ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/3/17

Σάμος: Άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμό «ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017» με την συμμετοχή του ΕΚΑΒΠέμπτη, 16 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Στην φωτογραφία από αριστερά οι διασώστες Καραγιάννης Μανώλης, Αποστολίδης Λάμπρος, Καλογήρου Χριστιάνα -Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωτούλα Χαρίκλεια-Δ/ντρια ΕΚΑΒ Μυτιλήνης και οι διασώστες Παπαβασιλείου Αντώνης και Καυλακώνης Γεώργιος υπεύθυνος Τομέων ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου.
Άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμό «ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017»
samiaki.tv

Άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμού  με τίτλο «ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από το πρωί με ευθύνη του Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασία κου Ευθύμιου Λέκκα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, παρουσία της περιφερειάρχου κας Χριστιάνας Καλογήρου, της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου, της 79 ΑΔΤΕ και όλων των εμπλεκόμενων στην Πολιτική Προστασία υπηρεσιών καθώς και των εθελοντών πυροσβεστών Βαθέος και Παλαιοκάστρου καθώς  και διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.Συνέπραξαν η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα. Το σενάριο προέβλεπε περιστατικά σε διάφορα σημεία της ανατολικής πλευράς του νησιού, στις παραλίες Γάγγου, Ποσειδωνίου, στο Ευπαλίνειο και σε άλλα σημεία. Στην παραλία Γάγγου το σενάριο προέβλεπε διάσωση και απεγκλωβισμό τραυματιών, την τοποθέτηση γαιόφωνων για τυχόν εγκλωβισμένους, την διάσωση εγκλωβισμένων και την μεταφορά τους με φορείο και εναέρια με σχοινιά, με ταυτόχρονο συμβάν και κατάσβεση πυρκαγιάς στο γκρεμισμένο κτίριο.
Στις δράσεις ενεπλάκησαν  όλες οι δυνάμεις υπό τον συντονισμό αξιωματικού της Πυροσβεστικής, ενώ από το κέντρο επιχειρήσεων συντόζιζε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Σάμου κος Γιώργος Στάντζος.Επιτόπου στην παραλία Γάγγου η κα Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου, καθώς και ο καθηγητής-πρόεδρος του ΟΑΣΠ κος Λέκκας.Μετά την λήξη των δράσεων της άσκησης υπήρξε συγκέντρωση όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων στον χώρο του Μαλαγαρίου, όπου η 79 ΑΔΤΕ, είχε στήσει σκηνή υποδοχής, καθώς και παράθεσης πρόχειρου φαγητού.

Στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της Περιφερειακής Ενότητας ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα με τα συμπεράσματα από το σύνολο των δράσεων της άσκησης,καθώς και τα εύσημα σε όλους από την Περιφερειάρχη και τον κ.Λέκκα.

Πηγή: samiaki.tvΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews