ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/2/17

Βερναρδάκης: Θα εξαιρεθεί από τον κανόνα των προσλήψεων το προσωπικό των Νοσοκομείων

tragikes-oi-elleipseis-se-kentra-ugeias-kai-nosokomeia.w_l.jpg

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Βερναρδάκης: Θα εξαιρεθεί από τον κανόνα των προσλήψεων το προσωπικό των νοσκομείων
e-dimosio.gr

Την επέκταση, τα επόμενα χρόνια, και στο νοσηλευτικό προσωπικό, της ρύθμισης με την οποία εξαιρούνται οι γιατροί από τον κανόνα των προσλήψεων, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε δηλώσεις του από το νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκε.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι η εξαίρεση των γιατρών για τις προσλήψεις τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έγινε με βάση δικαστικές αποφάσεις και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και των ελληνικών δικαστηρίων και πρόσθεσε: «Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια επεκτείνοντας αυτή την καλή ρύθμιση και στο νοσηλευτικό προσωπικό, στο οποίο επίσης υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες».

Ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα να τεθεί στο επίκεντρο ο σεβασμός στο προσωπικό του δημόσιου τομέα ευρύτερα, αλλά και ειδικά στο χώρο της δημόσιας Υγείας.

Επιπλέον, σημείωσε, ότι απλοποιήθηκαν μια σειρά από διοικητικές διαδικασίες στο δημόσιο, όπως το σύστημα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων, ενώ χίλια άτομα εστάλησαν στη διοίκηση των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Ο κ. Βερναρδάκης συζήτησε θέματα λειτουργίας του νοσοκομείου Παπανικολάου με τον διοικητή της 3ης υγειονομικής περιφέρειας Γιώργο Κύρκο, τον διοικητή του νοσοκομείου Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη, αλλά και το προσωπικό.

Δημοσιεύτηκε 3/2/2017

Πηγή: e-dimosio.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews