καρδιά, γιατί οι μαθητές εκπαιδεύονται στα Ελληνικά Σχολεία για να σώσουν μία καρδιά στο μέλλον
:: Ένα κρυφό QRS (είναι η καταγραφή ενός παλμού σε χαρτί), κρύβεται μέσα στην ονομασία KIDS SAVE LIVES
Αγαπητέ Θάνο, εκ μέρους όλων των εκπαιδευτών ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την δημιουργία σου…

+ Ολοκλήρωση εργασιών νομικής υπόστασης του Οργανισμού
Η πρώτη και σημαντικότερη εργασία του πρώτου ΔΣ του Kids Save lives, ήταν να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες με σκοπό η ομάδα εθελοντών και εκπαιδευτών του Kids Save Lives να αποκτήσουν νομική μορφή, ΑΦΜ κτλ.
Σε αυτή τη διαδικασία βοήθησαν εθελοντικά οι δικηγόροι Χριστίνα Θεοδοσίου (Θεσσαλονίκη), η Ευσταθίου Ανθούλα (Κασσανδρεία Χαλκιδικής) και η λογίστρια Αναστασία Χαλκιά με τους συνεργάτες της.

+ Πρακτικός οδηγός προσέγγισης των παιδιών από τους εκπαιδευτές του KIDS SAVE LIVES
Η νέα συνεργάτης μας παιδοψυχολόγος Πασχαλιά Τζανή, MSc, BSc, ανέλαβε μια πολύ κρίσιμη εργασία, να προετοιμάσει τους πιστοποιημένους από διεθνείς οργανισμούς εκπαιδευτές μας, σχετικά με την προσέγγιση των παιδιών, καθώς μέχρι τώρα οι περισσότεροι εκπαιδεύτηκαν στην εκπαίδευση ενηλίκων.
Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες, τα παιδιά έχουν διαφορετικές ανάγκες και ένας ειδικός σε αυτά τα θέματα θα μπορούσε να προετοιμάσει κατάλληλα γι’αυτές τις ιδιαιτερότητες τους εκπαιδευτές μας. Ευχαριστούμε Πασχαλιά για το εξαιρετικό εθελοντικό σου έργο!!!

+ Επιστροφή στην ζωή 2 θυμάτων καρδιακής ανακοπής, με συμμετοχή πολιτών
Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής πριν 2-3 χρόνια δεν υπήρχαν εκπαιδευμένοι πολίτες, ούτε αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές. Αυτή τη στιγμή στην Κασσάνδρα υπάρχουν 10 τέτοια μηχανήματα και 100άδες εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι από το ERC μαθητές και πολίτες (20 AEDs πλέον σε όλη την Χαλκιδική και αυξάνονται).
Θα πρέπει οι αναγνώστες να αναγνωρίσουν πως η καρδιακή ανακοπή δεν είναι μια πάγια κατάσταση, αλλά αναστρέψιμη αν λειτουργούμε με εκπαίδευση και πρόληψη.

Και τα αποτελέσματα ήρθαν και θα έρχονται συνεχώς τα επόμενα χρόνια!!!
Μία 45χρονη τουρίστρια από την Ιταλία και ένας 69χρονος Έλληνας, έχασαν την ζωή τους από καρδιακή ανακοπή τον Αύγουστο που μας πέρασε στην Σίβηρη Χαλκιδική.
Χάρη σε δύο πολίτες όμως, τον ντόπιο εθελοντή Γιάννη Καραγιάννη ο οποίος πρόβλεψε να εκπαιδευτεί στην αναζωογόνηση και να προμηθευτεί απινιδωτή (AED) και τον υπάλληλο καταστημάτων ΜΑΣΟΥΤΗΣ Άγγελο Πόπτση και τις ενέργειες τους, τα θύματα επανήλθαν στην ζωή.
Αυτή τη στιγμή και τα 2 θύματα που επέστρεψαν στην ζωή μετά από 8-9 λεπτά συνεχούς καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και 3-4 απινιδώσεις, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και τους χαίρονται οι οικογένειες τους!!!:: Οι μικρότεροι Instructors της Ευρώπης είναι Έλληνες μαθητές
Μέσα από την εκπαίδευση μαθητών στα Ελληνικά Σχολεία του Kids Save Lives και την πιστοποίηση τους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης από την ΕΕΕΠΦ, δημιουργήθηκαν οι νεότεροι και οι πολλά υποσχόμενοι εκπαιδευτές της Ευρώπης.
Ήδη μαθητές 15 και 17 ετών ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα δόκιμα τους και τώρα… SKY IS THE LIMIT…


:: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ 2016

Αγαπητοί μας μαθητές και φίλοι των παιδιών που σώζουν ζωές…
Το 2016 έριξε την αυλαία του και μας αφήνει με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον..
Η αισιοδοξία αυτή, είναι μάλλον απόρροια της επαφής μας με τα παιδιά και των θετικών αποτελεσμάτων που βλέπουμε από το 2010 που πρωτομπήκαμε στις σχολικές αίθουσες..

Τα παιδιά δεν φέρνουν στην εκπαίδευση την υπάρχουσα γνώση τους  (όπως οι ενήλικοι) κ γι’αυτό έχουν μια έμφυτη θετική περιέργεια για την καινούρια γνώση..
Τα παιδιά είναι σφουγγάρια γνώσης, θεωρούν την αναζωογόνηση ως κάτι πολύ ενδιαφέρον και με ενθουσιασμό περιμένουν την σειρά τους.
Τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εκτελούν άψογα τις δεξιότητες που τους διδάσκουμε.
Τα παιδιά, όταν τελειώνει η εκπαίδευση, γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές – πολλαπλασιαστές της αναζωογόνησης καθώς προτρέπουν τους γονείς και τους φίλους τους να εκπαιδευτούν κ αυτοί στην αναζωογόνηση.
Τα παιδιά θυμούνται αυτό που τους διδάξαμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τους  ενήλικες και τα ερεθίσματα που τους δώσαμε θα γίνουν αργότερα κουλτούρα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο…

Το 2016 δεν ήταν μια εύκολη χρονιά, ήταν όμως η πιο δημιουργική απ’ όλες.
Ξεκινήσαμε άτυπα το 2010 ως μία μικρή ομάδα 4-5 ανθρώπων που θέλησαν να αποκτήσουν συμβουλευτικό ρόλο στην Ελληνική κοινωνία. Τις γνώσεις που είχαμε δεν θέλαμε πλέον να τις κρατάμε στο στενό πλαίσιο ενός ασθενοφόρου ή ενός ιατρείου.
Το 2012 δημιουργήσαμε τον ανθρωπιστικό Σύλλογο »πρωταθλητής στη ζωή» που σκοπό είχε την εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στα Ελληνικά Σχολεία, τους Πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους και άλλων.
Το 2016 μεγαλώσαμε και δημιουργήσαμε τον ανθρωπιστικό οργανισμό εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας »KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά σώζουν ζωές», κλιμακώνοντας την εξαετή προσπάθεια και ακολουθώντας πλήρως την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην εκπαίδευση παιδιών.

Η χρονιά που πέρασε τα είχε όλα.
Εκπαίδευση σε κάθε ηλικιακή ομάδα, από μικρούς μαθητές μέχρι γονείς, παππούδες, εκπαιδευτικούς, ή ακόμη και ανθρώπους που αποζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, κλεισμένοι σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα…

Οι φωτογραφίες και το video της διοργάνωσης θα μας θυμίζουν πάντοτε τα λόγια του Bernd Bottiger (ERC, Γερμανικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης), ο οποίος συγκινημένος είπε πως αυτό το εγχείρημα το είδε για πρώτη φορά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελλάδα μέσα από αυτά τα παιδιά, συνεχίζει να παράγει δείγματα πολιτισμού παρόλη την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση της Χώρας.

Καλή χρονιά Ελλάδα, από τους δυναμικούς εκπαιδευτές του KIDS SAVE LIVES.
Το 2017 θα είναι η χρονιά μας…!!!!Θέλω να εκπαιδευτώ ή θέλω να καλέσω τους εκπαιδευτές του Kids Save Lives στο Σχολείο μου
Ε. kidssavelives@gmail.com
ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας εύκολα εδώ

Πηγή: kidssavelives.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews