ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/3/17

Υπεγράφη η σύμβαση για την 24ωρη υγειονομική κάλυψη μεταξύ Fraport Greece και ΕΚΑΒΤρίτη, 21 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που ακολουθεί υπεγράφη η σύμβαση παροχής πρώτων βοηθειών μεταξύ Fraport Greece και ΕΚΑΒ. Η σύμβαση αφορά την 24ωρη υγειονομική κάλυψη και των 14 αεροδρομίων που έχουν παραχωρηθεί!

Η συμφωνία με ΕΚΑΒ ξεμπλοκάρει την παραλαβή των αεροδρομίων από Fraport
kathimerini.gr

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Έκλεισε και η τελευταία εκκρεμότητα για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece καθώς υπεγράφη η σύμβαση παροχής πρώτων βοηθειών με το ΕΚΑΒ, συμφωνία που είχε καθυστερήσει επί μακρόν. Μετά και την έγκριση της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση της διαχείρισής τους στη Fraport.

Μένει όμως να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες παράδοσης και παραλαβής μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχου, μια διαδικασία πολυεπίπεδη και σύνθετη εξαιτίας τόσο της φύσης της δραστηριότητας όσο και του αριθμού των αεροδρομίων που παραχωρούνται ταυτόχρονα. Η ημερομηνία αυτή, που αποτελεί την έναρξη της παραχώρησης ή CCD (Concession Commencement Date), αναμένεται να προσδιοριστεί για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και πάντως πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με κύκλους τόσο της Fraport Greece όσο και του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα με την παράδοσή τους θα γίνει και η καταβολή προς το ελληνικό Δημόσιο του εφάπαξ τιμήματος της παραχώρησης, δηλαδή το 1,234 δισεκατομμύριο ευρώ.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνουν τρεις πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Ακτιο, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Μετά την έγκριση της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα και την υπογραφή σύμβασης παροχής πρώτων βοηθειών με το ΕΚΑΒ, ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.


Η Fraport Greece, ενόψει της ανάληψης της διαχείρισης των αεροδρομίων αυτών , έχει προχωρήσει στις προσλήψεις του προσωπικού που θα τα στελεχώσει και στην εκπαίδευσή του, όπως και στην εγκατάσταση νέων υποδομών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την αναβάθμιση των λειτουργιών τους.

Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί και έχει γίνει η επιλογή των εταιρειών φύλαξης, συντήρησης και καθαρισμού των αεροδρομίων, ενώ οι περισσότερες εκ των εμπορικών παραχωρήσεων και μισθώσεων (καταστήματα κ.λπ.) έχουν ήδη συμφωνηθεί και συμβολαιοποιηθεί με τους ενοίκους.

Εχουν επίσης υπογραφεί η σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας από το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες ανάλογες συμβάσεις με το Λιμενικό Σώμα, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Δημοσίου και Fraport Greece, που αποτελεί μετά την ψήφιση της από τη Βουλή πέρυσι, νόμο του κράτους, όλες οι περιπτώσεις παροχής κρατικών υπηρεσιών παρέχονται στο πλαίσιο της απόδοσης της αμοιβής παραχώρησης χωρίς περαιτέρω αντάλλαγμα.

H αμοιβή παραχώρησης, εκτός από την εφάπαξ καταβολή του 1,234 δισ. και τις επενδύσεις που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει μέχρι το 2020, ύψους 330 εκατ. ευρώ, προβλέπει επίσης την καταβολή 22,9 εκατ. ως ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατ’ έτος στο 28,6% των μεικτών κερδών της εκμετάλλευσής τους.

Πηγή: kathimerini.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews