ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/2/17

Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνάντηση μεταξύ του  αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγειάς.
Τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου ΕΚΑΒ μετέφεραν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εργαζομένων στον υπουργό και ζήτησαν διευκρινήσεις - απαντήσεις γύρω από οικονομικά και θεσμικά θέματα που τους απασχολούν.
Η συνάντηση διήρκεσε 1,5 ώρα και  διεξήχθη σε άριστο κλίμα.


Διαβάστε παρακάτω  τα δελτία τύπου που εξέδωσαν το Υπουργείο και το Σωματείο σχετικά με την συνάντηση..


Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 06 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου ΕΚΑΒ Αθήνας, είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Η συνάντηση διήρκεσε 1,5 ώρα και διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Ο εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν στον υπουργό θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους και ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με οικονομικές εκκρεμότητες κυρίως προηγούμενων ετών.
Ο αναπληρωτής υπουργός αφού άκουσε με προσοχή τους εργαζόμενους, τους ενημέρωσε τόσο για τα σχέδια του υπουργείου σχετικά με την ανάπτυξη των δομών του ΕΚΑΒ, όσο και για τρία συγκεκριμένα ζητήματα που τέθηκαν.
  • Η χορήγηση αποζημίωσης για προμήθεια στολής για το 2017, θα διευθετηθεί με διάταξη, η οποία θα συμπεριλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο Ψυχικής Υγείας, που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.
  • Για την αποζημίωση της εκτός έδρας απασχόλησης του 2016, έχει ήδη δοθεί εντολή στη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, να προχωρήσει στην άμεση εξόφλησή της.
  • Η αποζημίωση για υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα του Δεκεμβρίου του 2014, έχει ήδη διευθετηθεί νομικά, με διάταξη που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2016.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθειά της για βελτίωση όλων των Δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τόσο ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών, όσο και ως προς την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους.
Αθήνα 06-02-2017                                                           Αρ.πρωτ 639

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                            
ΘΕΜΑ : Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Παύλο Πολάκη

      Σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 μετά από αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Παύλο Πολάκη.
      Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που συζητήθηκαν προηγουμένως στην Γενική Συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.
Συγκεκριμένα :
-         Στο θέμα των ασθενοφόρων ο Υπουργός μας ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής λόγω του κατεπείγοντος με την κατάσταση του στόλου οχημάτων, θα προχωρήσει σε ξεχωριστό διαγωνισμό (30 ασθενοφόρα-15 κινητές μονάδες) ,όπου την διαδικασία θα την κάνει η ίδια. Πιθανώς το ίδιο θα ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες.
-         Μας ανακοινώθηκε ότι στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στην Μυτιλήνη.
-         Μεταθέσεις – μετατάξεις προσωπικού: έγινε συζήτηση πάνω στο θέμα των μεταθέσεων και μετατάξεων στο οποίο δεν είχε πλήρη ενημέρωση και θα του αποστείλουμε κάποια έγγραφα κυρίως για το θέμα των μεταθέσεων.
-         Δεκέμβριος 2016 και 10ήμερο Δεκεμβρίου 2014 : η επίλυση με τις οφειλόμενες αμοιβές των δύο αυτών μηνών είναι θέμα Διοίκησης ΕΚΑΒ και περιμένουμε άμεσα ενέργειες.
-         Εκτός έδρας 2016 : Έδωσε ήδη εντολή να προχωρήσει άμεσα η εκκαθάριση των ενταλμάτων για τα εκτός έδρας και ότι δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.
-          Χορήγηση αποζημίωσης για την προμήθεια στολής : Υπάρχει διάταξη η οποία είναι μέσα στο Νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή τις επόμενες μέρες και προβλέπεται η χορήγηση της αποζημίωσης για το έτος 2017.
-         Αλλαγή Οργανισμού : συζητήθηκε το θέμα περί αλλαγής ή τροποποίησης του Οργανισμού και μας απάντησε ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία και όταν γίνει αυτό θα υπάρξει ενημέρωση προς το Σωματείο.
-         Προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και μη πιστοποιημένων διασωστών (ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΑΕΜΥ Α.Ε) : Υπήρξε διάσταση απόψεων με τον Υπουργό πάνω σε αυτό το θέμα. Του εκθέσαμε την πάγια θέση μας για προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού(διασώστες απόφοιτους του ΙΕΚ ΕΚΑΒ) που θα επανδρώνει τα μέσα του ΕΚΑΒ. Η άποψη του Υπουργού είναι ‘’ότι σε αυτές τις συνθήκες θα αξιοποιήσω κάθε τρόπο για να βρεθεί προσωπικό’’.
      Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών μετά και την σημερινή συνάντηση θα αναμείνει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού. Σε αντίθετη περίπτωση θα συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση για τις περαιτέρω ενέργειες των εργαζομένων.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

  

Μαθιόπουλος Γεώργιος               Μπαρκονίκος ΧρήστοςΓια το  ΕΚΑΒNews : Χουλιάρας Βασίλειος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews