ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/3/17

Λουκέτο στο 40% των μονάδων του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας


Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017
ΕΚΑΒNews

Λουκέτο στο 40% των μονάδων του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας
e-dimosio.gr

«Ιδιαίτερα προβληματική» χαρακτηρίζει τη λειτουργία των Μονάδων του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ).

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τρία χρόνια μετά τη ψήφιση του  νόμου 4238/14 το 40% των Μονάδων έχουν κλείσει μετά την απόλυση 2.500 γιατρών και σήμερα υπηρετούν στο ΠΕΔΥ 2.200 γιατροί, με το 40% αυτών με δικαστικές αποφάσεις.

«Μείζονες περιοχές δεν διαθέτουν συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, όχι μόνο στις δομές του ΠΕΔΥ, αλλά ούτε συμβεβλημένους ελεύθερους επαγγελματίες με τον ΕΟΠΥΥ. Οι συνέπειες για τους ασφαλισμένους είναι τεράστιες. Είτε καταφεύγουν στα Δημόσια Νοσοκομεία οπότε επιβαρύνεται δραματικά η δευτεροβάθμια περίθαλψη, είτε πληρώνουν ιδιώτη γιατρό», υποστηρίζει η ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ.

«Τα διαγνωστικά εργαστήρια υπολειτουργούν αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού και μόνο το 5% των παραπεμπτικών εκτελείται στις Δημόσιες δομές. Οι μισές από τις αεροδιακομιδές θα αποφεύγονταν εάν υπήρχε ο κατάλληλος γιατρός στην περιοχή. Κάθε αεροδιακομιδή έχει κόστος 15.000 έως 20.000 ευρώ», ανέφεραν μέλη του προεδρείου της ομοσπονδίας.

Η ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, ζητά την ενίσχυση του συστήματος με ιατρικό προσωπικό, την αναβάθμιση του εργαστηριακού τομέα καθώς επίσης και να ρυθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών που υπηρετούν στο Σύστημα και να δοθεί η δυνατότητα επαναπρόσληψης των απολυμένων γιατρών σε προσωποπαγείς θέσεις.

Δημοσιεύτηκε 6/3/2017

Πηγή: e-dimosio.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews