ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/2/17

Μιλτιάδης Μυλωνάς: Σε δύο μήνες θα έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ!!!


Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κος Μιλτιάδης Μυλωνάς

Μιλτιάδης Μυλωνάς: Σε δύο μήνες θα έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
stokokkino.gr

Το χρονοδιάγραμμα, που ζητούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, είναι το πολύ δύο μήνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας», ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Κώστας Φιλίδης - Το χρονοδιάγραμμα, που ζητούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, είναι το πολύ δύο μήνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας», ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς. Όπως είπε, σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, «ή θα έχουν πληρωθεί ή θα έχει δρομολογηθεί η πληρωμή των χρωστούμενων του κράτους. Αυτό διαβεβαίωσε και ο υπουργός στην πρόσφατη συνάντησή του με το Σωματείο των Αθηνών». Κι αναρωτήθηκε «γιατί τα υπόλοιπα Σωματεία δεν δέχονται τις εξηγήσεις; Κι αφού παραδέχονται ότι η Κυβέρνηση έκανε μέχρι σήμερα ό,τι υποσχέθηκε κι άρα οι σχέσεις Κυβέρνησης και εργαζομένων είναι ειλικρινείς, γιατί δημιουργούν εκβιασμό;». Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι «ο συνδικαλισμός θα πρέπει να είναι ενταγμένος στην κοινωνία, διότι τα προβλήματα κάθε κλάδου είναι μέρος των γενικότερων μιας χώρας, η οποία έχει να αντιμετωπίσει τους δανειστές-τοκογλύφους».

Προέχει η αξιολόγηση
Επισήμανε, δε, ότι «αυτήν την ώρα, ο προσανατολισμός της Κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση. Περιμένουμε να τελειώσει η αξιολόγηση, για να περάσει και το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, στο οποίο εντάσσεται και το επίδομα στολής».
Αναφερόμενος στο παρελθόν, είπε πως «η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέγραφε μνημόνια κι έλεγε ότι έσωσε τη χώρα, και, συγχρόνως, έκλεινε νοσοκομεία, δεν αγόραζε ασθενοφόρα και πετούσε τον κόσμο στην ανεργία και την απόγνωση. Εμείς λέμε ότι έχουμε, μεν, μνημόνια, αλλά θα αγωνιστούμε για καλύτερες συνθήκες στην Υγεία και την Παιδεία».

Νόμιμη ή παράνομη;
Σχετικά με την κινητοποίηση των εργαζομένων, σημείωσε ότι «η επίσχεση εργασίας είναι μόνο κατά δήλωση, διότι τα πάντα λειτουργούν». Όσο για το νόμιμο της κινητοποίησης, ο αντιπρόεδρος πρότεινε: «Αφού η νομική υπηρεσία της διοίκησης του ΕΚΑΒ λέει ότι είναι παράνομη και η αντίστοιχη των εργαζομένων ότι είναι νόμιμη, ας βρεθούν οι δύο υπηρεσίες για να αποφασίσουν, ώστε να ξέρουμε και εμείς και οι εργαζόμενοι τι είναι νόμιμο».

Στελέχωση Θάσου σε 2 βδομάδες
Στην αναφορά των εργαζομένων ότι ενώ ενισχύθηκαν υπηρεσίες σε άλλα μέρη (Κιλκίς, Χαλκιδική, Κρήτη), δεν προχώρησε η στελέχωση του ΕΚΑΒ Θάσου, υπογράμμισε ότι οι μόνες υπηρεσίες που ενισχύθηκαν ήταν αυτές, όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός προσφύγων, ενώ για την Κρήτη ζητήθηκε εθελοντική διακοπή άδειας από εργαζόμενους, για να ενισχυθεί, κατά την θερινή-τουριστική περίοδο η περιοχή που ήταν υποβαθμισμένη. Πάντως, όπως δήλωσε, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έχει συλλέξει τις αιτήσεις για μεταθέσεις και μέσα στις επόμενες δυό εβδομάδες θα έχει αποφασίσει και για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Θάσου.

Νέος Οργανισμός
Τέλος, σχετικώς με την μη προώθηση νομοθέτησης του Οργανισμού, που υφίσταται από το 1985, γνωστοποίησε ότι ήδη άρχισαν οι ενέργειες, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Συμβούλιο, για τη δημιουργία σύγχρονου Οργανισμού, που θα λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες, τις ανάγκες και τις δομές που υπάρχουν σήμερα.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Μιλτιάδη Μυλωνά στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»:

Ακούστε: εδώ

Πηγή: stokokkino.grΔείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews