ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/3/17

Πανθεσσαλική άσκηση σεισμού Σεισίχθων 2017 με την συμμετοχή του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Πανθεσσαλική άσκηση σεισμού Σεισίχθων 2017
karditsaportal.gr

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Πανθεσσαλική άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από σεισμικό φαινόμενο, με την κωδική ονομασία ''ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017'', που έλαβε χώρα στο εμπορικό κέντρο Καρδίτσας, σε πραγματικές συνθήκες.Επικεφαλής του Διευθύνοντος Επιτελείου της άσκησης ήταν ο Περιφερειακός Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Αχιλλεύς Χρ. Τζουβάρας και διεξαγωγής αυτής, ο Διοικητής Π.Υ. Καρδίτσας, Πύραρχος Σωτήριος Θ. Κορέλας. Παρών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ. Κων/νος Ξυλομένος και Παναγιώτης Μαντζιάρας, ο Διευθυντής της Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Παπανούσκας, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων, μαθητές και πλήθος συμπολιτών.


Στην άσκηση, που έγινε στα πλαίσια της επιχειρησιακής αφύπνισης και απόκτησης εμπειρίας του πυροσβεστικού προσωπικού σε ατυχήματα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα ως προς τη φύση τους, την υπενθύμιση υφισταμένων διαδικασιών και της διαπίστωσης της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού, πήραν μέρος δυνάμεις από την ΠΕ.ΠΥ.Δ.Θεσσαλίας , την Π.Υ. Καρδίτσας, την Π.Υ. Βόλου, την Π.Υ. Λάρισας, την Π.Υ. Τρικάλων, την 8η ΕΜΑΚ, το δήμο Καρδίτσας, το ΚΕΣΝ, την ΕΛ.ΑΣ., το ΕΚΑΒ, τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ.


Το Σενάριο
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, στις 10 το πρωί, σημειώνεται σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, διάρκειας 25 δευτερολέπτων.


Αποτέλεσμα αυτού, η κατάρρευση του κλιμακοστασίου του εμπορικού κέντρου και η πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε διάφορα μέρη του κτιρίου.


Οι εργαζόμενοι, καθώς και οι επισκέπτες εξέρχονται του κτιρίου, ενώ παράλληλα γίνεται καταμέτρηση προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι. Τη στιγμή εκείνη εκδηλώνεται πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο όπου βρίσκεται το λεβητοστάσιο της κατασκευής και υπάρχουν πληροφορίες για πέντε αγνοούμενους.
Δημοσιεύτηκε 30/3/2017

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews