ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/2/17

Αντ. Κιοπές σε ΕΡΤ Χανίων: Σε επίσχεση εργασίας το ΕΚΑΒ από την Τετάρτη, Audio


Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews


Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-166 Τομέα Χανίων Αντώνης Κιοπές

ΕΡΤ Χανίων – Αντ. Κιοπές: Σε επίσχεση εργασίας τα ΕΚΑΒ από την Τετάρτη (audio)
ert.gr

Σε πανελλαδική επίσχεση εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε την κάλυψη των αυτονόητων αναγκών της υπηρεσίας, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νομό, Αντώνης Κιοπές. Σε ότι αφορά την Κρήτη, στη διάρκεια αλλεπάλληλων συναντήσεων των εκπροσώπων του κλάδου αλλά και με τον αναπληρωτή υπουργό και υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και Ανδρέα Ξανθό, συζητήθηκαν τα κρισιμότερα προβλήματα της υπηρεσίας, με αιχμή του δόρατος την υποστελέχωση.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας του προβλήματος είναι ο αριθμός των εργαζομένων που υπηρετούν στο Νομό Χανίων μόλις 37, για την κάλυψη των τριών τομέων (Κλαδισός, ΠΕΔΥ – Ανατ. Τμ. Πόλης), αλλά και του κλιμακίου στον Αποκόρωνα. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι διακομιδές των ασθενών στο Ηράκλειο.

Το βράδυ της Παρασκευής η Πανελλήνια Ομοσπονδία και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων, βρέθηκαν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Μεγάλα παραμένουν επίσης τα κενά στα Κέντρα Υγείας. Η δυναμική του προσωπικού είναι δεδομένο ότι είναι ανεπαρκής. Στα προβλήματα πρέπει να προστεθεί η έλλειψη καθαριότητας και ζητήματα υγιεινής. Δεν υπάρχει χώρος απολύμανσης του ασθενοφόρου, ενώ δεν υπάρχουν καν τα αναγκαία αναλώσιμα. Το ΕΚΑΒ Χανίων διαθέτει αυτόματους απινιδωτές, ο γιατρός ωστόσο, δεν έχει στη διάθεσή του το αναγκαίο μόνιτορ για τα καρδιογραφήματα.


Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κιοπές:


Πηγή: ert.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Τι θα πει αμιγώς προσλήψεις για τα Χανιά κύριε Κιοπέ; Οι μεταθέσεις δεν σου αρκούν; Πόσοι έχουν έρθει στα Χανιά από το 2002 με μεταθέσεις; Θυμάσαι;
    Αν θέλεις αμιγώς… τότε οι δυο διασώστριες που είναι αποσπασμένες με δίμηνα όπως λες… να γυρίσουν πίσω… αυτό θέλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews