ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/2/17

Η ΠΟΕΔΗΝ στο δικαστήριο - Ο Πολάκης κρύφτηκε...


Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΠΟΕΔΗΝ στο δικαστήριο: Ο Πολάκης κρύφτηκε...
news.in.gr

Απουσίαζε ο υπουργός από τη δίκη

Ερήμην του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, συζητήθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο οι αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, κατά του Παύλου Πολάκη από τον οποίο διεκδικούν συνολική αποζημίωση 200.000 ευρώ για δυσφημιστική ανάρτησή του στο facebook.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν απών από το δικαστήριο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Οι ενάγοντες διεκδικούν αποζημίωση από τον κ. Πολάκη, την οποία εφόσον τους επιδικαστεί υποστηρίζουν ότι θα την διαθέσουν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με αφορμή ανάρτηση-απάντηση του εναγόμενου σε δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian για την κατάσταση της υγείας στη χώρα, στην οποία προέβαινε σε χαρακτηρισμούς κατά της ομοσπονδίας και του προέδρου της.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ο οποίος είπε πως όσα έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του είναι ψευδή και συκοφαντικά τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της.

Κατά τον μάρτυρα στόχος του κ. Πολάκη ήταν να μειώσει την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσιουμπέλη αν και χρόνια συνδικαλιστής ο κ. Πολάκης «ως υπουργός, δεν ανέχεται καμία κριτική. Είναι ερειστικός».

Ο μάρτυρας υποστήριξε, επίσης, πως αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε χρησιμοποιήσει στις δηλώσεις του στον Guardian ψευδή στοιχεία «ο κ. Γιαννάκος θα είχε απολυθεί. Ο κ.Πολάκης δεν θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ.Γιαννάκος είχε σχέσεις με τον κ.Βενιζέλο και τον κ.Γεωργιάδη, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του κ.Πολάκη, ο μάρτυρας απάντησε: «Ποτέ ο κ. 'Αδωνις δεν μας συκοφάντησε. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών που σήμερα όμως του δημιουργούν πρόβλημα».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην απουσία του κ. Πολάκη, από τη διαδικασία λέγοντας πως ο υπουργός «κρύφτηκε» και πως με «μαγκιές και ψέμματα επιχειρεί να κρύψει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Πολάκης «ως Υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στυλό στο στόμα...Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας» ενώ ο προκάτοχος του στην προεδρία της Ομοσπονδίας κ. Κουτσιουμπέλης είπε πως ο υπουργός θα έπρεπε να έρθει στο δικαστήριο «και να ζητήσει έστω μία συγγνώμη και να υπάρξει συμβιβασμός».

Η δικηγόρος των εναγόντων Μαρία Τσίπρα επανέλαβε σε δηλώσεις της πως πρόθεση των εντολέων της είναι να διαθέσουν τα επιδικασθέντα σε νοσοκομεία.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του τις επόμενες ημέρες.

Πολάκης: Η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

«Η ένδεια επιχειρημάτων και οι προσταγές των κομματικών διευθυντηρίων οδηγούν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ στη μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στις αίθουσες των δικαστηρίων», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο Παύλος Πολάκης.

Όπως σημειώνει, ο ίδιος «δεν θα ανταποκριθεί στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης και των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση» και δηλώνει «πεπεισμένος πως και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εμποδίσει την ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου».

«Η στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία δεν πρόκειται να καμφθεί από κανενός είδους εκβιασμό ή απειλή ποινικοποίησης», καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Πηγή: news.in.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews