ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/2/17

Παραμένουν τα προβλήματα στη Θάσο παρά τις υποσχέσεις - Συνεδριάζει το Υ.Σ. του ΕΚΑΒ!


Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο Δ/ντης του ΕΚΑΒ Καβάλας και του Κέντρου Πρίνου-Θάσου κος κ. Θωμάς Αγγελόπουλος

Συνεδριάζει το Υ.Σ. του ΕΚΑΒ στις 15 Φεβρουαρίου για να αποφασίσει μεταθέσεις για την Θάσο!

Παρά τις υποσχέσεις από την διοίκηση του ΕΚΑΒ για λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου από τον περασμένο Σεπτέμβριο με μετακίνηση 5 διασωστών με σκοπό την 24ωρη κάλυψη του νησιού, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα..

Δείτε τις δηλώσεις για την λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου


Παραμένουν τα προβλήματα στη Θάσο
proininews.gr

Ο επικεφαλής του Κέντρου Πρίνου Θάσου κ. Θωμάς Αγγελόπουλος, μίλησε χθες στην εφημερίδα μας για τα προβλήματα του Κέντρου υγείας που δεν λύνονται, παρά τις υποσχέσεις που δίνουν οι τοπικοί βουλευτές και η κυβέρνηση δια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας γενικότερα.

Ο κ. Αγγελόπουλος δεν το βάζει κάτω. Διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη υπομονή. Παρόλα αυτά διαπιστώνει ότι ζητήματα που έπρεπε να λυθούν εδώ και μήνες, παραμένουν σε εκκρεμότητα. Πρώτο και καλύτερο παράδειγμα, η ενίσχυση τομέα του ΕΚΑΒ στη Θάσο με 5 άτομα. Ενώ υπάρχουν 23 ενδιαφερόμενοι που θέλουν να μετατεθούν από διάφορα σημεία της Ελλάδας, να εργαστούν στο ΕΚΑΒ της Θάσου, το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με το θέμα. Οι συνεδριάσεις του είναι σπάνιες κι όσες έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αν έγιναν, δεν ασχολήθηκαν με την εκκρεμότητα του Κέντρου υγείας του Πρίνου, στο οποίο θα είναι η έδρα του ΕΚΑΒ Θάσου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, όλοι τώρα περιμένουν τη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στις 15 Φεβρουαρίου, ελπίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Αν το υπηρεσιακό συμβούλιο γνωμοδοτήσει θετικά, που είναι μάλλον φυσιολογικό κι εύκολο να γίνει, τότε το ΕΚΑΒ από τις 23 αιτήσεις – οι περισσότεροι θέλουν να μετακινηθούν από την Αθήνα για να εργαστούν Θάσο – θα πρέπει να επιλεγούν τα πέντε άτομα που θα ενισχύσουν τον τομέα του νησιού.

«Περιμένουμε την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου», είπε στην εφημερίδα μας ο κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος έφερε ένα ακόμη παραδείγματα προβλημάτων, που δεν λύνονται.
Πρόκειται για δύο επιπλέον εργαζόμενους στο κέντρο υγείας, μέσω των προσλήψεων 4000 ατόμων που θα εργαστούν στο ΕΣΥ για 12 μήνες. Σχετικά με τη θέση νοσηλεύτριας Τ.Ε. δεν υπήρξε ενδιαφέρον κι έτσι η θέση πρέπει να επιδιωχθεί να καλυφθεί με επαναπροκήρυξη, αλλά κι αυτό δεν είναι σίγουρο. Αντίθετα φαίνεται ότι υπήρξε ενδιαφέρον για να καλυφθεί μία θέση διοικητικού υπαλλήλου. Ο κ. Αγγελόπουλος δεν γνωρίζει πότε θα τρέξει η διαδικασία και ο διοικητικός υπάλληλος θα αναλάβει εργασία στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.

Πριν από μία εβδομάδα κι αφού τα προβλήματα δεν λύνονται, παρά τη θετική βούληση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και των προσπαθειών που κάνουν, ειδικά ο κ. Γ. Παπαφιλίππου, ο  κ. Αγγελόπουλος έστειλε υπόμνημα μέσω του Στ. Τσολάκη στον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, ο οποίος ενημερώθηκε με το υπόμνημα για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πρίνου και υποσχέθηκε να βοηθήσει.

Δημοσιεύτηκε 7/2/2017

Πηγή: proininews.gr


Ο Δ/ντης του ΕΚΑΒ Καβάλας και του Κέντρου Πρίνου-Θάσου κος κ. Θωμάς Αγγελόπουλος



Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews