ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/2/17

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Καταγγελία της Διοίκησης του ΕΚΑΒ για την προσπάθεια ποινικοποίησης της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων.                            
                                                                                         Αθήνα 23-02-2017
                                                                                                Αρ.πρωτ 641
                                                                
                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΘΕΜΑ : Καταγγελία της Διοίκησης του ΕΚΑΒ για την προσπάθεια ποινικοποίησης της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων.

    Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τις Γκεμπελικές μεθόδους της Διοίκησης για την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων  των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους. Είναι απαράδεκτο να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη εναντίον των εργαζομένων που κινητοποιήθηκαν για να τους καταβληθούν αυτά που τους οφείλονται και μάλιστα όταν  η ευθύνη βαραίνει την Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας γιατί από την ολιγωρία τους και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ τους φτάσαμε έως εδώ.
    Το κλίμα τρομοκρατίας ενάντια σε όλους (εργαζόμενους και σωματεία) συνεχίζεται χωρίς  κανένα ηθικό φραγμό. Παρόμοιο κλίμα ζήσαμε και στην Αθήνα κατά την διάρκεια της επίσχεσης τον Δεκέμβρη του 2015 με ‘’απουσιολόγους’’ κατ’ εντολή της Διοίκησης για να ελέγξουν και να εκφοβίσουν τους διασώστες.
    Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του ΕΚΑΒ για όλο αυτό το κλίμα που ζούμε εδώ και καιρό. Καταγγέλλουμε την Διοίκηση για την λειτουργία του Οργανισμού παρέα με 10 άτομα να συνδιοικούν και να παίρνουν αποφάσεις για καρατομήσεις διευθυντών, για απαξίωση της προσφοράς εργαζομένων που δεν είναι αρεστοί, για  τοποθετήσεις υπευθύνων και προϊσταμένων χωρίς κανένα κριτήριο, για προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφων με πειθαρχικά, με δήθεν ανώνυμες αναφορές και καταγγελίες για εργαζόμενους, για αποφάσεις οι οποίες υποβαθμίζουν την ποιότητα υπηρεσιών του ΕΚΑΒ προς τους πολίτες ( π.χ απόφαση Δ.Σ ΕΚΑΒ για στελέχωση ασθενοφόρων με οδηγούς δήμων και πυροσβέστες).
    Κατηγορούνται  και λοιδωρούνται εκπρόσωποι εργαζομένων και Σωματεία για δήθεν συνδιοίκηση με τις προηγούμενες Διοικήσεις και σήμερα βλέπουμε μεμονωμένους συνάδελφους ανά την Περιφέρεια που δήλωσαν πιστοί στο κόμμα να συνδιοικούν αυτοί και να αποφασίζουν για τις τύχες τομέων και παραρτημάτων, χωρίς κανένα σχέδιο και οργάνωση παρά μόνο με γνώμονα τις προσωπικές διαφορές ή συμπάθειες ,τις  κομματικές επιταγές και τα ρουσφέτια ημετέρων.
    Άραγε στο Υπουργείο τα ξέρουν όλα αυτά ή το μόνο που μαθαίνουν είναι ότι για όλα τα προβλήματα του ΕΚΑΒ φταίνε τα Σωματεία και όχι η ανικανότητα και ο τρόπος λειτουργίας των Διοικούντων ;
    Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που αύριο καλούνται σε μια αίθουσα Δικαστηρίου στην Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενοι από την Διοίκηση ως παράνομοι,  να υπερασπιστούν το δίκαιο αγώνα για τα αιτήματά τους.
    Το ΕΚΑΒ εν έτει 2017 δεν χρειάζεται χωροφύλακες για να λειτουργήσει αλλά ανθρώπους με όραμα, σχέδιο και διάθεση για συνεργασία  με όλους τους υπαλλήλους για να γίνει ο Οργανισμός ακόμη καλύτερος προς όφελος της κοινωνίας αλλά και των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ο Γ. Γραμματέας
Μαθιόπουλος Γεώργιος
Μπαρκονίκος ΧρήστοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews