ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/2/17

ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις-Αντιστεκόμαστε στην διάλυση της δομής του Οργανισμού μας


Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ
6-2-2017
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις-Αντιστεκόμαστε στην διάλυση της δομής του Οργανισμού μας

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα ο χώρος μας, το ΕΚΑΒ, χτυπιέται και δοκιμάζεται καθημερινά. Οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και εξειδικευμένο προσωπικό, η συνεχής αύξηση του όγκου εργασίας μας και η ελλιπής χρηματοδότηση μας έχουν οδηγήσει στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Αντί λοιπόν οι κυρίως υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση (πρόεδρος-αντιπρόεδροι και 5-10 «πολιτικοί κομισάριοι» πανελλαδικά) να κάνουν σκληρή αυτοκριτική και να σταματήσουν να αυτοεξευτελίζονται, συνεχίζουν το «έργο τους» κόντρα στα «ιδεολογικά τους πιστεύω….» με σκοπό να ισορροπήσουν το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ όπως λένε. Μόνο που τότε μπορεί το ΕΚΑΒ που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα να μην υπάρχει.

Ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ με αλλαγή του Οργανισμού του
Η διοίκηση και οι 5-10 «πολιτικοί κομισάριοι» (πρώην συνδικαλιστές/ουρά της εξουσίας) έχουν αποφασίσει την νέα δομή της υπηρεσίας μας. Χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τα στελέχη του ΕΚΑΒ.Ο νέος Οργανισμός του ΕΚΑΒ έχει αποφασιστεί σε κλειστές συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία και πολιτικά πρόσωπα. Μιλάνε για αλλαγή και όχι τροποποίηση του, για εξορθολογισμένη λειτουργία και συνδέουν την διοικητική κουλτούρα που δεν υπάρχει σήμερα (σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης) με τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους διασώστες. Αποτελεί μέρος της ΠΦΥ και σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (Σεπτέμβριος 2014) θα αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης δικτύωσης υπηρεσιών σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική/πληθυσμιακή μονάδα αναφοράς. Η μονάδα αυτή θα είναι η Περιφέρεια.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ-ΤΟ ΕΚΑΒ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Το έργο της πορείας τους μέχρι σήμερα, για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και του ΕΚΑΒ, βασίζεται σε μονομερείς ενέργειες για τις οποίες έχουν την πλήρη ευθύνη και θα λογοδοτήσουν κάποια στιγμή στους εργαζόμενους. Θαυμάστε το νέο ήθος και ύφος που έφεραν στο ΕΚΑΒ γυρίζοντας μας σε εποχές που όλοι δεν θέλουμε να θυμόμαστε στην προσπάθεια τους να διοικήσουν και να παράγουν κυβερνητικό έργο:
 • Πρότειναν 65% ποσοστό ασφαλείας στις απεργιακές κινητοποιήσεις αποδεικνύοντας ότι είναι μακράν η πιο αντεργατική διοίκηση που έχει περάσει ποτέ από το ΕΚΑΒ. Κοντεύουν να ξεπεράσουν με τις ενέργειες τους ακόμη και τον περιβόητο Διοικητικό Διευθυντή του Ρυθμιστικού Κέντρου Αθηνών (το πρώτο ΕΚΑΒ) Συνταγματάρχη Βασίλειο Μπουκλάκο επί χούντας!. Σε λίγο θα προσπαθήσουν να μας απαγορέψουν και τις απεργίες!
 • Με πολιτικά κριτήρια και το αν είσαι ή όχι πειθήνιο όργανο της διοίκησης και των «πολιτικών κομισάριων» προχώρησαν σε υπηρεσιακές εκκαθαρίσεις παντός τύπου σε διευθυντές, διοικητικά στελέχη, υπεύθυνους τομέων και σε μη αρεστούς εργαζόμενους.
 • Με συνεχείς παρεμβάσεις και προφορικές απειλές, οι οποίες κατέλειψαν σε διώξεις πάσης φύσεως σε προεδρεία πρωτοβάθμιων σωματείων προσπάθησαν να σταματήσουν τις συνδικαλιστικές δράσεις και παρεμβάσεις τους σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα της δουλειάς μας. Στο ΕΚΑΒ δεν υπάρχει «εργασιακή αριστοκρατία» κύριοι διοικούντες.
 • Με «απουσιολόγια» και έγγραφα από το γραφείο προέδρου που θυμίζουν και αυτές άλλες σκοτεινές και μακρινές εποχές «Απαγόρευση χρησιμοποίησης ασθενοφόρων οχημάτων κατά τη συμμετοχή του προσωπικού του ΕΚΑΒ σε συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις», προσπάθησαν να παρεμποδίσουν ακόμα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας. Όσοι συμμετείχαν στην μεγαλειώδη πορεία στην Βουλή των Ελλήνων τους κάλεσε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ για να του «συνετίσει».
 • Καθιέρωσαν στο ΕΚΑΒ τις προσλήψεις προσωπικού με Ατομικές Συμβάσεις Έργου χωρίς τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με το υπόλοιπο προσωπικό. Συνεχίζουν μέσω της ιδιωτικής Ανώνυμης Εταιρείας ΑΕΜΥ Α.Ε.την κάλυψη των κενών θέσεων στους Τομείς ΕΚΑΒ Αιγαίου. Κόντρα βέβαια για άλλη μια φορά στα «ιδεολογικά τους πιστεύω»….
 • Υπογράψανε ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με την ανώνυμη εταιρεία ΑΕΜΥ Α.Ε. για το ΕΚΑΒ Σαντορίνης. Προσπαθούν να το επεκτείνουν σε όλα τα ΕΚΑΒ Κυκλάδων.
 • Νομοθετήσανε την δυνατότητα σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του (Ιδιωτικοποίηση ΕΚΑΒ). Θα προσπαθήσουν να το εφαρμόσουν για την υγειονομική κάλυψη κάποιων από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport. Δεν θα τους αφήσουμε να το περάσουν.
 • Αποκαθήλωσαν φωτογραφίες ιστορικών στιγμών του ΕΚΑΒ από τους πίνακες στο αμφιθέατρο για να τις «καθαρίσουν»!! Στην συνέχεια τις εξαφάνισαν.
 • Με την τροπολογία Κουρουπλή (οδηγοί ΟΤΑ και Πυροσβεστικής στα ασθενοφόρα), αμφισβητούνε την ειδικότητα μας. Η εφαρμογή της ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.
 • Επειδή δεν τους «έβγαιναν τα κουκιά» στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, απαξιώντας τα στελέχη του ΕΚΑΒ, διόρισαν μέλος του έναν υπάλληλο από άλλη υπηρεσία (Νοσοκομείο Αγ. Σάββας)!
 • Εγκαινιάζουνε βάσεις του ΕΚΑΒ με 1-2 διασώστες χωρίς κανένα σχεδιασμό και στελεχώνουν τα ασθενοφόρα με έναν διασώστη και έναν υπάλληλο του ΕΣΥ παραβιάζοντας τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.«Στο κάθε ασθενοφόρο όχημα εργάζονται πάντα δύο διασώστες».
 • Απέρριψαν το σχέδιο προεδρικού διατάγματος κανονισμού μεταθέσεων για να πουλήσουν εκδούλευση. Πρόλαβαν όμως και έκαναν μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες.
 • Αντί να εφαρμόσουν και να διορθώσουν όπου χρειαζότανε την μοριοδότηση κριτηρίων μετακινήσεων, την καταργήσανε για να κάνουν τα ρουσφέτια τους. Δεκάδες μετακινήσεις από τα ασθενοφόρα στον «δρόμο» στο κτίριο τη Κ.Υ.
 • Κατάφεραν να χάσουνε τις προθεσμίες για τα υπόλοιπα 96 ασθενοφόρα και μας αφήσανε να δουλεύουμε με τα λιγοστά υπάρχοντα, χωρίς κανένα εφεδρικό, με ότι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητα μας.Αν και πέρασε ένας χρόνος από την ματαίωση του προηγούμενου δεν έχειεπαναπροκηρυχθεί ακόμα ο νέος διαγωνισμός καθώς βρίσκεται ακόμη στην διαδικασία έκδοσης έγκρισης σκοπιμότητας από τις περιφέρειες.
 • Με κλειστούς Τομείς και χωρίς διαθέσιμα ασθενοφόρα οχήματα λόγω της διαχειριστικής τους ανεπάρκειας (δεκάδες ακινητοποιημένα/καθυστερήσεις στην προμήθεια ανταλλακτικών), κατάφεραν νε θέσουν σε αμφισβήτηση την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ στην Αττική αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο (αγοράζουμε τα ανταλλακτικά για να μην κλείσουν ασθενοφόρα οχήματα) δεν το επέτρεψαν να συμβεί μέχρι σήμερα.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

Κύριοι της διοίκησης και παρατρεχάμενοι αυτής, οι εργαζόμενοι διεκδικούν και απαιτούν:
 • Να μας παρουσιάσετε τα σχέδια σας για τον Οργανισμό και να ξεκινήσει διαβούλευση με τα σωματεία και τα διοικητικά στελέχη του ΕΚΑΒ.
 • Να μας καταβληθεί επιτέλους το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2014. Αφού νομοθετήθηκε (με χρήματα από τον ελλιπή προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ και όχι από Υπουργείο Υγείας το οποίο σύμφωνα με τον Πολάκη έχει και πλεόνασμα!!) γιατί δεν μας αποζημιώνεται;
 • Να μας καταβάλλεται τα εξαιρέσιμα του Δεκεμβρίου 2016.
 • Να μας αποζημιώσετε για τις εκτός έδρας μετακινήσεις μας από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι σήμερα!!.
 • Να μας χορηγήσετε την δαπάνη για την προμήθεια στολής για το 2017 και εφ εξής.
 • Να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες  συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας.

Κύριοι της διοίκησης και παρατρεχάμενοι αυτής: Τα λάθη που έγιναν μέχρι σήμερα δεν διορθώνονται με νέα λάθη. Λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και υπονομεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα και την αυτοτέλεια της υπηρεσίας μας υπάρχουν και μπορούν να εφαρμοστούν με συναίνεση και συνεργασία όλων.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις με την συμμετοχή μας και την παρουσία μας στις απεργιακές πρωτοβουλίες και δράσεις του σωματείου μας.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews