ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/2/17

ΠΟΠ ΕΚΑΒ: Ανακοινώστε χρονοδιάγραμμα πληρωμής και σταματάμε την επίσχεση εργασίας


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ Ανέστης Κουκουρίκος

ΠΟΠ ΕΚΑΒ: Ανακοινώστε χρονοδιάγραμμα πληρωμής και σταματάμε την επίσχεση εργασίας
stokokkino.gr

Τα αίτια που υποχρέωσαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, ανέλυσε στο «Κόκκινο Καβάλας», ο αν. γραμματέας της Ομοσπονδίας, Αν. Κουκουρίκος, ο οποίος έδωσε απαντήσεις και σε όσα τους καταλόγισε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Μιλ. Μυλωνάς, σε πρόσφατη συνέντευξη στον ίδιο σταθμό.

Κώστας Φιλίδης - Τα αίτια που υποχρέωσαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠΕΚΑΒ), ανέλυσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ανέστης Κουκουρίκος, ο οποίος έδωσε απαντήσεις και σε όσα τους καταλόγισε ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, σε πρόσφατη συνέντευξη στον ίδιο σταθμό.
Οφειλές της προηγούμενης Κυβέρνησης, επιδόματα εκτός έδρας και υπερωριών και τα έξοδα στολής, που, συνολικώς, φτάνουν τα 1500-2800 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, τα οποία υποσχέθηκε η Κυβέρνηση, δίχως να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ήταν η αιτία της επίσχεσης εργασίας. Όπως εξήγησε ο κ. Κουκουρίκος, η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε περικόψει υπερωρίες και νυχτερινά. Γι ‘αυτά τα ποσά, που έχουν βάθος χρόνου τον Δεκέμβρη του 2014, υπήρξε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα πληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνη.
Επίσης, ο συνδικαλιστής, παραδέχθηκε ότι ενώ η μνημονιακή πολιτική του παρελθόντος επέβαλε την περικοπή των επιδομάτων εκτός έδρας και εξόδων στολής, η σημερινή Κυβέρνηση τους εξαίρεσε, όπως και ικανοποίησε το χρόνιο αίτημά των εργαζομένων για έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Επισήμανε, όμως, ότι «η οικονομική κατάστασή μας είναι άσχημη, αφού οι μισθοί μας είναι των 600 και των 800 ευρώ, οπότε τα χρήματα που μας χρωστούν μας είναι απαραίτητα. Θέλουμε ή να μας πληρώσουν ή να μας ανακοινώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών», είπε, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση θα κρατήσει τις υποσχέσεις της, όπως έκανε και στα άλλα αιτήματά μας».

Το δικαίωμα στην επίσχεση εργασίας
Όσον αφορά το δικαίωμα για επίσχεση εργασίας, δήλωσε ότι η νομική σύμβουλός της Ομοσπονδίας ισχυρίζεται ότι είναι νόμιμο, και σημείωσε ότι και το Σωματείο των γιατρών των Χανίων, με τότε πρόεδρο κυβερνητικό στέλεχος του σημερινού Υπουργείου, είχε προβεί σε επίσχεση εργασίας και δικαιώθηκε. Γνωστοποίησε, δε, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, η διοίκηση του ΕΚΑΒ θα προβεί σε λήψη ασφαλιστικών μέτρων, οδηγώντας την κινητοποίησή τους στα δικαστήρια, γεγονός «που μας δυσαρεστεί, επειδή ποινικοποιεί τους αγώνες μας». Αντικρούοντας τον κ. Μυλωνά, δήλωσε ότι όσοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας κατέθεσαν ατομική δήλωση στους αρμόδιους φορείς.

«Ξέρουμε ποιοι μας έκαναν κακό»
Επίσης, στην κατηγορία του κ. Μυλωνά, ότι οι κινητοποιήσεις έχουν πολιτικό χαρακτήρα, με σκοπό την αλλαγή της Κυβέρνησης, ο κ. Κουκουρίκος δήλωσε ότι «όχι μόνο δεν λειτουργούμε κομματικά, αλλά πρωτοστατήσαμε για να φύγει η προηγούμενη Κυβέρνηση, γιατί τα σημερινά προβλήματά μας προϋπήρχαν και, υποτίθεται, με τη συνεργασία της σημερινής Κυβέρνησης, θα τα λύναμε. Κι όταν το Υπουργείο προχωρά σε προσλήψεις, μας δίνει τα επιδόματα και προχωρά τις διαδικασίες προμήθειας ασθενοφόρων, ξέρουμε ποιοι μας έκαναν κακό και ποιοι μας κάνουν καλό». 

ΕΚΑΒ Θάσου
Για την στελέχωση του ΕΚΑΒ Θάσου, για την οποία ο κ. Μυλωνάς υποστήριξε ότι δεν έγινε επειδή συνδικαλιστές των Αθηνών δεν επέτρεψαν τη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, απάντησε ότι θα μπορούσαν να γίνουν μετακινήσεις με απόφαση προέδρου του ΕΚΑΒ, όπως έγιναν στην Χαλκιδική, το Κιλκίς και την Κρήτη.
«Το θέμα είναι ποιοι θα πάνε στη Θάσο» είπε. Όσο για το «ανέκδοτο» του κ. Μυλωνά, σύμφωνα με το οποίο, για να μετατεθεί κάποιος έπρεπε να καταβάλλει 3-5.000 ευρώ στους συνδικαλιστές, δήλωσε ότι «αν δεν είναι ανέκδοτο, γιατί δεν έχει πάει ακόμη στον εισαγγελέα ο κ. Μυλωνάς, διότι εξετάζουμε την πιθανότητα να πάμε εμείς».
Χαρακτήρισε, δε, την κριτική του αντιπροέδρου της διοίκησης του ΕΚΑΒ ως «υπερβολικό μένος κατά των συνδικαλιστών, οι οποίο εκλέχθηκαν από τους εργαζόμενους».

Τέλος, ως σημαντικό πρόβλημα λειτουργίας του ΕΚΑΒ, ο κ. Κουκουρίκος ανέφερε ότι ο οργανισμός του ΕΚΑΒ υπάρχει από το 1985, όμως ακόμη δεν έχουν νομοθετηθεί η ειδικότητα και τα επαγγελματικά καθήκοντα των εργαζομένων.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Ανέστη Κουκουρίκου στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»:


Πηγή: stokokkino.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews