ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/3/17

Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού προμηθεύτηκε 4 απινιδωτές εξωτερικού χώρου και το ΕΚΑΒ Πιερίας εκπαιδεύει τους εθελοντές πολίτες στην χρήση τους


Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Εκπαίδευση εθελοντών πολιτών Δήμου Πύδνας Κολινδρού από το ΕΚΑΒ Ν Πιερίας
lefteria.blogspot.gr

Εκπαίδευση εθελοντών πολιτών από το ΕΚΑΒ. Ν Πιερίας για την χρήση απινιδωτή εξωτερικού χώρου.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού με την ΔΗ.ΚΟΙ.ΝΕ ολοκλήρωσαν την διαδικασία της... προμήθειας τεσσάρων (4) απινιδωτών εξωτερικού χώρου για να τοποθετηθούν σε πρώτη φάση ένας (1) στο Αιγίνιο, ένας (1) στον Κολινδρό, ένας (1) στην Πύδνα και ένας (1) στο Μακρύγιαλο με πρόσβαση των κατοίκων όλο το 24/ωρο.

O Αυτόματος Εξωτερικός Aπινιδωτής είναι μια συσκευή που έχει την ιδιότητα, αν εφαρμοστεί άμεσα στο θώρακα του ανθρώπου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή και γενικά αρρυθμίες καρδιάς αφού αναλύσει τον καρδιακό ρυθμό, με βάση ειδικό λογισμικό που διαθέτει, να αναγνωρίσει τις επικίνδυνες αρρυθμιολογικές καταστάσεις και να προβεί σε απινίδωση, επαναφέροντας τον καρδιακό ρυθμό. Με αυτό τον τρόπο η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αυξάνει θεαματικά την πιθανότητα επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή.

Η χρήση κάθε απινιδωτή θα γίνεται από εθελοντές χρήστες, πολίτες κάθε πόλης όπου θα τοποθετηθεί ο εξωτερικός απινιδωτής που θα παρακολουθήσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση στον τόπο τους από το ΕΚΑΒ Ν Πιερίας την ημέρα που θα σας ανακοινώσουμε και θα λάβουν και την σχετική πιστοποίηση χρήσης,

Παρακαλούνται οι πολίτες , κάθε πόλης που θα τοποθετηθεί απινιδωτής από ηλικία 14 χρονών και πάνω όπως και κάθε οικογένεια να μεριμνήσει με εκπρόσωπός τους να δηλώσουν συμμετοχή στην εκπαίδευση έτσι ώστε όταν χρειαστεί η χρήση του απινιδωτή να υπάρχει πάντα κοντινός άνθρωπος να τον χειριστεί .

Αυτοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκπαίδευση χρήσης του εξωτερικού απινιδωτή να απευθύνονται τηλεφωνικώς δίνοντας τα παρακάτω στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνα επικοινωνίας και (email εφόσον υπάρχει).

Για το Αιγίνιο:

1. κ. Αργυρώ Κουρέα Δημοτικό Κατάστημα τηλ. 2353 350100 κιν. 6947612406 και e-mail: arkourea@gmail.com

2. κ. Βικτώρια Αβράμ στο πρόγραμμα βοήθεια στον Δήμο τηλ. 2353 350129 και e-mail: victoriaksa87@hotmail.com


Για τον Κολινδρό:

1. κ. Θωμά Γκέκα Δημοτικό Κατάστημα τηλ 2353 350119, κιν 6972059298 και e-mail thomasgekas@yahoo.gr

2. κ. Στρατηγοπούλου Χρυσούλα στο πρόγραμμα βοήθεια τηλ. 2351352121 και e-mail:xrisoulastrat@yahoo.gr


Για την Πύδνα

κ. Ευπραξία Κομψελίδου Δημοτικό Κατάστημα τηλ. 2351 352121 και e-mail: efikomselidoy@gmail.com


Για τον Μακρύγιαλο

1. κ. Μάγδα Πούλιου στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι τηλ 2353 350310 και e-mail: mpouliou5@yahoo.grΟ Δήμαρχος

Ευάγγελος Λαγδάρης
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews