ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/2/17

Θέματα ΕΚΑΒ στο Σχέδιο Νόμου για την Ψυχική Υγεία


Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Κατατέθηκε για επεξεργασία και εξέταση στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις» στο οποίο περιέχονται διατάξεις για το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Δεν περιλαμβάνεται η στολή για το έτος 2017 για την οποία ο Αν. υπουργός κος Π. Πολάκης δεσμεύτηκε στην συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στις 6/2/2017 ότι θα χορηγηθεί. Αναμένεται να κατατεθεί με τροπολογία στην ολομέλεια πριν την ψήφιση του νόμου.

Οι διατάξεις

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΑΒ
Ρυθμίζεται για δεύτερη φορά το καθεστώς των εκτός έδρας μετακινήσεων.
Με τον Ν. 4336/2015 (Α΄94/14.8.2015) επανακαθορίστηκε η αμοιβή καθώς και η χιλιομετρική απόσταση.
Με τον Ν. 4368/2016 (Α΄21/21.2.2016) το Υπουργείο Υγείας προσπάθησε να εξαιρέσει το προσωπικό του ΕΚΑΒ από το πετσόκομμα των εκτός έδρας μετακινήσεων με την παρακάτω διάταξη:
Άρθρο 54
Ρυθμίσεις θεμάτων ΕΚΑΒ
4. Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 2 της υποπαραγράφου Δ.9 του ν. 4336/2015 (Α΄94) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Επίσης, δεν εμπίπτουν οι μετακινήσεις εκτός έδρας του πάσης φύσεως προσωπικού του Ν.Π.Δ.Δ. Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).»

Οι αποζημιώσεις όμως για το 2016 δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα καθώς η διατύπωση της διάταξης πέραν της εξαίρεσης, σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, δεν καθόριζε τις ειδικές διατάξεις που ίσχυαν για την καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων στο προσωπικό του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον Αν. Υπουργό (Δελτίο τύπου Υπουργείου Υγείας 7/2/2016) δεν χρειαζόταν όμως και νομοθετική ρύθμιση!

Με τον Νόμο για την Ψυχική Υγεία επανέρχεται αναδρομικά από 1.1.2016 το καθεστώς που προϋπήρχε καθώς επικαλείται η κατάλληλη διάταξη η οποία ισχύει για άλλους φορείς από 11.5.2016.

Σχέδιο Νόμου για την Ψυχική Υγεία
Άρθρο 40
Μετατάξεις ιατρών/Μετακίνηση Προσωπικού ΕΚΑΒ
2. Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 2 του Κεφαλαίου Α΄ της υποπαραγράφου Δ.9 του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α΄94), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 24 του ν. 4386/2016 (Α΄83), προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Επίσης, δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου οι μετακινήσεις εκτός έδρας του πάσης φύσεως προσωπικού του Ν.Π.Δ.Δ. Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)».
Η παρούσα διάταξη ισχύει από 01.01.2016

Στο ίδιο άρθρο ρυθμίζονται και μετατάξεις ιατρών του ΕΚΑΒ 


Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας
Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις.
Άλλες διατάξεις 


Άρθρο 48
Διατάξεις για την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.)Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews