ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/2/17

Με τον Ν. Μηταράκη συναντήθηκε η τριμελής επιτροπή του ΕΚΑΒ Χίου


Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνάντηση με τον Βουλευτή Χίου της Ν. Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη πραγματοποίησε σήμερα 24 Φεβρουαρίου η τριμελής επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στον Τομέα Χίου στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ανάδειξης των τοπικών προβλημάτων με έμφαση τα θέματα υποστελέχωσης.

Η τριμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Σκουλούδη Γιώργο, Κουκούμιαλο Στέλιο και Καλαμπαλίκη Χρήστο τόνισε τις αυξημένες απαιτήσεις για προνοσοκομειακή φροντίδα στο νησί, ειδικά μετά την κρίση με το προσφυγικό το οποίο παραμένει σε έξαρση και προβλέπεται να αυξηθεί κατά τους επόμενους μήνες. Σημειώνεται ότι λόγω των άσχημων συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στα 2 hotspot (Σούδα και Βιάλ) στα οποία τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει γιατρός, ο αριθμός των περιστατικών που καλείται να καλύψει το ΕΚΑΒ Χίου καθημερινά αυξάνεται ενώ παράλληλα δεν έχουν σταματήσει οι ροές από την Τουρκία.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά την λήξη των συμβάσεων των 9 διασωστών που είχαν προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ τον περασμένο Φεβρουάριο με αποτέλεσμα η συνολική δύναμη που διαθέτει σήμερα ο τομέας Χίου του ΕΚΑΒ είναι μόλις 17 άτομα.

Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε πρόβλημα στελέχωσης των Ασθενοφόρων σε Κ.Υ. Πυργίου αλλά και στην Αμανή (Περιφερειακό Ιατρείο Βόρειος Χίος) καθώς και μείωση του αριθμού των Ασθενοφόρων ανά βάρδια και στην πόλη.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews