ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/3/17

Κατατέθηκε με τροπολογία η δαπάνη στολής για το ΕΚΑΒ στο Νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, μόνο όμως για το 2017!


Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Την Πέμπτη ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία στο οποίο περιέχονται ρυθμίσεις για το ΕΚΑΒ (δαπάνη στολής μόνο για το 2017 και όχι σε ετήσια βάση, Εκτός Έδρας αποζημιώσεις και Μετατάξεις ιατρών/Μετακίνηση Προσωπικού ΕΚΑΒ)

Όπως αναφέρεται στην Ημερήσια Διάταξη της Βουλής την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 πραγματοποιείται συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου:  «Μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις».

Με τροπολογία που κατατέθηκε:

Παρατείνεται για το έτος 2017 (προβλεπόταν μόνο για το 2016), η χορήγηση αποζημίωσης για την προμήθεια στολής στους Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Επανακαθορίζονται στα επίπεδα που ήταν πριν την ψήφιση του N. 4354-ΦΕΚ 176/Α/16-12-2015, σε σχέση με την αποζημίωση για εργασία προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου, υπαλλήλων που ανήκουν σε υπηρεσίες που λειτουργούν σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση, τα ποσοστά επί του ωρομίσθιου ως εξής:
Σε 60% (από 40% που ισχύει σήμερα) για εργασία νυκτερινή εργάσιμων ημερών και
Σε 75% (από 60% που ισχύει σήμερα) για εργασία ημερήσια ή νυκτερινή, που παρέχεται Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες.
Καθορίζεται η αναδρομική ισχύς των ανωτέρω από 1-1-2017.


Στο Νομοσχέδιο, όπως είχαμε αναφέρει στο ΕΚΑΒNews επανέρχεται αναδρομικά από 1.1.2016 το καθεστώς που προϋπήρχε στις Εκτός Έδρας Μετακινήσεις του προσωπικού του ΕΚΑΒ (Άρθρο 40 παρ.2) και ρυθμίζονται επίσης θέματα Μετατάξεων Ιατρών του ΕΚΑΒ (Άρθρο 40 παρ.1).Σημειώνεται ότι όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν οικονομικά ζητήματα και περιέχονται στο Νομοσχέδιο αποτελούσαν αιτήματα των συνδικαλιστικών φορέων ΠΟΠ ΕΚΑΒ και ΠΟΕΔΗΝ από την κατάργηση τους (Ν. 4336 ΦΕΚ 94/Α/14-8-2015 και Ν. 4354 ΦΕΚ 176/Α/16-12-2015) μέχρι σήμερα.


Αντιδράσεις από την ΠΟΕΔΗΝ για τις διατάξεις που ανοίγουν την πόρτα εκχώρησης της Δημόσιας Ψυχικής Υγειάς στην ΑΕΜΥ Α.Ε. και τον Ιδιωτικό Τομέα
Στο ίδιο Νομοσχέδιο σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ εισάγεται ο ιδιωτικός τομέας στην διαχείριση και την αντιμετώπιση της Ψυχικής νόσου και αναλαμβάνει ρόλο μεγαλοεργολάβου της Ψυχικής Υγείας η ΑΕΜΥ Α.Ε.

Η ΠΟΕΔΗΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ (Άρθρο 48 Διατάξεις για την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) και Άρθρο 49 Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (Ε.Σ.Α.Ν.) Α.Ε.) που ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ εκχώρησης της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας στην ΑΕΜΥ Α.Ε. και τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews