ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/2/17

Διοικητής Νοσοκομείου Κω: Στόχος η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ!


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο διοικητής Νοσοκομείου Κω κος Νεκτάριος Γεωργαντής

Μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας η ενίσχυση του ΕΚΑΒ!

«Όσο προσπαθούμε όλοι μαζί, τόσο τα πράγματα μπορούν να γίνονται καλύτερα»
stathmosnet.gr

Σε ζητήματα ιδιαιτέρως σημαντικά που αφορούν στην υγεία μας, όπως οι διακομιδές ασθενών, οι ελλείψεις σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό), οι χώροι του νοσοκομείου (κύρια των εξωτερικών ιατρείων, των επειγόντων και αναμονής), ο «νέος χάρτης υγείας» που θα καλύψει όλο το νησί αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις υπάρχουσες υποδομές, η ελλιπής παρουσία του ΕΚΑΒ, ο προβληματικός οργανισμός, η τεράστια αύξηση των εξετάσεων εξωτερικών ασθενών, αλλά και άλλων θεμάτων, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Κω Νεκτάριος Γεωργαντής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Σ».

ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΚΑΒ

Ερ: Άφησα τελευταία ερώτηση, αυτή που αφορά στο ΕΚΑΒ και στα ασθενοφόρα…

Ν.Γ.: Το ΕΚΑΒ, μετά τη λήξη του προγράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μια δυσλειτουργία. Δεν καλύπτει επιχειρησιακά το νησί όλο το 24ωρο. Προς ενημέρωση του κόσμου να σημειώσω ότι, η λειτουργία των ασθενοφόρων σε όλη την Ελλάδα έχει μεταφερθεί στο ΕΚΑΒ.

Το νοσοκομείο δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην προνοσοκομειακή φροντίδα ούτε την διοικητική ευθύνη των ασθενοφόρων και των πληρωμάτων τους. Οι οδηγοί και τα οχήματα που κάποτε είχε το Νοσοκομείο έχουν παραχωρηθεί από το 2014 στο ΕΚΑΒ. Με τη λήξη του προγράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ το ΕΚΑΒ άρχισε να έχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το νέο πρόγραμμα επανασχεδιάζεται και οσονούπω θα υλοποιηθεί με φορέα υλοποίησης αυτή την φορά την ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας.

Να προσθέσω ότι, μετά από συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον ταξίαρχο, το στρατιωτικό ασθενοφόρο καλύπτει κάποιες βάρδιες. Αυτό είναι μια προσωρινή λύση μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο ΕΚΑΒ το οποίο ήδη από 2 Φεβρουαρίου ενισχύθηκε με ένα (1) διασώστη που μετακινήθηκε από την Κρήτη για 2 περίπου μήνες. Πεποίθηση μας είναι ότι η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στην Κω πρέπει να είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε, να λειτουργεί στα πρότυπα του ΕΚΑΒ Ρόδου. 

Δείτε όλη την συνέντευξη στο stathmosnet.gr εδώ

Δημοσιεύτηκε 13/2/2017

Πηγή: stathmosnet.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews