ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/2/17

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΕΚΑΒ


Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΕΚΑΒ.

Την διάβασα με προσοχή, όπως αυτή δημοσιεύτηκε:
Συνέντευξη Προέδρου στα ΕΚΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
Καλά έκαναν και τον ρώτησαν, καλά έκανε και απάντησε, για να έχουμε ενημέρωση απ' ευθείας και όχι μέσα από φίλτρα, συμπολιτευόμενα, ή αντιπολιτευόμενα.
Από σεβασμό στον συνάδελφο που με διαβάζει και όπως κάνω πάντα, θα δηλώσω την θέση μου από την αρχή και μετά θα πάμε στα υπόλοιπα.
Λοιπόν εγώ αυτά που διάβασα, τα πιστεύω. Όχι γενικά και αόριστα, αλλά κάθε λέξη και κάθε φράση. Ο άνθρωπος είναι ειλικρινής σ' αυτά που λέει και για την κατάσταση που παρέλαβε και για τις ενέργειες που έκανε.
Αν έχεις αγανακτήσει ήδη μ' αυτά που γράφω, κάνε κλικ και γύρισε στο facebook, αλλιώς κάνε υπομονή να πάμε παρακάτω.
Θεωρώ ότι η σημερινή Διοίκηση, είναι καλύτερη από τις άλλες Διοικήσεις της περιόδου της κρίσης, επειδή εκτός από το να την διαχειρίζεται, έκανε και παρεμβάσεις. Καλές για κάποιους, κακές για άλλους, πάντως έκανε.
Το αποτέλεσμα όμως είναι μηδέν. Και σε έξι μήνες και σε δύο χρόνια, πάλι μηδέν θα είναι. Γιατί όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Θα αυξάνονται οι ανάγκες, θα λιγοστεύουν τα λεφτά, θα αυξάνονται οι βλάβες των ασθενοφόρων, θα λιγοστεύουν οι εργαζόμενοι.
Αλλά ας δούμε το ιδανικό σενάριο, με πρόσληψη 500 υπαλλήλων και προμήθεια ολοκαίνουριων ασθενοφόρων. Σε ανακοπή στην Πλατεία Συντάγματος, θα μπορείς να έχεις εκεί ασθενοφόρο σε 5 λεπτά, στελεχωμένο με προσωπικό που είναι σε θέση να την ανατάξει; Ποτέ!
Σε μαζικό ατύχημα στην Λένορμαν, θα μπορείς να έχεις 4 ασθενοφόρα ταυτόχρονα (ή με μικρή χρονική διαφορά) στο σημείο, αντίστοιχα στελεχωμένα; Ποτέ, δις!
Σε καμία από τις Διοικήσεις της κρίσης, δεν καταλογίζω κακή πρόθεση, εγώ τουλάχιστον. Αλλά όλες πέρασαν την θητεία τους, κυνηγώντας την ουρά τους, σε έναν ατέρμονο αγώνα προσθήκης μπαλωμάτων, με τον χρόνο αμείλικτο εχθρό. Και απ' όλες έχω το ίδιο παράπονο. Καμία δεν κατάλαβε ότι το πρόβλημα του ΕΚΑΒ δεν είναι οι λειψοί πόροι, αλλά η λειψή Οργάνωση και ο ανύπαρκτος Συντονισμός.
Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ανέφερε στην συνέντευξη για το θέμα του Οργανισμού ότι καθυστέρησε λόγω της ενασχόλησης με την καθημερινότητα και ότι τώρα θα το προχωρήσουν. Εκεί είναι το τεράστιο λάθος, γιατί ο Οργανισμός είναι η γενεσιουργός αιτία όλων των δεινών.
Ένας σύγχρονος Οργανισμός, αντίστοιχος των πολιτισμένων Κρατών, θα μειώσει τις ανελαστικές δαπάνες και θα αυξήσει την παραγωγικότητα κατά 50% αντίστοιχα. Πρώτα απ' όλα όμως θα ανυψώσει το ηθικό του προσωπικού, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις σημερινές συνθήκες. Αντικατάσταση Οργανισμού λοιπόν, με κάτι έξω από τα δημοσιοϋπαλληλικά δεδομένα, όχι μπαλώματα συντεχνιακής κατεύθυνσης. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί το '94 και μας πήγε κάτι δεκαετίες πίσω.

Αναρτήθηκε από Κυριάκος Σιδηρόπουλος στις 6/2/2017, 8:50 μ.μ.Δείτε στο ΕΚΑΒNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews