ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/2/17

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας-Δηλώσεις ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Τσιτσιλικάκης, Βίντεο


Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας
Center TV 
Δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβ 2017

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκεται το ΕΚΑΒ Καβάλας
proininews.gr

Στην αρχή νέων κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας όπως μας ενημέρωσε ραδιοφωνικά ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Τσιτσιλικάκης. Συγκεκριμένα, από τις 7:00 το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επ’ αόριστο επίσχεση εργασίας έως την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Επί 14 μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους ενώ πρόβλημα υπάρχει με την υγιεινή και την ασφάλεια του χώρου εργασίας τους.
Απέναντι από τις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης υπάρχει ανακαινισμένο κτήριο όπου έχουν μεταφερθεί μόνο οι διοικητικές υπηρεσίες και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ. Ούτε κι εκεί όμως τηρούνται οι απαραίτητοι όροι αφού εδώ κι ένα χρόνο δεν υπάρχει καθαρίστρια με αποτέλεσμα να έχουν αναλάβει το καθήκον της καθαριότητας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών αν και η δαπάνη για τις στολές του προσωπικού καταβάλλονταν εντός του Ιανουαρίου φέτος αυτό δε συνέβη. Αν και ο υφυπουργός κ. Πολάκης είχε δεσμευθεί από το προηγούμενο έτος ότι η δαπάνη θα καταβάλλονταν εγκαίρως, ωστόσο μέχρι σήμερα τα υπεσχημένα δεν τηρήθηκαν.
Οι κινητοποιήσεις έχουν πανελλήνιο χαρακτήρα διότι τα προαναφερόμενα προβλήματα παρατηρούνται σε όλες τις πόλεις. Μάλιστα ο κ. Τσιτσιλικάκης επεσήμανε ότι το παράρτημα Καβάλας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από τα υπόλοιπα. Λόγω επίσχεσης εργασίας λοιπόν το παράρτημα της Καβάλας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνο τα επείγοντα περιστατικά και όχι δευτερεύουσες υπηρεσίες όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις. Από τα τρία ασθενοφόρα που καλύπτουν κάθε βάρδια, συνήθως τα δύο σε καθημερινή βάση απασχολούνται με δευτερεύουσες εργασίες. Οι οποίες πάντως δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες του ΕΚΑΒ. Έως να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και να πιστωθούν κάποια κονδύλια από τα οφειλόμενα η κινητοποίηση θα συνεχιστεί.ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΘΑΣΟΥ
Ακόμη δεν έχουν καλυφθεί οι πέντε θέσεις διασωστών στο σταθμό του ΕΚΑΒ Θάσου, κάτι αναμενόμενο όμως για το προσωπικό του καβαλιώτικου παραρτήματος. Όπως μας εξήγησε ο κ. Τσιτσιλικάκης, στη διάρκεια των τελευταίων ετών και ίσως για λόγους συμφέροντος, δημιουργήθηκαν σταθμοί ανά τη χείρα που όμως ποτέ σε στελεχώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπάρχουν πρόθυμοι εργαζόμενοι για τη μετακίνησή τους στο σταθμό της Θάσου, φαίνεται ότι το θέμα σταματά στο υπηρεσιακό συμβούλιο.
Στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου για παράδειγμα δημιουργήθηκαν περίπου 15 νέοι τομείς που χρήζουν στελέχωσης. Το ερώτημα που ανακύπτει όμως είναι από ποια παραρτήματα θα πρέπει να μετακινηθεί το προσωπικό. Επομένως, σκοπίμως το υπηρεσιακό συμβούλιο διατηρεί παγωμένη τη διαδικασία σκεπτόμενο τα κενά που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση μετακινήσεων. Υποτίθεται ότι η συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου. Οι εργαζόμενοι του παραρτήματος Καβάλας όντας γνώστες των συνθηκών μάλλον δεν αισιοδοξούν για τη στελέχη του σταθμού στη Θάσο.

Πηγή: proininews.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews